Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit csináljak, hogy anyával...

Mit csináljak, hogy anyával kicsit jobb kapcsolatom legyen?

Figyelt kérdés
15 éves lány vagyok.Van egy 17 éves bátyám,egy 8 és egy 2 éves öcsém.Anyával sosem volt jó a kapcsolatom...Emlékszem,már ovisként is,nagy örömmel rohantam haza elújságolni valamit neki,de csak azt mondta hogy majd később megbeszéljük,vagy unott fejjel végighallgatta,bólintott kettőt,ennyi.Amikor elkezdtem menstruálni sem mondtam el neki,ez 3 éve volt,bár gondolom tudja...Most ennyi idősen már elkezdtek érdekelni a fiúk,de eszembe sem jut,hogy meséljek neki róluk,nem hallgatna meg.Amikor látom,hogy a barátnőim mindent elmondanak az anyukájuknak,nagyon rossz érzés.:( Semmiben nem tudok hozzá fordulni,mindig a saját akaratát erőlteti rám,mellette nem lehet véleményem,ha valakivel beszélgetünk és én is hozzászólok valamit,jaj maradj csöndben és ennyi.Ha ő ott van,nem vagyok önmagam,csak csöndben hallgatok.A két öcsém a kedvencek,ők mindent megkapnak,a fél ház az ő játékaikkal van tele,a picinek már az első cuccai is a legmárkásabbak voltak-nike overál,stb.Én a saját pénzemből veszem a ruháimat,néha apától kapok pár ezret,akkor turkálóból,kínaiból vásárolok...Szerencsére a nagymamáim szoktak adni pénzt,de itthon csak szülinapra,névnapra kapok bármit,pedig bőven megtehetnénk.Öcséim "csak úgy" kapnak 10 000-s játékokat.Mindkettő hihetetlen hisztis,elkényeztetett...Bátyám is úgy érez mint én,próbálunk a lehető legkevesebbet itthon lenni,mert anyának sosincs egy kedves szava se hozzánk,ha kérdezünk nem válaszol,kelti a feszültséget,utálok itthon lenni.Apukánk egy szuper ember,egész nap dolgozik értünk,de anya őt is folyton piszkálja mindenért,hogy pl miért dolgozik ennyit-3 állása van-de ha meg nincs elég pénz,akkor meg dolgozzon már...mit tehetnék?bocsi,ha kicsit hosszú lett...
2011. aug. 17. 14:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Tudod mit jutott az eszembe! Ezt a fenti szöveget amit nekünk leirtál nyomtatsd ki és ragaszd a hűtőre, majd menj el több órára otthonról. Elfog rajta gondolkodni.
2011. aug. 21. 22:00
 12/15 anonim ***** válasza:
utolsó ez jó 5let..
2011. aug. 22. 16:17
 13/15 anonim válasza:
Van meg ilyen eset, az egyik baratnom is igy van, es nem reg derult ki, hogy az anyukaja Szektas...nagyon sajnalom...oszinten!
2011. aug. 22. 22:27
 14/15 anonim válasza:
hello!! Én is 15 vagyok. És nekem remek anyukám van. vele szinte mindent megbeszélek. És ennek nagyon örülök. Hidd el elszomorít a helyzeted. Nagyon szar érzés lehet. Anyukám kedves meg minden nagyon jó fej... de amikor nincs kedve.. huhha akkor nagyon tud kiabálni és veszekedni velem és a tesómmal.. és ezt meg tudom érteni. Ha anyukáddal nem tudod megbeszélni is, de muszáj valakivel megbeszéld az ügyes bajos dolgaidat. Egy kedves nagynényéd esetleg vagy valakivel, biztos el tudsz te is beszélgetni!!.. Szeresd anyukád és tiszteld! ha olyan is amien, de benne is van jó is.biztos vagyok benne!! Légy türelmes vele. Érzékeltesd vele hogy szereted. Én nagyon sok erőt és kitartást kívánok neked, és legfoképpen azt hogy rendbe jöjjön a kapcsolatotok!! .. de azért te maradj meg mindig vidámnak és boldognak!!! mosolyogj!!
2011. aug. 22. 22:35
 15/15 lee12 válasza:

beszélj apuddal és akkor 3 an lesztek ellene(te apud bátyád)

vagy pedig ragaszd ki és rakd ki és menj el valahova pár órára

vagy bátyáddal fogj össze(ha apud nem menne bele abba hogy ő is megmondja a véleményét)

bátyád meg te az már ütőképes kis egység ..tudtok egymásra támaszkodni

nem baj ha nagy vita lesz és ha genyózna utána nyugodtan genyózatok ti is..pl nem szólsz hozzá,ha kérdez meg se haldd(pl hazamész 2 nappal a vita után és ha kérdezi mi volt suliba ne válaszolj azt utána fél percre hogy hallja ő is mond mondjuk nagy boldogan apudnak hogy kaptam egy 5-öst)

szállj szembe vele legyen már egy kis bátorságod meg bátyádnak

apuddal is beszélj plusz ha ársaságba vagytok mond ki a véleményed és ha azt mondja hogy maradj csöndbe akkor mond hogy mér is? és akkor elkezdtek vitázni az neki kellemetlen mert hogy hogy neveli a kölykét és le fog égni mindenki előtt

ruhát nehogymár saját pénzből vegyél mond apádnak hogy ne adjon anyádnak annyit és abból te veszel ruhát

szabotálj és kész ne tiszteld mert ő se tisztel téged..

2011. aug. 23. 00:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!