Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ha felnőttként viselkedsz,...

Ha felnőttként viselkedsz, úgy is kezellek. Kamaszok! Nektek mit jelent ez a mondat?

Figyelt kérdés
Szülő mondja
2011. dec. 23. 23:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
96%

Mivel már elmúltam kamasz ilyen értelemben nem válaszolhatok. De nyilván azt, hogy értelmes, megfontolt döntéseket hozunk és vállaljuk a felelősséget a tetteinkért.

Én már 25 vagyok, de a család úgy bánik velem, mint egy pisissel. A nagynéném a szomszédban lakik, a fiával, menyével, az unokákkal. Nemrég született a 3. baba, az anyukát császározták és nem nagyon tudott kimozdulni, az apukának el kellett utaznia 2 napra, a mamika meg meghúzta a hátát. Megkértek, hogy vigyem el a két nagyot oviba, ami 3 buszmegállóra van tőlünk. Reggel mire átmentem a nagymami már menetkészen volt, mert nehogy már én vigyem busszal a gyerekeket. Amikor megfogtam a legnagyobbat még kicsi korában, sipítozott, hogy kinyomom a szemét és leejtem. Állandóan kislánynak hív, kioktat, ciki helyzetbe hoz mások előtt a beszólásaival. Egyetemre járok és mellette dolgozok, komoly párkapcsolatom van. Persze azt is jobban tudja, hogy ki a jó nekem...

Nem könnyű felnőni. El se merem képzelni, mi lenne, ha még tizenéves lennék.

2011. dec. 24. 00:04
 2/12 anonim ***** válasza:
70%

A következő jellemzők aggathatók rád ha felnőttként viselkedsz: nem hisztizel,elfogadod a szüleid döntését,nem szórod a szüleid pénzét,felelősségteljes vagy,éretten gondolkodsz,nem csinálsz valamit csak azért,mert ők is csinálják pl: 15-16 évesen nem pasizol és szexelsz, csak mert már az összes barátnőd megdugatta magát,

tudod hol a határ,vállalod a tetteid következményeit,a legfontosabb,hogy elfogadod,hogy mindennek van következménye,nem hiszed azt hogy mindenkinél okosabb,vagy elfogadod a szüleid véleményét,nem kezdesz el hisztizni,ha nem engednek valahova,tudod,hogy a tanulás fontos az életben,zokszó nélkül besegítesz otthon,a megfelelő időpontban mész haza kb ezek,már nem vagyok tini 22 éves vagyok,de pont nem rég beszélgettünk egyik barátnőmmel,milyenek voltunk tiniként

2011. dec. 24. 08:30
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
én 17éves vagyok pasizok, bulizok, iszok bulikon és felnőtként kezelnek mert jók a jegyeim céltudatos vagyok és sokat segítek a házimunkában.
2011. dec. 24. 12:45
 4/12 anonim ***** válasza:
96%
Virágnyelven le vagyok cseszve, hogy hülye vagyok, meg gyerekes.
2011. dec. 24. 13:36
 5/12 anonim ***** válasza:
Szerintem ez egy hülyeség. Kinek mi a felnőtt viselkedés? Az, hogy valaki nem hisztizik mindenért nem feltétlenül jelenti azt, hogy felnőttként viselkedik, hisz egy 30 éves is lehet hisztis. Ha meg valakit felnőttként kezelnek akkor az azt jelenti, hogy nem szólnak bele annyira az életébe, hogy megszabják neki, hogy hova mehet és mikor stb. Ami persze tiszta hülyeség mert egy 15 éves gyereknél ezt mindenképpen korlátozni kell bármilyen megbízható. Szóval nekem ez a mondat a nagy semmit jelenti. ;)
2011. dec. 24. 14:43
 6/12 anonim ***** válasza:

Nekem ez azt jelenti, hogyha nem hisztizek, nem nyávogok, nem ellenkezek a szüleimmel, segítek a házimunkában, tanulok rendszeresen, akkor a szüleim is úgy állna hozzá, úgymond felnőttként kezelnek. Ha fordítva viselkedek, akkor pedig kisgyerekként kezelnek.

16/L

2011. dec. 24. 14:51
 7/12 anonim ***** válasza:
20 vagyok most,de nekem amikor ilyet mondtak,az mindig valami rosszat jelentett (már nem babusgatlak, ne gyere nekem nyavalyogni,mikor nem fogadtál szót). Szóval nálunk is lecseszés volt ez a mondat. most úgy gondolom, a hangsúly és a kontextus,amiben elhangzik ez a mondat rengeteget számít az értelmezésben :)
2011. dec. 26. 12:21
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
utolsó vagyok. vmi olyasmit jelentett, hogy "ha így viselkedsz, akkor elengedem a kezed"
2011. dec. 26. 12:23
 9/12 anonim ***** válasza:

Gondoltam hogy szülő mondta.

Amúgy azt jelenti hogy ne viselkedj úgy mint egy 5 éves.

Tanuljál, vigyél haza jó jegyeket. Segíts otthon.

Mellesleg lényegében azt jelenti amit a 2es és a 4es mondott.

3as erre ne legyél annyira büszke "pasizok, bulizok, iszok "

Rengeteg szülő van aki lesz*rja a gyerekét, és hajnalig kiengedi egy buliba. Ilyenkor kinek hiányzik a gyerek? Nap mint nap csak 7percet ha törödnek a gyerekkel /kb. ez hogy mivolt ma az iskolában? semmi/ és szerintem ez egy bizony szempontból a szülők felelőtlensége is

2011. dec. 26. 14:05
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

A szüleid biztos arra mondták, hogy már mivel nagyon nagy fiúnak/lánynak érzed magad, úgy is fognak kezelni.

Ez minden szülő esetében mást jelent, zsebpénz elvonás, mivel felnőttnek érzed magad, keresd meg te azt a pénzt amire szükséged van.

Esetleg nem fognak rád mosni, főzni, takarítani stb, mivel a felnőttek meg tudják mindezt maguknak csinálni.

2011. dec. 26. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!