Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ezt az érzést hogyan mulasztha...

Ezt az érzést hogyan mulaszthatom el?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok.

Mondhatni, kezdődő depresszióban szenvedek majdnem. MInden fél éve kezdődött, sok minden váltotta ki, most ott tartok, hogy olyan szomorú vagyok. Ha bánt valami nem mondom el senkinek, csak ha már tényleg úgy érze, hogy nem bírom. Olyan szomorúsággal teli vagyok.

Itt a KArácsony, a szeretet ünnepe, szeretném holnapra rendbetenni magamat. Húgom is olyan jókedvűenf elajnálotta, hogy odaadja nekem a pénzét, é menjek le venni belőle ajándékot, én meg tahó voltam, és ráförmedtem, hogy nem szeretnék venni, én rajzolok.

Kedvesen bejön hozzámszól, én meg mindenkit elküldök, hogy egymagamba üljek. Pedig szeretnék szeretetet adni. HOgy tudnám kiadni a szeretet, hogy ne legyek ilyen remete? Mert szeretem a családomat.

2011. dec. 23. 21:53
 1/7 anonim ***** válasza:
Azok a dolgok, amik fél éve történtek, nincsenek lezárva benned. Nincsenek megfelelően feldolgozva. Beszélj ezekről a szüleidnek, testvérednek vagy barátnődnek. Olyan embernek, akiben megbízol és kérd a tanácsát, véleményét, hogyan bírkózna meg ezekkel a dolgokkal a helyedben. Amíg ezek a dolgok mélyen felkavarnak, a depinek sem lesz vége.
2011. dec. 23. 22:00
 2/7 anonim ***** válasza:
ELső vagyok. Azt kifelejtettem, hogy addig nem tudsz szeretetet adni, amíg magad nem szereted. Ne büntesd magad egyedülléttel, rosszkedvvel. Fogadd el magad úgy, ahogy vagy. Ha változtatni szeretnél, akkor kis lépésekkel és értékelj magadban minden apró kis lépést, amit megteszel.
2011. dec. 23. 22:02
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm.:)

Én úgy érzem feldolgoztam, de már nem tudok mit tenni. SZüleimnek nem tudom mondani, testvéreimnek sem.

BArátoknak hiába mondom, nem könnyebbülök meg, a pszichológus akihez jártam meg rontott a helyzeten.:)

Kedven sincs változni, de mégis. A KArácsony a szeretet ünnepe, nem szeretnék bunkó lenni, szeretnék tiszta szívből szeretni, mert annyi mindent kaptam.

De ma is meg tegnap is végig egyedüllétre vágytam, ami nem segít. Szeretnék holnap máshogy hozáállni, legalább az ünnepek erejéig.

2011. dec. 23. 22:07
 4/7 anonim ***** válasza:
Első vagyok.Ha felmerült benned a változtatás lehetősége, olyan mélyen nem vagy. Minden embernek vannak az életében sajnos ilyen időszakok, de mindig ki lehet jönni belőle. A környezeted tud segíteni, de csak TE tudsz változtatni, ezt senki nem tudja megtenni helyetted. Karácsonykor bizonyára ünnepeltek. Szereted a családod és biztos vagyok benne, hogy ők is téged. Vannak emberek, akiknek fontos vagy és elfogadnak olyannak, amilyen vagy. Senki nem tökéletes. Holnap próbáld meg felismeri és átérezni azt, hogy az emberek akikkel vagy, mennyire szeretnek és próbáld meg ezt visszaadni. Ne szégyelld, ha meghatódsz. Én is szoktam sírni a meghatódottságtól, ha valaki nagy szeretettel fordul felém. Érezd, hogy a többiek szeretete mekkora biztonságot ad neked. Élvezd ki az ünnep minden pillanatát. A finom vacsora minden falatát, a boldogan csillogó szemeket...Ne a szomorú dolgokon agyalj, hanem vedd számba azokat a dolgokat, aminek örülsz és csak erre koncentrálj. Minden nézőpont kérdése. Menni fog.
2011. dec. 23. 22:15
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm.:) Tudom, hogy Én tudok változtatni, csak néha már erőm sincs.:)A családom mellettem áll, csak történtek dolgok, és nem tudok elmodnani nekik dolgokat. Anyu depressziós, apu rengeteget dolgozik értünk, plusz elváltak és van másik barátnője, stb.:)

De megpróbálom amit mondtál, csak menni fog az ünnepre.:)

Bevetek mindent, hogy örömet okozzak nekik legalább ebben a három napban:) Köszönöm szépen:) Boldog KArácsonyt:)

2011. dec. 23. 22:18
 6/7 anonim ***** válasza:
Boldog karácsonyt és fel a fejjel! :)
2011. dec. 23. 22:35
 7/7 A kérdező kommentje:
Mégegyszer köszönöm!!:)
2011. dec. 23. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!