Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Van ebből valami kiút?

Van ebből valami kiút?

Figyelt kérdés

Gépfüggő vagyok. Az egész nyaram úgy telt, hogy felkeltem, reggel 9-10fele bekapcsoltam a gépet, és este 23ig(van, hogy fél egyig) csak gépeztem. Persze néha felállok, eszek, rajzolok, stb, de semmi nem köt le huzamosabb ideig. Pl elhatározom, hogy most abbahagyom, helyette rajzolok.Leülök rajzolni, egy fél-egy óra múlva megunom, vissza megyek a géphez.Sok programot lemondok, mert nincs kedvem elmenni itthonról, biztonágban érzem magamat itt ahol vagyok. Szerintem ez nem egyszerű függőség, biztos vagyok benne, hogy van lelki háttere, elég sok dolog tötént, ami miatt már nyárok pszichológushoz. Említettem neki a gépezést, de a fő téma vele most nem ez.

Szerintetek mit csináljak? Volt mikor nem volt esélyem gépezni, mármint netezni, olyankor kénytelen voltam elfoglalni magamat, de így nem tudom rászánni. Nem bírok elszakadni ettőla világtól. Komolyan nem jó ez így, de akaraterőm sincs, és nem tudom.

Ezen kívül enni és aludni szeretek, nni nem kéne mert rettegek, hogy elhízok(nem mozgok semmit..) az alvással meg ugye későn fekszek le, és minden éjjel szinte felébredek hajnali háromkor, és onnatól egy órát nem bírok aludni:S

2011. aug. 21. 16:24
 1/5 anonim ***** válasza:
70%
Hany eves vagy?Van munkad vagy gyerekeid vagy barataid?Irjal többet a körülmenyeidröl,mert igy nem jut eszembe semmi.Üdv:Cheni
2011. aug. 21. 16:35
 2/5 A kérdező kommentje:

Szia Cheni! :)

Vannak barátaim, de velük nem mindig találkozom szívesen, és mégis...ezt nem tudom elmagyarázni. Valahogy nem szeretnék kimozdulni itthonról. Nagyon szeretet-illetve figyelemigényes vagyok. 16 éves. Sokaknak lelki szemetes vagyok, és én magam is rengeteget panaszkodom, hogy figyeljenek rám. Itthon gubbasztok javaézt a négy fal között, most is sírhatnékom van az unalomtól, semmi nem jó, és ez már így megy egy ideje..:(

2011. aug. 21. 16:47
 3/5 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy nehéz, nekem is az, de ha hívnak valahová akkor menj el, mosolyogj csinálj valamit, vagy idén már nem érdemes, de jövő nyáron keress magadnak munkát. Én is biztonságban érzem magam itthon és legszívesebben nem mennék sehova se, de rólam ezt nem tudja senki sem mert magamra erőszakolom a programokat. Könnyebb úgy ha van valami célod, pl. ma 7-kor elmegyek és az estét a barátaimmal töltöm. Akkor sokkal nyugodtabb vagy. A másik az, hogy kérd meg anyukád apukád , tesód, hogy tegyenek jelszót a gépedre és pl. csak napi 2 órán át engedjék, hogy használd.
2011. aug. 21. 17:06
 4/5 anonim ***** válasza:
Szedd össze a barataidat es menjetek el egy erdöbe.Hidd el nagy elmeny.Pakoljatok be kajat,innivalot es irany.Kapd összemagad es meglatod milyen jo is a szabadban.
2011. aug. 21. 18:47
 5/5 anonim ***** válasza:
kérd meg a szüleidet h rakjanak fel jelszót a gépre
2011. aug. 21. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!