Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan fajulhatott el idáig a...

Hogyan fajulhatott el idáig a dolog, hogy 12-13 éves gyerekek járnak és szexelnek? Mit kellene tennünk?

Figyelt kérdés

Magyarázza el valaki,hogy mi történt velük, mert komolyan nem értem. Az nem elég válasz, hogy pl. a média hatása, vagy hogy nincsenek nevelve. Én annak idején nem is kívántam a szexet és a csók is durvának számított, lelki megrázkódtatás lett volna, ezen kívül ciki is volt.

Ma meg....

Az ételekben lenne valami!?

2011. szept. 19. 13:09
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Nagyrészt a szülők tehetnek róla. Ha túl engedékenyen viselkednek vele, akkor a gyerek azt fogja érezni, hogy ő a világon mindent meg lehet tenni, még azt is, amit ilyan korban nem kellene, mint például a fent említett példák. Ha szigorúak vele, és mindig csak azt mondják, hogy nem szabad, ahelyett, hogy a veszélyekről beszélnének észérvekkel, csakazértis meg fogják tenni. Ha meg a szülőt nem érdekil a gyerek, akkor vagy attól lehet ilyen, hogy nem nevelik, és nem tudja, mi a helyes, vagy mert ezzel akarja felkelteni magára a figyelmet. A szülők még arról is tehetnek, ha nem világosítják fel, így a gyerek maga akarja kipróbálni...

A média meg igenis tehet róla, mert azt sugallja a világnak, hogy ez jó... Meg említi is pár helyen az ilyen tartalmú dolgokat (ezért sem nézek gyakran TV-t), amiből arra következtet a tini, hogy ez remek és lételem... Pedig nem az. Na meg ha az osztálytársak is ezt teszik, vagy a kortársak, akkor az is jó motiváció lehet, hogyha nem akarnak kilógni a sorból...

2011. szept. 19. 16:08
 12/23 anonim ***** válasza:
65%

Különben csak hozzáteszem így az elején, hogy a nők a fogamzásgátlóból származó hormont kipisilik. A hormonokat nem tudják kiszűrni a vízből, így azt megisszuk... Ezért annyira fejlettek a mai lányok.

Amúgy nekem jól esett volna, ha többet foglalkoznak velem a szüleim. Elviselhetetlen kamasz voltam akkoriban, de talán nem a pasikhoz menekültem volna 12 évesen egy kis szeretetért.

2011. szept. 19. 16:09
 13/23 A kérdező kommentje:

Félreértés ne essék, azért tettem fel a kérdést, mert Magyarországon vagyunk és itt igenis változott a helyzet. Én sem a Holdról jöttem. Ma ez a kérdés már tömegeket érint, nem arról van szó, hogy mindig is volt ilyen. Ezzel tisztában vagyok.

Szerintem nagyon komoly össztársadalmi következmények elé nézünk és nem tartjuk elég fontosnak a témát, hogy sürgősen cselekedjük.

2011. szept. 19. 16:30
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

12éves vagyok én is...

Igen,ezt én is észre vettem hogy a velem egy idősök ezt/ezeket csinálják v. akarják...

(Én nem...)

Igaz,tetszik 1srác de szerintem az megint más.

Szerintem,még a járással nincs is olyan nagy baj de a szexel igen...(SZERINTEM!)

Azért van ez,mert menők akarnak lenni ennyi.(:

Meg ha az egyik csinálja ők is...

12/L

2011. szept. 20. 17:23
 15/23 anonim ***** válasza:

17:23 vagyok.

Nekem a szüleim idén engedték meg,hogy egyedül járjak suliba a többiekkel a suliból...(7-8megálló a suli.)

Nagyon ritkán,barátnőimmel elengednek moziba...

Ennyi.

Szerintem ez még nem sok.

vagy igen?!

2011. szept. 20. 17:26
 16/23 A kérdező kommentje:

Dehogy sok. Én már 6 évesen egyedül jártam a suliba, de ez most egy más téma, más világ volt.

A lényeg hogy várd ki, amíg megérsz a dolgokra testileg-lelkileg, és te akard, ne a másik akarjon belevinni, vagy a többit akard utánozni.

2011. szept. 20. 20:53
 17/23 anonim ***** válasza:

Egyrészt a szülők nem figyelnek oda a gyerekeikre (kezdve az internettől a tévén át a baráti társaságra), másrészt a gyerekek egymást viszik bele a hülyeségbe, és sajnos nem látják, hogy baj lehet az emberkedésből.

Nagyon sokat számít a nevelés, az első években alapozódik meg minden.

21/L

2011. szept. 20. 21:14
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Én 13/L vagyok és a nálam egyel lejebi korosztály is ugyan ezt csinálja, de ezek nagyon komolytalanok ilyen 1-2 napos kapcsolatok, és ezt is csak azért hogy felvágjanak vele.Velem a szüleim nagyon sokat beszélgetnek, jobban mondva inkább apukám, és én nagyon megvagyok elégedve a nevelésükkel.Nem járok senkivel és nem is szeretnék, még nem érzem hogy lelkileg fel vagyok rá készülve.
2011. szept. 24. 13:31
 19/23 anonim ***** válasza:
49%

Fogalmam sincs, engem annak idején inkább foglalkoztatott a játék meg a rosszalkodás, mint a csajok.

Én 16 évesen kezdtem.

Aki pasizni/csajozni AKAR 12 évesen, azt nem is hiszem el. WTF-

Pedig engem soha semmitől nem tiltottak a szüleim.

2011. szept. 24. 22:07
 20/23 anonim válasza:
73%
A nélkül, hogy hosszabb társadalomelméleti fejtegetésekbe bocsátkoznék, azt kell mondanom, hogy valóban a mai gyerekek korábban érnek és ennek oka részben abban keresendő, hogy a szülőknek nincs idejük velük foglalkozni. Ezzel szemben az elektronikus média és az internet "neveli" a gyerekeket. Bizonyos közegekben minden korban előfordult a korábban érő gyermek jelensége (akár a reneszánsz Európában, akár természetközeli népeknél - bármikor) mára ez nálunk általánosabbá lett. A média sugallja, hogy ez jó. Sovány vigasz, hogy az Egyesült Államokban már 8-10 évesen isznak és 10-12 évesen kábítószereznek a fiatalok, itt még nem tartunk.A mi korosztályunk (29 vagyok) még kb. 16-17 évesen kezdte az együttjárást, annak összes velejárójával. Mára ez előretolódott 12-13 éves korra. A társadalom nem tud alternatívát nyújtani, nincsenek működő ifjúsági szervezetek (már a mi időnkben sem voltak) ez szüleink korával lehet végleg, lezárult, nincs tömegsport, vagy méregdrága (ezáltal nem tömegsport) látszólag előretört a vallás, de (álszentek lehet hörögni!!) a lányom (majd ha lesz) inkább veszítse el a szüzességét egy fiúval akit szeret, mint egy 40-50-60 éves papbácsival vagy tanárbácsival.A szülő, ha megpróbál időt szakítani tinédzser gyerekére, őszinte, és nem ledorongoló hangnemű beszélgetések során elérheti, hogy a szájrapuszi-csók-tapi-szex folyamat időben helyére kerüljön.
2011. szept. 27. 07:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!