Mi baj lehet az öcsémmel?
Ne csodálkozz h hozzád húz a szíve és téged tekint családtagnak. Te foglalkozol vele, tőled érzi csak a törődést. Egyértelmű h veled akar csak kedves lenni és veled akar mindent csinálni.
A kamaszkor hozzátartozója amiket ide leírtál, és szerintem a szüleiddel van a nagyobb probléma, hiszen ezt az időszakot nem így kell kezelni. Hagyj hordja azokat a fekete ruhákat, majd kinövi e vágyait. Ha a gyerek érzi otthon az elfogadást, megértést és segítséget kap, akkor úgy fog hozzáállni ő is a dolgokhoz.
De nem te vagy az anyukája, sajnos nem sokat tehetsz ez ügyben, csak szüleitekkel beszélhetsz esetleg, illetve állj öcséd mellett, továbbra is biztosítsd támogatásodról.
20/N
17 éves vagyok,nekem is volt egy korszak olyan 13-15 éves koromban hogy megszegtem a szabályokat,későn jöttem haza,vissza beszéltem a szülőknek(de nem olyan trágár szavakkal mint az öcsém)emiatt sokszor szobafogságot kaptam,velem azért többet foglalkoztak mint az öcsémmel.Pont ma délután amikor anyuék se voltak itthon leültem vele beszélni,megkérdeztem hogy miért így viselkedik anyuékkal és röviden annyit mondott hogy sohase foglalkoznak vele,sokszor mintha nem is létezne és emiatt annyira megutálta őket hogy szinte már élvezi amikor sértegetni,bántani tudja őket és jó neki látni amikor a szülei emiatt szomorúak(szenvednek).A beszélgetésünk többi részéről(ami nem publikus)azt szűrtem ki hogy engem szeret úgy mintha a szülője lennék,mert én foglalkozok vele mindig,én segítek neki,na és ennek és nem nagyon örülök mert én azt akkarom hogy engem úgy szeressen mint egy testvért.Szerintetek ezek után van esély hogy talán még jobb viszonya legyen anyuékkal vagy 20-30 évesen is az egész családból csak engem fog szeretni?A beszélgetés végén megköszönte hogy én ennyit foglalkozok vele,és hogy ha kell akkor mindig segítek neki.És mivel jövőre valószínű hogy elköltözök itthonról,az öcsém velem akkar jönni és kimondta hogy ő nem fog ittmaradni ezekkel a .......... ősökkel
Szerintem nem sok esély van hogy jóban legyen a szülőkkel.
Maradj vele!!!
Ha a szülők le se sza*ják akkor legalább te foglalkozz vele!!!
Igaz 11 éves vagyok de gondoltam válaszolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!