Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Gimisek! Szerintetek?

Gimisek! Szerintetek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elsősorban gimnazisták véleményére lennék kíváncsi de akárki véleményét szívesen meghallgatom.

Szóval 14 éves vagyok, most megyek 8. osztályba. Az átlagom eddig mindig 4,0-4,5 volt. Kb. napi 2 órát tanultam délutánonként. Arra gondoltam, hogy egy erősebb gimnáziumba jelentkezem, de kicsit elbizonytalanodtam mert hallottam egy-két dolgot.

Arra lennék kíváncsi, hogy egy erős gimnáziumban mennyit kell tanulni? Mert intenzíven sportolok és nem szeretném abbahagyni a tanulás miatt. Az is érdekelne, hogy érdemesebb-e egy kicsit gyengébb gimnáziumba jelentkezni ahol nem tanulom agyon magam? (Nem nagyon gyengébe)

Nos, dióhéjban ennyi lenne a kérdésem. Ha tudni szeretnétek még valamit kérdezzetek nyugodtan.

Köszi annak aki időt fordít rám és válaszol.

2011. aug. 11. 23:52
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm szépen a válaszaitokat, sokat segítettetek. Igazából a napi 2 óra tanulást nem úgy értettem, hogy megállás nélkül tanulok, hanem hogy közben TV-zek, elgondolkodok, máshol jár az eszem. :D Még írhattok nyugodtan
2011. aug. 12. 11:18
 12/25 anonim ***** válasza:
79%
Elvileg én egy erős gimibe járok, én is most megyek nyolcadikba, mert nyolcosztályos.:$ Alig tanultam év közben, mégis 4,5 lett az átlagom. Szóval próbáld meg...
2011. aug. 12. 11:33
 13/25 anonim ***** válasza:
79%
hát én nagyjából ki sem nyitottam a könyveimet és felvettek volna egy nagyon erős gimnáziumba (nem terveztem több tanulást) csak aztán mégis a művészetit választottam. :) szóval szerintem ne aggódj a tanulás miatt, nyugodtan válaszd az erős sulit :D
2011. aug. 12. 11:39
 14/25 anonim ***** válasza:

Szia!

16 éves srác vagyok. Én is erős suliba akartam menni , de elcsesztem a felvételimet , ezért egy közepesbe kerültem. Először nagyon szomorú voltam ,de később rájöttem a legnagyobb tutiság ,ami velem történhetett :D Azt látom , hogy minden barátom elment elit iskolába , és halára tanulják magukat. Napi 2 , 2 és fél óra és még úgyis csak 4esek , napi 3-4 óra tanulással ötösök. Nincs sok szabadidejük. Itt jön ami neked fontos: az egyik barátom mellette kosarazik ,de elég komolyan + barátnője van…hááát nincs sok ideje a tanulásra. 3.4 lett az átlaga és olasz korrepetálásra kell járnia. És mi van velem? Napi 10 perceket tanulok és mindenből 5ös vagyok :D 4.7 lett az átlagom 9.ben úgy , hogy alig tanultam. Az osztályomban az egyik legokosabb tanuló vagyok, a tanárok is így könyveltek el , ezért engedékenyebbek velem. Itt ugyanúgy megtanítanak mindent ( + én még szakmát is tanulok mellé mert szakközepes vagyok), és ezeknél a tanároknál ( akik már szeretnek :D ) fogok érettségizni. Amikor felvételizel majd felsőoktatásban, rohadtul nem fogják nézni , hogy melyik gimibe jártál ,csak a pontokat ( év végi jegyek + érettségi) tehát én a közepes suliból ötösökkel , nagyobb eséllyel felvételizem , mint a haverjaim hármas , négyesekkel az elit iskolákból.

