Mit csináljak? Senki ne ítéljen el ezért
Leírom azt, amiben a segítségeteket szeretném kérni, mivel anoním az oldal, de kérlek, ne ítéljetek el senkit emiatt.
Szóval...
Az egyik családtagom depressziós, de kezelik, jár orvoshoz is. Mielőtt az lett, teljesen jó éltetet élt, dolgozott, főzött, stb. Aztán történt vele egy s más, és megváltozott. Nem biztos, hogy a depresszió, de nem fürdik, nem főz, nem takarít, stb...és én is ehhez szoktam hozzá, akármennyire felháborító. Igénytelen vagyok sajna, és ez nekem természetes. Olyan 4-3 éve kezdődhetett el nálam ez az állapot, szép apránként én is rászoktam, és sajna természetes lett nekem ez, hogy rendetlenségben élek, hogy nem fürdök minden nap, hogy nem ápolom a környezetemet sem, stb. NAgyon szégyellem magamat, ugyanakkor nehéz kimásznom belőle, mert mint mondtam, ez olyan megszokott, mintha ebben nőttem volna fel.
EZ a családtagom amúgy szerintem nem tehet róla, nyilván oka van, hogy ilyen lett.
A kérdésem, hogy ezzel érdemes pszichológushoz fordulnom, vagy ezt magamba kell elrendeznem?
ISmétlem, lehurrogástól kíméljetek, tudom, hogy ez az életmód amit folytatok nem helyes, ezért szeretnék változtatni rajta, mert könnyen kínossá válhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!