Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért hiszi azt a testvérem,...

Miért hiszi azt a testvérem, hogy őt utánozom?

Figyelt kérdés

Van egy nővérem,nálam 1.5 évvel idősebb és bármit teszek folyton azt hiszi h őt utánozom.Mindketten ki akartuk lövetni a fülünket és mivel ő megelőzött engemet azt mondja rám h én utánozom őt.Tetovát is mindketten akarunk.Én lepkét akartam ő cicát.Később kitalálta h neki is lepke kell és megint én leszek az aki utánozni fogja őt.Pedig az én ötletem volt a lepke.Ugyanez van a körömfestéssel is.Én eleinte csak egyszínűre festettem,később elkezdtem formázni(virágokat raktam rá stb.).Ő már később formázta a körmeit mint én,de én direkt olyan alakzatokat próbálok csinálni amit ő még nem csinált,de akkor is azt mondja h tőle loptam el.Az hiszi h ő találta ki a körömfestést,a piercinget,a tetovát és sok minden mást.Miért csinálja ezt?Már olyanokat is mondott h ő kezdte el hamarabb szívni a levegő és még ebben is utánozom őt.Mit csinálja vele?Már nem bírom...

Én 15/lány vagyok a nővérem meg 17 éves

2009. máj. 9. 12:26
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Hú nehéz lehet.Próbálj vele beszélni,hogy ki mit akar csinálni,hogy direkt kikerüljétek az "utánnozós"helyzeteket.

Ez a növéredtöl elég gyerekes....

2009. máj. 9. 12:34
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Természetes versengés ez, és mivel ő az idősebb, szeretné, ha ő lenne az első, ő akar lenni a NŐ a családban (legalábbis kettőtök közül). Kicsit nehéz neki is, hogy most próbálgatja, hogyan legyen nő, és a "kistesója" a nyomában a dolgok kipróbálásával, sőt van, hogy neki tetsző dolgok előbb jutnak neked eszedbe.

Valahogy tudasd vele, hogy felnézel rá, akkor talán megnyugszik ez ügyben. Mi a lányainknál úgy oldottuk meg, hogy mindig volt valami amit a nagyobbiknak megengedtünk (pl. szemfestés, stb), a kisebbiknek még kicsit várni kellett rá. Ez megadta a pluszt a nagyobbiknak, és csökkentette a rivalizálást.

De tudd, hogy természetes dolog ez.

2009. máj. 9. 12:37
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A leirtak alapján,inkább ő utánoz téged...csak nem akarja belátni!!

Jobb neki,ha azt mondhatja,te utánozod mindenben!

Le kéne állitani!

Az,meg hogy ő előbb szivta a levegőt...nem tehetsz róla,hogy később születtél!

Elég buta csaj lehet!

Más ember em vesz levegőt?Akkor mindenki mást utánoz?

2009. máj. 9. 12:37
 4/9 anonim ***** válasza:
73%

Utolsó vok:)

Ne osszd meg vele,hogy te mit szeretnél,és mi tettszik,mert azért csinálja!

2009. máj. 9. 12:38
 5/9 A kérdező kommentje:

Ahhoz képest h 17 éves rettenetesen gyerekes.

Lehet h az a problémája h túl egoista és féltékenykedik rám,csak nem tudom h miért...

Megosztani vele nem szoktam a teendőimet,mert akkor is kitalálna valamit,h ez az ő ötlete volt.Vele iet nem lehet megbeszélni,őt ez nem is érdekli.Ha valami nem úgy alakul ahogy gondolja akk már problémázik.

De az unokatesónk(szintén lány és 15 éves) is elkezdte formázni a körmeit és rá pedig nem mond semmit,csak a háta mögött kommentál.Rá nem mondja h utánzós!!!

2009. máj. 9. 14:55
 6/9 A kérdező kommentje:
Ő szerintem nem is lesz soha NŐ a családban ahogyan viselkedik,nameg a "gyönyörű" szókincsével...Agyilag szerintem vissza van maradva pár évet.
2009. máj. 9. 14:57
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Amikor húgom kitalálta, hogy őt utánzom, csak annyit mondtam neki minden ilyen megnyilvánulására, hogy "mivel Te tökéletes vagy, én csak próbálok felérni hozzád, de nem minidg sikerül"

Dühömben mondtam, nem is gondoltam hogy ez lesz a megoldás, mert nagyon hamar leállt erről.

A levegősre meg csak mondd azt neki, hogy "jó neked, irigyellek". Ha látja hogy nem érdekel a dolog, nem ezzel fog bosszantani.

2009. máj. 11. 00:00
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket,nagyon jók :p
2009. máj. 11. 14:01
 9/9 anonim válasza:

hát egyértelmű h arra megy ki a játék h tudjon b*sztatni

és szerintem inkább ő utánoz téged meg azért valószínű h neki lesz hamarabb tetoválása mert hamarabb lesz nagykorú és szerintem keress a pillangónál valami 100szor jobb mintát amit még ő is irigyelni fog amikor már neki ott lesz hátán a 20 cm-es pillangó :D

2009. dec. 31. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!