18 éves lányotok hajnali 4-kor megy haza szombaton. Ti is mérgesek lennétek?
Februárban leszek 18.
Életemben sehol nem voltam este!
Én akkor annyit mondanék, hogy hát nem ezt beszéltük meg, legközelebb vagy te mondd, hogy 4 körül jössz, vagy érj haza 3-ra.
Nem tini vagyok. :)
Én 17-től felfelé mindig körült mondtam, ami 1 órát takart. Ha 3 körül, de tudtam, hogy 4-re sem érek haza, akkor küldtem volna sms-t, ezt is mondhatod. (Nem kell telefonnal felverni a házat, de legyen nyoma, hogy jól van.) Meg persze azt, hogy az anyukája vagy, vegye természetesnek, hogy aggódsz.
Ma 16:59:
Nehogy te szabd már meg hogy a kamaszok hova írjanak. Mellesleg honnan veszed hogy nem tudna itt 1 (mégha 1 is) kamasz is felnevelni egy gyereket. Régen volt olyan is hogy 16 évesen voltak szülők és mindent meg tudtak adni a gyereküknek, és magukra is volt idejük, és a gyerek se egy lusta, hülyegyerek lett. Ma is létezhetnek ilyenek. (mégha brutálisan kevés is)
Aki elérte a 18 évét az belépett a felnőttkorba, ami azt is jelenti, hogy úgy intézi a dolgait ahogy ő maga szeretné ahogy neki megfelel.
Az egy más kérdés, hogy miképp viseli el a szülő a hirtelen szabadságot mennyire félti a gyerekét, mert mindig az marad amíg csak él egy jó szülőnek. Vagy is amikor kimaradtak ebben a korban a gyerekeim, akkor bizony nem tudtam elaludni a fotelban ülve bóbiskolgattam és vártam lestem... majd megszoktam a felnőtte válásukat
De az is fontos, hogy a felnőtte vált és otthon élő fiatal megbeszélje a szülővel hová fog menni és meddig marad ki-- azért hogy ne okozzon feleslegesen idegességet!
Én nagyon is mérges lennék. Nem értek azokkal egyet, akik elbújnak a felelősség elől, hogy nagykorú, önálló, stb.
Egy 18 éves lány még gyerek. Az, hogy nagykorú, arra jogosítja fel, hogy elmenjen szavazni és legyen jogsija. Hogyan tudná önmagát eltartani ? (biztosan vannak kivételek is)
Viszont nem értem a kérdésedet !
Ezt most jut eszedbe feltenni ?
A következő kérdésed NEHOGY ez legyen : ...mérgesek lennétek, ha bemutatná az új barátját, Ali-t ? vagy....közölné, hogy gyereket vár egy már nagykorú Raffael Winettou nevű szimpatikus hetedikes gyerektől ?
Egy gyereket egy darabig lehet csak nevelni, utána már csak a rossz szokásain faragni, terelni, stb.
Ha nem alakul ki valakiben az 18 évesen, hogy mikorra kell hazamennie, ez a hajó elment. De azért tegyél meg mindent. Pl. beszélgetés minden nap a kislánnyal, hogy mi miért van, mik az ember erkölcsi értékei és ebben a korban inkább tanulgasson.
Jó szerencsét !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!