Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 16 éves vagyok, de 10 sokszor...

16 éves vagyok, de 10 sokszor 10 évesként kezelnek, mit tegyek ez ellen?

Figyelt kérdés
Elég önálló vagyok, előfordult ugyan, hogy galibát okoztam, de szerintem ez nem jelenti azt, hogy egy 16 éves lány soha sehova nem mehet. Nem mehetek el egyedül egy koncertre, nem mehetek el szilveszterezni, semmit sem tehetek külön gardedámok nélkül.
2012. jan. 5. 12:21
 1/4 anonim ***** válasza:
48%
Milyen galibát okoztál?
2012. jan. 5. 12:37
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Én igaz 14 éves vagyok,de régebb nálunk is előfordult ilyen. Az első "önálló" szilveszterem tavaly volt, a barátnőméknél. Szó nélkül elengedtek. Idén viszont egy hétvégi házba szerettünk volna menni pár osztálytárssal,de nem engedtek el. Utána beláttam igazuk van. 14 évesek,és úgy isznak,hogy pár felnőttet is simán leköröznek. És ez nem csak a fiúkra vonatkozik hanem a lányokra is,sajnos. De ez még csak az én korosztályom.Nem szeretnék a szüleid,hogy rossz társaságba keveredj. Igaz nekem még fél évem van,megyek más suliba,és remélem jobb lesz a társaság de ott is ugyan ez lesz. A Híradóban is reggeltől-estig ezt mutatják. Hidd el szívesen elengednének,csak féltenek. Decemberben elengedtek az egyik barátnőmmel egy koncertre. Ott is ugyan ez volt. Részeg.Részeg.Részeg. És sokszor jó nem sülhet ki ha egyedül mászkálsz éjszaka. Még akkor sem ha 2-3-an vagytok. Sok szülő nem látja ezt be,és engedi a gyerekét ahová csak menni akar.Ilyenkor persze rosszul esik annak akit nem engednek. De próbálj meg beszélni a szüleiddel,hogy már nem vagy kicsi és megpróbálsz vigyázni magadra. Nem keveredsz be olyan társaságba ahol bajod származhat. + Telefonon tartjátok a kapcsolatot,és megbeszélt időre hazaérsz,esetleg utánad is mehetnek.Meg az is előny,ha ismeri a barátaidat,akikkel mész. Remélem sikerül beszélj a szüleiddel:)

14/L

2012. jan. 5. 12:49
 3/4 anonim ***** válasza:
Szia!Az én lányom is 16 éves.Én is megválogatom kivel és hova engedem el,mert tudom hogy milyenek a fiatalok én is voltam az.Ő is szeretett volna szilveszterezni menni,de egy olyan társasággal akiket én nem ismerek(ő se nagyon)egy olyan településre ahol nem ismerős.Megbeszéltük hogy nem látok rajta még annyi felelősséget hogy elengedjem,és felhoztam neki egy szitut.Mi van ha mindenki fogyaszt alkoholt és kocsival átmennek egy másik buliba.Ő ottmarad?Mert ugye ittas sofőrrel nem ülünk kocsiba.Vagy ottmarad egy ismeretlen helyen,esetleg ismeretlen részeg fiúk társaságában?(egyvalakit ismert volna a buliban)Belátta hogy ez necces,és elhívta inkább a barátnőjét hozzánk.Én is úgy engedem el ha többen vannak,és tudom hogy kikkel van.Ez nem óvodásként kezelés,féltés,és hidd el joggal,mert van mitől.Egyszer majd megérted,most csak a korlátokat látod.És nem benne nem bízom én se a többiekben,és a csoport ereje nagyobb mint az egyéné.
2012. jan. 5. 13:13
 4/4 anonim ***** válasza:
Jajj hát ilyen nálam is volt még 19évesen is. Ugye nem egyedül mész? kivel mész? stb. Megszoktam, szilveszterkor is megkérdezték,hogy hová kivel megyünk. (22vagyok és van egy 5hónapos fiam) Ez szerintem természetes dolog és 5év múlva is megfogják kérdezni.
2012. jan. 5. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!