Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tudok tenni? Gyermekelhelyezésnél van esélyem?
Figyelt kérdés
3 éve elváltam. Az 5 és 9 éves lányaimat az anyjuk „neveli”. Én újranősültem, már két éve és a jelenlegi párom nagyon szereti a gyermekeimet. Augusztusban az ex feleségem összeköltözött a gyerekeimmel az új pasijával. Ma kaptam a nagyobbik lányomtól sms - t, hogy nagyon várja, hogy menjek érte, mert otthon mindenben őt hibáztatják. Ez már nem az első eset, hogy a lányom ilyen indokkal keres meg. Felhívtam és zokogott szegénykém, nem mondott semmit, azt mondta, hogy majd személyesen (karácsonykor megyek értük). Hallottam, hogy a háttérben az anyja ordít, mint az …… A nagyobbik lányom, meg nagyon apás, de az anyja eddig mindig „megvette” a szeretetét. Mit tehetek? Hogyan nevelhetném én a nagyobbik gyermekemet? Nem akarom, hogy ő legyen mindig az áldozat otthon. Olyanok válaszát várom, akik reálisan tudnak gondolkodni erről a témáról. Tudom, hogy nem könnyű két gyerekkel új kapcsolatot kezdeni, de nem lehetetlen.2011. dec. 15. 20:56
1/18 anonim válasza:
Szia!
Tudtommal indíthatsz gyermekelhelyezési pert, hiszen eltelt 2 év.
Sajnálom:(
2/18 anonim válasza:
9 éves gyereket már megkérdez a Bíróság is.
3/18 anonim válasza:
Vagy mindkettőt vedd magadhoz, vagy egyiket se, a lehető legrosszabb elválasztani egymástól a testvéreket, mintha különbséget tennél köztük...
4/18 A kérdező kommentje:
Magamhoz venném a kicsit is, de nagyon ellenem nevelték, ő nem jönne hozzánk. Házasságunk alatt az anyuka megcsalt...és lehet nem is az enyém....A nagyobbik viszont nagyon ragaszkodik!
2011. dec. 15. 21:17
5/18 anonim válasza:
Aztamindenit.
Sosem kértél apasági vizsgálatot?
6/18 A kérdező kommentje:
Szeretnék, de sajnos eddig még nem tudtam hozzáfogni. Én otthagytam mindent a gyermekeimnek (házat, bútort), hogy legyen hol felnevelkedni. Én nulláról kezdtem mindent, a ruháimmal jöttem el. Ennek ellenére anyuka kiadta bérbe a házat, utánna pedig eladta. Nagymamánál laktak, most az épp aktuális pasinál... Nélkülem intéz mindent, annyi beleszólást nem enged, hogy közösen döntenénk el az iskola és óvoda választást, lakcímet az én beleegyezésem nélkül módosította, pedig apai jogaim élnek!!! Orvoshoz a kicsit nem vihetem el, ha én ott vagyok nem vehetnek vért a gyerektől...
2011. dec. 15. 21:30
7/18 anonim válasza:
Te jó ég.
Mégis miért nem mentél még a gyámhatóságra?
A ház árának a felét pedig kérheted,nem ezért hagytad ott nekik.
8/18 A kérdező kommentje:
Mert nekem nincs pénzem jó ügyvédre. Anyukának meg van. De viszont a kedvesem mióta együtt vagyunk minden gyermekekkel kapcslatos dolgot részletesen vezet. Iskoláról, óvodáról, betegségről, fényképeket szed le a netről a lányaimról. Irja a gyerektartást, hogy mikor kapják meg, le van fénymásolva a nagyobbik üzenőfüzetei, ellenőrzők, a hivatalos okmányaik.... de hogy tudnék elindulni apasági perrel? nincs konkrét bizonyítékom, csak vannak utalások és sejtéseim...
2011. dec. 15. 21:42
9/18 anonim válasza:
Minden héten egy nap van bírósági panasznap. Ott segítenek neked.
Ezek után még gyerektartást is fizetsz?
Azt hittem a házzal ezt kiváltottad.
10/18 A kérdező kommentje:
Nem engedte a bírónő a gyerektartás kiváltást, hanem havi minimum 10 -10 ezer forintot határozott meg, de én a fizum 40 % át adom ami 30 ezer forint, így marad 36 ezrem megélni. Most munkanélküli lettem sajnos, de így is havi 20 ezret fizetem.
2011. dec. 15. 21:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!