Abszolút kiábrándultam. Tényleg ennyire le vagyok maradva?
Ma találkoztam barátnőmmel, vittem neki egy fizikafüzetet, most kezd tanulni pótvizsgára /holnap lesz/ . Ártatlanul megkérdeztem, hogy telt a nyara. Elkezdett mesélni, mire én abszolút ledöbbentem. Egész nyáron részeg volt, a pasijánál lakott, bulizott, és nem is látta a szüleit. Mondom... Wtf? Én is iszom néha energiaitalt, meg ilyenek, de 13-14 évesen nem korai még ez? Komolyan mondom, alig bírtam megszólalni. Tényleg ennyire le volnék maradva? Most valami megrendült bennem. Szerintem én még gyerek vagyok, és még az is leszek egy darabig, de ijesztő, hogy már így meg kell válogatni a barátaimat, nehogy belevigyenek valamibe. De tényleg, a kérdés:
Ennyire gyerekes lennék? Mit csináljak...?
Ne legyen bűntudatod ő bulizta végig a nyarat, ő nem tanult a pótvizsgára, ő fog megbukni ha béna lesz holnap nem te.
Ne legyen lelkiismeret furdalásod!!!!!!!!
28/N
Utolsó: Igen, ugyanez zakatolt a fejemben hazafelé menet. Jobb lesz, ha távolságot tartok az ilyenektől, és maradok azoknál, akiket még normálisnak tartok. Sajnos csak 1 ilyen embert ismerek, akivel személyesen szoktam találkozni. :S
De én is remélem, nem keveredek bele semmibe.
Mégis mi a fenének írod ki a kérdést?Te is tudod rá a választ nagyon jól.Igen persze az a helyes ahogy te gondolkodsz.
De mégsem kéne állandóan ezeket a sablonokat használni,hogy nem iszom,nem cigizek,nem pasizok.Egy ember értéke nem ezeken a dolgokon múlik.Na de mindegy 13 éveseknek ezt lehet magyarázni.
Ne haragudj, de gratulálok a barátnődnek. Ha 13-14 évesen állandóan részeg, bulizik, pasijánál (minek az ilyenkor?) alszik, akkor... akkor őszintén gratulálok neki. Pótvizsgára meg a gondolkodó kamasz nem előző nap kezd el tanulni.
És te... örülök, hogy van még olyan tini, aki nem választja az elzüllött életmódot. Ez nem gyerekes, ez határozottan érett viselkedés! Maradj is ilyen! :)
Nézd, egyrészt persze, igazad van, nem kell 13 évesen inni (megjegyzem, energiaitalt se kéne, elég káros), bulizni, pasizni. Én se csináltam egyiket se ennyi idősen, eszembe nem jutott volna.
Másrészt hetente több ilyen kérdés van, hogy ugye normális vagyok (miközben tudja hogy igen), hogy nem cigizem 14 évesen. Sokszor csak azért teszik fel, hogy dicsérjék őket, hogy milyen jók, vagy azt hiszik ezáltal valami sokkal többek lesznek. (Nem azt mondom, hogy te ilyen vagy, csak hát ezek kérdések már elég idegesítőek, sajnos sokszor általánosít az ember.)
A barátnőd miatt viszont ne legyen bűntudatod, nem a te hibád, hogy későn kezdett tanulni. Ha pedig ennyire mások vagytok, talán tényleg jobb ha más barátokat keresel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!