Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Gimisek! Szerintetek?

Gimisek! Szerintetek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Elsősorban gimnazisták véleményére lennék kíváncsi de akárki véleményét szívesen meghallgatom.

Szóval 14 éves vagyok, most megyek 8. osztályba. Az átlagom eddig mindig 4,0-4,5 volt. Kb. napi 2 órát tanultam délutánonként. Arra gondoltam, hogy egy erősebb gimnáziumba jelentkezem, de kicsit elbizonytalanodtam mert hallottam egy-két dolgot.

Arra lennék kíváncsi, hogy egy erős gimnáziumban mennyit kell tanulni? Mert intenzíven sportolok és nem szeretném abbahagyni a tanulás miatt. Az is érdekelne, hogy érdemesebb-e egy kicsit gyengébb gimnáziumba jelentkezni ahol nem tanulom agyon magam? (Nem nagyon gyengébe)

Nos, dióhéjban ennyi lenne a kérdésem. Ha tudni szeretnétek még valamit kérdezzetek nyugodtan.

Köszi annak aki időt fordít rám és válaszol.

2011. aug. 11. 23:52
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
85%

Szia!

Ezzel én is így vtam, gondolkoztam rajta nagyon :P. Jól sikerült a felvételim, felvettek mindenhova ahova jelentkeztem első helyeken, és én egy picit gyengébbe akartam menni h ne kelljen annyira sokat tanulni, de nagyon sok barátom, meg a család is a legjobb gimit javasolta. Végül amellett döntöttem. És jaj de jól tettem! Nagyon jó a társaság és ez elég sokat jelent, szerintem. Meg rájöttem barátok-ismerősöktől hallva, hogy ugyanannyi tananyagot adnak le minden gimiben csak valahol tanulnak az emberek , vhol meg nem annyira. Szóval a tanulásmennyiség alapból nem is a sulin, hanem rajtad múlik. Viszont ha jó gimibe mész (meg szerencséd van) akkor jó tanárokat, meg jó osztályt kapsz, és főleg a jó közösség tud nagyon ösztönző lenni, könnyebb úgy tanulni. Ha egy gyengébb gimibe mész mint amire képes vagy akkor valszeg csak lehúznak majd, és ha próbálod is tartani a szintet, ha a banda nem tanulós, akkor nehéz lesz. De ez csak az én véleményem, meg nem is ismerlek téged h mire vagy képes és milyen vagy, meg milyen az életed. Hallgass meg még sok embert, sok véleményt, akkor majd talán jobb képet kapsz és jól tudsz dönteni.

16/L , 10.-be megyek ősztől

2011. aug. 12. 00:07
 2/25 anonim ***** válasza:
76%
Én az erősebbet választanám. Érettségi és továbbtanulás szempontjából jobb szerintem. Lehet, hogy az átlagod picit rosszabb lesz, de több mindennel találkozol. Ha sok lesz, még mindig tudsz váltani.
 3/25 anonim válasza:
83%
Én is erősebb gimibe mentem, kéttannyelvűbe. Alapból többet kell majd tanulnod a gimnáziumba, mert új tanárok, nehezebb tananyag stb. Én inkább órákon próbáltam meg jobban figyelni, és délután megirtam a házi feladatot, utána elolvastam párszor a jegyzeteimet és tankönyvben a fontosabb részeket. Időben nem tudom mennyi volt, mert mindig változó volt. Szerintem megéri egy jobb gimnáziumba jelentkezni, mert ha akarsz majd tovább tanulni, több alapot kapsz mint pl. egy gyengébb helyen. Én most érettségiztem, az érettségi átlagom 4.6 lett és nem tanultam halálra magam. :) Szóval megéri, csak figyelj órán, jegyzetelj. :)
 4/25 anonim ***** válasza:

bocsi ez kimaradt: számomra is fontosak az edzések és szánok erre sok időt

első kommentelő voltam

2011. aug. 12. 00:09
 5/25 anonim ***** válasza:
Hát én most megyek 10.be, erős gimnáziumba járok és itt bizony a 2óra tanulás az semmi. 1tárgy tökéletes megtanulására elég. 3és fél, 4óránál kevesebbet nem tanulok, az a minimum. Ha nagy dolgozat van akkor 5-fél 10ig nincs megállás. Szerintem ha neked a sport az fontos akkor gyengébb gimnáziumba megy a kettőt együtt nem fogod bírni. Pláne ha eddig 2órákat tanultál össz vissz. 15/L
2011. aug. 12. 00:11
 6/25 anonim ***** válasza:
Én gyengébbe mentem napi 20 percet tanulok nagyából és 3 as voltam mindenből egy darab 2 esem lett azt is 2.9 re kaptam..Nem nagy szám érettségit ad de sok helyen is azt adnak csak és még nehéz is..
2011. aug. 12. 00:12
 7/25 anonim ***** válasza:
79%
Előző vagyok: persze ez attól függ h milyen típus vagy. Hogy pl elolvasod kétszer az anyagot és megragad akkor az nagyon akkor nem kell olyan sokat tanulni valóban elég 2-3. Én a választ a saját sablonomra írtam, sajnos nekem nem ragad meg csak úgy az anyag a fejemben:S
2011. aug. 12. 00:14
 8/25 anonim ***** válasza:
előző előtti:P
2011. aug. 12. 00:14
 9/25 anonim ***** válasza:
79%
Erős gimibe járok, 1 percet nem tanultam idén, 4.3 lettem :DDD. 156f
2011. aug. 12. 01:57
 10/25 anonim ***** válasza:
79%

Szia!

Nos én is pont ilyen helyzetben vagyok mint te csak nekem kicsit még jobb az átlagom mint a tiéd.

Én átlagban 20 percet szoktam tanulni. (könnyen megragad)

Tudom, hogy az erősebb gimiben nagyon aranyos, jófej tanárok vannak. De mégis félek, hogy fel kell majd adnom a sportot és a barátaimat. ://

2011. aug. 12. 09:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!