2011. aug. 12. 12:35
 15/25 anonim ***** válasza:
83%
minden gimiben ugyan az a tananyag.de tényleg.szóval attól függ hogy mennyit kell tanulnod,hogy hogy ragad meg benned.tehát szerintem inkább az erősebbet válaszd,mert oda tuti nem debilek és linkek jelentkeznek,hanem normális emberek.
2011. aug. 12. 15:47
 16/25 anonim ***** válasza:
Én most mek 10 be. Én is intenzíven sportolok. Általánosban 3 as tanuló voltam. Egy nem olyan ersõs suliba kerültem be ahol átlagosan 1 ôrát tanultam. 4.3-as átlaggal végeztem.
2011. aug. 12. 15:47
 17/25 anonim ***** válasza:
83%

Én erős gimnáziumba járok, általánosban szinte semmi tanulással kitűnő voltam, itt azért kell tanulni, van hogy annyi a lecke, tanulnivaló , hogy elveszi a délutánomat/estémet/hétvégémet, persze ez a saját hibám is, mert mindig az utolsó pillanatra hagyok mindent, és egy nap alatt tanulom meg az egészet. De az osztálytársaimhoz viszonyítva rohadt keveset tanulok, nekem szerencsére könnyen megy, az átlagom 4,8-5 között mozog. Viszont egy pillanatig se bántam meg, hogy idejöttem, a társaság szuper.

Az intenzív sportolás gondolom sok idődet elveszi, de minden attól függ, hogy milyenek a képességeid. Pl. én hobbiból sportolok, de az nem terhel meg nagyon, sokszor ráérek ez és a tanulás mellett, egyik osztálytársam profi szinten zenél, kevés ideje van és emellett jó tanuló, míg a másik ugyanezt csak semmi különórával és folyamatos tanulással tudja elérni.

16/L

2011. aug. 13. 00:12
 18/25 anonim válasza:

Én a helyedben a gyengébbet választanám.. Ha már általánosban is 2 órát kell tanulnod az erős négyesért gimiben sokkal nehezebb lesz, nem fogod bírni. A gyengébben is lehet jól tanulni, mondjuk én inkább választanék egy jó szakközépiskolát. Szerintem annak éri meg igazán gimibe menni, aki különleges, tényleg okos, nem csak szorgalmas, viszont ha van egy szakmád azzal lehet, hogy többre mész mint egy diplomával.

17l

2011. aug. 13. 15:55
 19/25 anonim ***** válasza:
59%
Már ne haragudj,de ha komolyan napi 2 órás tanulással hoztad általános iskolában a 4-es átlagot,akkor nem nagyon javaslom a gimnáziumot.
2011. aug. 14. 16:15
 20/25 anonim ***** válasza:

Én nyolcosztályos, erősebb gimi 10. osztályába megyek most, és szerintem az a kérdés, hogy mi a fontosabb neked, a sportból vagy valamilyen szellemi tevékenységből akarsz megélni. Mert megközelítőleg ugyanazt tanítják a gimnáziumokban, csak nem olyan jól vagy nem kérik olyan keményen számon. Nálunk van aki jól, van aki rosszul, de lenyomja az anyagot, sőt olyan is akad, aki semmit se tanít, de kőkemény számonkérés mindig van - talán ez a fő különbség. Ugyanazok a tanáraim már öt éve, és mindig magasak voltak a követelmények, de 8. és 9. között valami hatalmas váltás volt, szerintem 1,5x annyi időt töltöttem tanulással, mégis két négyesem is lett - szóval gimiben mindenképpen többet kell tanulni. Szerintem megéri erősebb suliba menni, egyrészt tényleg megtanulod az anyagot, ha teljesíteni akarsz, másrészt talán ott kevesebb a szakbarbár, bár ez mindig csak utólag derül ki. Ha meg megelégszel egy 4,0-s átlaggal, akkor szerintem mindenképp beiratkozhatsz, azt lehet teljesíteni napi (anyagmennyiségtől függ!) 1-3 óra tanulással. Ha az 5,0-ra hajtanál, azt mondanám, 2-5 óra, bár ez ugye a szellemi képességektől is függ, én közepes sebességgel tanulok. Nálunk minden történelem tz előtt végig kell tanulni a teljes hétvégét, mert lazán írunk 45 perc alatt egy 4 oldalas, esszés dolgozatot :-) Amúgy klassz dolgozatok, a nő az egyik legjobb tanár az iskolában. Szóval csak mondom, hogy az ilyenekre is fel kell készülni, mert ha bekapsz két ilyen elvárású tanárt, az havi két hétvégés fix elfoglaltságot jelent.

Sok siket!

2011. aug. 14. 21:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!