Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit csináljak? FÉlek, nem...

Mit csináljak? FÉlek, nem akarok rosszat a szüleimnek

Figyelt kérdés

16/L vagyok. Kérlek adjatok tanácsot.:)

Sajna elég sok "kivizsgálni való" probléma ütötte fel a fejét a családban, ami nagyon nem olcsó játszma.

ELeve bűntudatom van, hogy a szüleimnek ennyi pénzt kell költenie rám különbző kivizsgálásokra. Emellett ruhákat is kell venni, iskolakezdésre eszközök, stb ...

És aza gond, hogy l kell mennem pszichológushoz is. NAde mondtam szüleimnek, hogy ha lehet inél előbb, mert nagyon szükségem lenne rá. CSak úgy tudtak szerezni, nagyon előre időpontot, hogy fizetni kell érte(azt hiszem magánrendelés). MOSt tiszta bűntudatom van, hogy ezért is fizetni kell, hisz még van idő a nyárból, de a pszichológus a legfontosabb az orvos is mondta...

Mit tegyek, hogy ne érezzek bűntudatot?

A válaszokat előre is köszönöm!

2011. aug. 1. 19:41
 1/7 A kérdező kommentje:

*el kell

*minél

és a túl sok nagybetűs hibáért bocsánat.

2011. aug. 1. 19:46
 2/7 anonim ***** válasza:
80%

Menj el dolgozni, hogy besegíthess. Egyébként az iskolapszichológus ingyenes, az nem jó?

Amúgy természetes, hogy a szülőknek minden pénzt megér a gyerekük egészsége.

2011. aug. 1. 19:54
 3/7 A kérdező kommentje:

A dolgozásra én is gondoltam, csak az a baj, hogy nap 5 órát tanulok körülbelül.:S:S:S

ISkolapszichológus tudtommal nincs.

2011. aug. 1. 19:58
 4/7 anonim ***** válasza:
Minden nevelési tanácsadóban van pszichológus, járj utána.
2011. aug. 1. 19:59
 5/7 anonim ***** válasza:
52%
Nagyon aranyos vagy, hogy aggódsz a megélhetésetekért, de ne legyen bűntudatod, hiszen bármi is az oka, amiért Téged kezelni kell, Te nem tehetsz róla!
2011. aug. 2. 07:02
 6/7 anonim ***** válasza:

Próbálj arra gondolni, hogy - mivel a legfontosabb a pszicohológus - minnél hamarabb el tudj menni hozzá, ha hamarabb kerülsz hozzá, hamarabb is gyógyulhatsz meg!

Ha pedig meggyógyultál segíts otthon, nem feltétlen kell pénzzel.

Egyszer nagyon beteg voltam, elmentem orvoshoz, kaptam apumtól 5000Ft-t hogy utána meg tudjam venni a gyógyszert. Bementem a gyógyszertárba és csak azt mondtam, hogy kell, ami nem volt otthon (anyum előtte összeírta, hogy ilyesmi problémákra mi lehet jó, mi van itthon és mennyi). Elég ciki volt, amikor mondta a gyógyszerész, hogy 11000Ft lesz. Csak pislogtam, mondtam, hogy elnézést, de csak 5000Ft-t van nálam, hazamegyek és hozok pénzt. 11000ft-t a gyógyszerem, nagyon elszomorodtam és rosszul éreztem magam. 2-3 nap folyamatos pihenés mellett már jobban voltam, így a 4. naptól kezdve minden nap csináltam egy kevés dolgot, pl. kiporszívóztam a lakást és felmostam, másnap letöröltem a port és eltettem a tiszta ruhákat stb.

A szüleim először mérgesek voltak, hogy miért nem pihenek, de nagyon örültek neki:)

Esetleg próbálj meg te is besegíteni otthon. Ezzel ugyan nem pénzben segítesz, de hidd el, jó érzés lesz a szüleidnek úgy hazamenni, hogy rend és tisztaság van!

16/L

2011. aug. 2. 10:42
 7/7 anonim válasza:

Most ez lehet hogy egy kicsit off lesz, de:

Amióta szeretett édesapámat elvesztettem, és a nagymamámmal élek, azótaa 100szor annyira "figyelek" oda a pénzre ami azt jelenti, hogy ha megyünk valahova, és "muszáj" kérnem valamit, próbálom a legolcsóbbat. Meg ruhákból is inkább az olcsóbbakat nézem. Amikor apukám élt, akkor nála is nagyon odafigyeltem a pénzre....De most jobban kell, mert a pénz sajnos nem fán terem. :( De nagyon megértelek hogy így gondolod. Ha az anyukád lennék, és tudnám hogy mit érzel, nagyon büszke lennék rád, Hogy már 16évesen valamennyire tudod, s ismered a pénzt, kezelését. Manapság a mai fiatalok inkább a divatot, és a legdrágább cuccokat szeretik.

2011. okt. 15. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!