Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők, ti mit tennétek a...

Szülők, ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés
Nemrég egy doboz óvszert találtam a 15 éves lányom szobájában, ami már meg volt kezdve. Pár hónapja barátja van, ismerem is a fiút, a család kedveli, és úgy néz ki, komolyan is veszik egymást. De ezen nagyon kikadtam. Szerintem még várnia kéne a szexszel egy 2-3 évet legalább. Az első gondolatom az volt, hogy eltiltom a fiútól, de minimum nagyon leszidom amiért nem szólt róla. Szerintetek mit kéne tennem? Megakadályozhatom valahogy, hogy elkövesse ugyanazokat a hibákat, amiket én fiatalkoromban?
2011. szept. 17. 07:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
17%

Ha komolyan együtt van azzal a fiúval, miért ne szexelhetne?

Mert még GYEREK...én nem hiszem el, hogy manapság ez elfogadott...Teljesen megértem az anyukát és egyetértek minden szavával...

Leszidni nem kell, felelősségre vonni finoman és egy nagyot beszélgetni annál inkább!

Érettségre pedig nem az vall aki szexel, hanem az, ha valaki belátja 15 évesen még várni kell a dologgal. Én 18 voltam mikor megtörtént (akkor egy éve voltunk együtt). Abban volt felelősség. 15 évesen x hónap után aligha.

Lehet vitatkozni

2011. szept. 17. 22:02
 12/16 anonim ***** válasza:
72%

A 18 éves is még GYEREK( a legtöbb).Azért pár hónap az már valamit számít+az anyja írta hogy felelősség teljes érett lány,tudod inkább veszítse el 15 évesen komoly kapcsolatban mint egy egyetemi bulin...

Ismerek olyan 15 évest aki érett lenne a szexhez és olyan 19 évest is akire még a házat se bíznám rá.

2011. szept. 18. 13:09
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom 16 éves.Hát nagyon kiakadtam volna ... MAGAMRA!

-Mi az , hogy nem beszélgettem vele erről ?

-Honnan tudja hogy hogy kell védekezni ha én nem világosítottam fel?!

-Miért kutakodok a szobájában?

-Miért gondolok olyat hogy még várni kéne 3 évet, és inkább eltiltom mint hogy most szexeljen biztonságosan és NE esetleg 1 év múlva szóljon hogy pozitív lett a teszt.

Szerencsére, nekem mindent elmond a lányom , alap dolog hogy ilyeneket megbeszélünk és természetesen én nagyon együttműködő vagyok addig amég Ő is korrekt velem. 1 éve él nemi életet.(Megmondom őszintén, várniuk kéne még egy két évet, kétségtelen. De ha ma ez van , akkor ezt kell elfogadni .)

31.N

(Mielőtt még jönne hogy "Bort iszik, vizet prédikál" mert 15 évesen szült, hát EZ VAN. ) Sajnos az anyukámat akkor még nem érdekelte , csak utána lettünk jóba miután megszültem a lányom.

2011. szept. 18. 16:21
 14/16 anonim ***** válasza:
na, beszélgettél vele? mit mondott?megbüntetted??
2011. szept. 22. 19:32
 15/16 A kérdező kommentje:
Beszélgettem vele, nem tagadott le semmit, nem is éreztem úgy, hogy tartana akármitől ezzel kapcsolatban, szóval nem nagyon volt meg a szülői tekintélyem. Megmondtam neki, hogy gondolkoztam azon, hogy eltiltom a fiútól ő meg azt mondta, hogy nagyon fontos neki, hogy a család támogassa őt, de miattam nem lenne hajlandó otthagyni a fiút. Azt hiszem még meg kell emésztenem, hogy egyre jobban függetlenedik tőlem.
2011. szept. 24. 11:31
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
de miért kéne eltiltani? már elkezdték és tudnak védekezni akkor csinálják. és ne legyenek állandó stresszben hogy jaj ha megtudod. nem fog téged kevésbé szeretni a lányod mert már van más is akit szeret.
2011. szept. 24. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!