Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit csináljak? Senki ne...

Mit csináljak? Senki ne ítéljen el ezért

Figyelt kérdés

Leírom azt, amiben a segítségeteket szeretném kérni, mivel anoním az oldal, de kérlek, ne ítéljetek el senkit emiatt.

Szóval...

Az egyik családtagom depressziós, de kezelik, jár orvoshoz is. Mielőtt az lett, teljesen jó éltetet élt, dolgozott, főzött, stb. Aztán történt vele egy s más, és megváltozott. Nem biztos, hogy a depresszió, de nem fürdik, nem főz, nem takarít, stb...és én is ehhez szoktam hozzá, akármennyire felháborító. Igénytelen vagyok sajna, és ez nekem természetes. Olyan 4-3 éve kezdődhetett el nálam ez az állapot, szép apránként én is rászoktam, és sajna természetes lett nekem ez, hogy rendetlenségben élek, hogy nem fürdök minden nap, hogy nem ápolom a környezetemet sem, stb. NAgyon szégyellem magamat, ugyanakkor nehéz kimásznom belőle, mert mint mondtam, ez olyan megszokott, mintha ebben nőttem volna fel.

EZ a családtagom amúgy szerintem nem tehet róla, nyilván oka van, hogy ilyen lett.

A kérdésem, hogy ezzel érdemes pszichológushoz fordulnom, vagy ezt magamba kell elrendeznem?

ISmétlem, lehurrogástól kíméljetek, tudom, hogy ez az életmód amit folytatok nem helyes, ezért szeretnék változtatni rajta, mert könnyen kínossá válhat.

2011. júl. 19. 17:56
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Egy embert nem lehet és nem is szabad elítélni egy ilyen dologért.Ez nem a te hibád,de fontos,hogy beláttad,hogy tenned kell valamit.Állj is neki a takarításnak,tegyél rendet magad körül apránként!Szerintem megtudod tenni ezt.Hidd,hogy le tudod küzdeni az eddig megszokottakat és beleszokni egy másik világba!A te világodba,amit TE és CSAK TE hozol létre magad körül!Nem ismerlek,de tudom,hogyha akarod,megtudod tenni,letudod küzdeni ezt a dolgot..:)
2011. júl. 19. 19:07
 12/13 anonim ***** válasza:
Igaza van az előttem szólóknak, hidd el jót fog tenni, ha a környezeted rendbe teszed, az egy kicsit olyan, mintha a lelkedben tennél rendet (nekem legalábbis). Vegyél valami finom illatú szappant vagy tusfürdőt (100as boltokban olcsón, nagyon finom illatúakat lehet kapni) ami (szintén magamból kiindulva) szinte lázba hoz és alig várod a fürdést és hónaljgolyót (ez fontos, segíti a szinten tartást). És jó érzés lesz bemenni tisztán a tiszta szobádba (kezdj ott). Utána jöhet a többi helység, csak lassan, mert ha kipurcansz nem lesz kedved hozzá. Ajánlom a fly lady programot, keress rá, ha nem is lettem mintaháziasszony tőle, de sokat segített.
2011. júl. 19. 19:20
 13/13 anonim ***** válasza:

[link]

ez az

2011. júl. 19. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!