Lányom vegetáriánus akar lenni. Mit tegyek?
Hagyd rá, de ne főzz neki külön! Ha nem kell neki a hús, akkor kiválogatja, eszi, ami van.
És elmagyarázhatod neki, hogy a hús azért van, hogy megegyük. Azt a csirkét/disznót/akármit direkt azért tenyésztik, hogy aztán levágják, és megegyük. Attól, hogy ő nem eszi meg, attól még le lesz vágva...
Én is vegetáriánus lettem tizenévesen, mondjuk soha nem is szerettem a husit, amiatt. Tojtam az állatok lelkivilágára.
Anya sose akart főzni rám, és én se kértem. A husit nem bírtam megenni, és vérszegény lettem. Mikor lett zsebpénzem, megbeszéltük anyával, hogy egy kis darab polcot kapok a kamrában, oda megvettem a gabonáimat, magocskákat, és magamnak főztem. Szépen utánaolvastam, hogyan kell öszerakani a kajákat egészségesen, és utána olyan jó vérképem lett, hogy véradó is lettem.
Megegyezés kérdése volt, hogy mit használhatok a háztartásból (tojás, tej, sajt).
Ma már nem vagyok vega, de néha még anya is megfőzi a családnak az általam megismertetett kajákat.
Ja, és nálunk négy testvér volt+apa+anya.
00:17-es vagyok.
Írtad, hogy tojást enne.
Mondd el neki azt is, hogy a tojás, amit megeszik, az egy meg nem született kiscsibe, akit megsütött/megfőzött... Akkor majd vagy nem fog tojást sem enni, vagy rájön, hogy tök mindegy mit nem eszik, attól nem menti meg az állatokat...
én 3 vagy 4 évesen lettem az és még mindig ovo-lakto vegetáriánus vagyok (tejtermék, tej, tojás). anyu támogatott, és a főzéssel sem volt semmi baj. anyukám sem eszik annyi húst, és csak ÖRÖKLETES betegség miatt járok rendszeresen orvoshoz, kb 3 havonta vesznek vért és teljesen jó a vérképem. szóval és 9-10 éve az vagyok már és semmi bajom pedig még nagyon kicsi voltam :)
13/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!