Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért van ez? (kérdésed túl...

Miért van ez? (kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú)

Figyelt kérdés
Sokszor lenézik, k*vának, butának nevezok azokat a lányokat akik sminkelnek, festik a hajukat, stb..Itt pl mindenki azt írja hogy ha fested magad néha, már r*banc vagy és drogozol meg stb...Arra senki nem gondol h nem mindenkinek adatott meg a tökéletes, természetes szépség.Az én hajam seszínű szőkésbarna, szemem szürkéskék, a bőröm világos és problémás.Nem vagyok hülye, kitűnő tanuló vagyok nem hiszem, h ezen változtat-e vmit az , hogy éppen milyen színű a hajam vagy ki van-e festve tussal a szemem.
2011. aug. 9. 10:39
 1/5 A kérdező kommentje:
14/L
2011. aug. 9. 10:53
 2/5 anonim ***** válasza:
17%
Senki sem tökéletes. És 14 évesen tényleg nem kéne sminkelni, pláne nem hajat festeni...
2011. aug. 9. 11:11
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem attól függ, hogy sminkeli magát vagy nem. Ahogy első is írta, 14 évesen még korai, így max. azt szólják ki aki túl korán sminkeli magát, vagy nagyon túlzásba viszi. Én 17 vagyok, pár hónapja kezdtem el naponta sminkelni (tus, szempillaspirál), és 2 éve festem a hajam, és senki sem r.ibancoz le. Ha esetleg valaki ezek ellenére megtenné, nem kell komolyan venni, az illető idióta.
2011. aug. 9. 12:06
 4/5 anonim ***** válasza:
51%

Nem azzal van a baj, aki 14-15 évesen elkezd szolidan sminkelni pl. szemceruza és szempillaspirál. Egy szolid smink lényege, hogy elfedjük a bőrhibákat és kiemeljünk valamit az arcunkon, ami szép. Szerintem az ilyen, szolid sminkeléssel 14-15 éves kortól semmi probléma nincs. De sokan túlzásba viszik a sminkelést. Senki ne mondja nekem azt, hogy 13-14 évesen olyan nagy szükség van egyszerre a korrektorra, az alapozóra, a púderre és a bronzosítóra, valamint szemceruzára, szemhéjpúderre, szempillaspirálla és szájfényre. Azt is értem, ha valakinek problémás, pattanásos a bőre, de nem az a megoldás, ha egyszerre mindenfélét felkennek az arcukra, amik valamit is segíthetnek. 13-14 évesen a korraktornak elégnek kellene lennie a bőrhibák elfedéséhez, de ha már valakinek tényleg problémás a bőre és zavarja, akkor egy jó minőségű alapozót leheletvékonyan lehet használni néha! De sokan tényleg túlzásba viszik a sminkelést. Emellé még társulhat az állandó hajvasalás, hajfestés, sokszor kihívó viselkedés és/vagy öltözködés, így nem csoda, ha lek*rvázzák őket. De ez egy általánosítás, nem mindenki ilyen.

Én kb. 2 éve kezdtem el sminkelni, akkor még csak alkalmakkor, majd úgy 1 éve rendszeresebben. Ma már napi szinten sminkelem magam, de csak akkor, ha megyek valahova, találkozok valakikkel. Ha mondjuk unokatesómhoz megyek át vagy papámhoz nem sminkelek, ugyan minek, de még akkor sem mindig ha a legjobb barátnőmmel találkozok vagy vendégek jönnek hozzánk. Ha sminkelek is, csak szolidan: korrektor az apróbb bőrhibákra, szemhéjpúderrel "átsatírozom" a szemhéjam mozgó részét illetve az alsó pillák tövében (szemceruza helyett, a ceruza mindig elmosódott, a szemhéjpúder nem szokott), szempillaspirál és halvány rózsaszínes-barackos árnyalatú rúzs vagy ajakápoló. Alaklomhoz és öltözékhez illően változtatni tudok a szemhéjpúder színén, így egy lazítós estére, de egy családi eseményre is jó lehet ez a smink :)

16/L

2011. aug. 9. 17:48
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
13 éves vagyok, a sminkem, ha elmegyek valahová egy pigmentes hidratálóból, korrektorból, púderből, szemceruzából és szempillaspirálból áll. Sőt a körmömet is festem. Mégse neveznek ribancnak, mert nem viselkedek úgy.
2011. aug. 10. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!