Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szoktatok listákat írni? Ha...

Szoktatok listákat írni? Ha igen miről?

Figyelt kérdés

Én mindent tökéletesen szeretnék megcsinálni, talán ezért is írok mindenhez listát. ( mit akarok aznap megcsinálni, milyen sorrendbe írom a házit). De szoktam másmilyent is, pl. legszebb színésznők, leghelyesebb pasik, legjobb filmek. Ti szoktatok ilyet, ha igen miről? Nagyon érdekel, hogy más, hogy van ezzel.

15/L

2011. aug. 30. 14:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen de csak ha nagyon unatkozok XD ! De olyat hogy háziról olyat nem mert nem tervezem meg a napom . Viszont barátnőmmel egy hete csináltunk egy top20-as pasi listát :P !
2011. aug. 30. 14:37
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen, de én szinte csak sulis listákat.

Eddig volt:

Milyen füzeteket kell venni sulira

Milyen tanszereket kell venni sulira

Miket viszek majd suliba tízóraira

2011/2012-es évre vonatkozó sulis ígéreteim

Amúgy olyat szoktam még évközbe, hogy egy kis cetlire felírom azt, hogy melyik nap mit kell tanulnom, és kiteszem valami látható helyre. (pl tv elé, monitor elé, a folyosón a telefon mellé, konyhapultra...)

Ha megyünk valahova családostul, akkor leírom egy papírra, hogy hova kell aznap elmennünk.

Ha vásárolni akarok, akkor leírom, hogy miket kell vennem. (bár ez inkább sminkekre vonatkozik, ruhák közül csak spontán megveszem azokat, amik tetszenek)

Akkor olyat szoktam még (mivel fogyózom), hogy kb 1 hétre előre megírom, hogy melyik nap mit reggelizek/tízóraizok/ebédelek/uzsonnázok (vacsizni csak ritkán szoktam)

+ kiszámolom mellé, hogy miben mennyi kcal van.

És így anyu is tisztában van azzal, hogy mik az igényeim melyik napra.

Nem mondom, hogy imádok ilyen listákat gyártani, de megkönnyítik az életemet, mert így legalább nem kell mindent a fejemben tartanom, és így legalább biztos nem felejtek el semmit.

Ja, meg ha valakinek kölcsönadok valamit, akkor azt is leírom egy cetlire, hogy mit és mennyit adtam oda kinek, mikor.

14/L 8.-os leszek

2011. aug. 30. 15:01
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Szoktam, utazás előtt mindig, hogy mit kell vinni/venni. Suli előtt is össze szoktam írni, hogy mi kell, hány füzet, ebből hány vonalas, hány sima stb.

Néha évközben is írok, hogy aznap mit mikor fogok tanulni, de ezeket sose tartom be, csak megnyugtatásul írom magamnak, hogy végezni fogok, ezért jó sok időt hagyok mindenre, nehogy csalódjak. :D De ált. a felénél mást kezdek csinálni és később fejezem be, vagy éppen korábban, a lényeg hogy sose akkor mint elterveztem. Szóval sok értelme nincs, de azért szeretem összeírni.

17/L

2011. aug. 30. 15:14
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Max bevásárlólistát.
2011. aug. 30. 15:35
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is csak bevásárlólistát.

16/l

2011. aug. 30. 16:59
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Na már 2en lelőtték előttem a bevásárlós listát :D Én is max. azt írok.

18F

2011. aug. 30. 18:40
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Minden nyár elején összeírom, hogy mikor mit csinálok, hogy ne legyen kavarodás. Most éppen az van felírva, hogy nézzem át színjátszóra a darabunkba a szövegemet, nézzem át a matekot - mert ugye az előző évi anyagra építünk és külön szólt a tanár -, vigyek el elsején egy könyvet egy tanáromnak (:D), meg ilyen kisebb dolgok, mert az ilyenek simán kimennek a fejemből. Bezzeg beváráslólistát akkor sem kell írnom, ha 20 féle dolgot kell vennem. Olyanokat nem írok, hogy milyen sorrendben írjam a házit, mert 1: azzal is megy az idő, 2: mindig a kevesebbel kezdem. A hírességek pedig teljesen hidegen hagynak.
2011. aug. 30. 21:14
 8/11 anonim ***** válasza:
Olyan listát szoktam írni hogy mit szeretnék venni magamnak. könyvek amiket elakarok olvasni, könyvek amiket el kell, ajándék ötletek, meg hogy én mit kapnék szívesen szülinapra/névnapra stb.
2011. aug. 30. 22:50
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
én utazás előtt szoktam, de most már nem nagyon, mert van egy fix listám, és csak javítgatok rajta. most az osztálykirándulásnak meg tábornak köszönhetően legalább kettő kallódik belőle a szobámban :D aztán most írtam hogy milyen füzetek kellenek, meg van egy állandó bevásárlólistám, hogy ha lesz pénzem, akkor körömlakk vagy ilyesmi kell, mert fogyóban van. és én is szoktam ilyen villámlistákat írni kis papírokra, de ez inkább emlékeztető, hogy ragasszam be a sebem kémiaszakkör előtt, vagy le kell borotválni a lábamat ha másnap tesióra lesz. meg néha rámjön az ötperc, és akkor olyanokat írok hogy az élet apró örömei, meg hogy mi az amit nagyon szeretnék, meg kérdések amikre nem tudom a választ meg iylenek :D 15/L
2011. aug. 31. 11:09
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Pl. ha készülök valahova hosszabb távra, akkor összeírom, hogy miket kell bepakolnom. Ha buliba készülök, akkor a teendőket. Ha több dolgot akarok egyszerre vásárolni, akkor a szükséges cuccokról írok listát.

Így nagyjából ennyiben ki is merül listaíró tevékenységem. :)

2011. aug. 31. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!