Kezelhetetlen kamasz gyermekem tönkreteszi az életemet, a testvéreiét, az egész családét. Le szeretnék mondani róla. Hová fordulhatok, mi a menete a folyamatnak?
A gyermeked azért kezelhetetlen, mert nem foglalkozol vele, így próbálja kivívni a figyelmed.
Nem róla kell lemondani, hanem családterápiára menni, mert a viselkedésében ti is (család, tesó) is keményen benne vagytok.
Új "családban" is engem vittek pszichiáterhez, mert anorexiás lettem - én nemevéssel lázadtam, mert mindenben korlátoznak, nem számít a véleményem, meg sem kérdik, h vagyok, felőlük meg is pusztulhatnék.
Na igen, itt vannak a sablonos "mintaszülők"
1.: A gyerek NEM a figyelmedért csinál rossz dolgokat, ez egy tévhit. A kiváltó ok arra vezethető vissza, hogy a mai fiatalok nagy része már 14-15 évesen próbálta a cigit, vagy éppen cigizik is, isznak, és a fiatalabbak az ilyen kamaszok közvetlen, ill. közvetett környezetében eltanulják ezt, ha nem szándékosan, külső behatásra is.
2.: Teljesen érthető, ha ilyen esetben valaki lemondana a gyerekéről, attól nem lesz rossz anya, apa, hogy egy ilyen kamaszt "javítókúrára" küld.
3.: A kriminológia azt mutatja, hogy az ilyen kamaszok nagy része a büntetőeljárás után javulást mutat, tehát a kamasz feljelentése (Név nélkül) indokolt lépés.
4:Mint pszichiáter, ennyit tanácsolnék.
Mint apa, annyit, hogy keverj le neki egy-két pofont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!