Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamasz gyerekek szülei! A ti...

Kamasz gyerekek szülei! A ti gyereketek jólnevelt?

Figyelt kérdés
2009. márc. 31. 19:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
32%
egy kamasz gyerek akkor jól nevelt,ha nem jólnevelten viselkedik!!!
2009. márc. 31. 19:30
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Próbáltam őket jól nevelni, ennek ellenére nem mindig viselkednek jólnevelt gyerekként. Sajnos..
2009. márc. 31. 20:48
 3/11 A kérdező kommentje:
Na, csak mert engem sokszor őrületbe kerget...
2009. márc. 31. 21:37
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Én igyekszem jó nevelést adni, és mindenképp jó példát mutatni a gyerekeimnek, 14 és 12 évesek. De kezdenek rájönni, hogy másoknál máshogy történnek a dolgok, és sokszor már nem az én példámat követik. Szerintem idővel rájönnek a helyes útra, de addig sok mindent ki akarnak próbálni.
2009. ápr. 1. 09:09
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Megteszek mindent, hogy 13 éves fiam jólnevelt legyen.

A tanárai áradoznak is róla, hogy ílyennel kellene tele rakni az iskolát. Bár én nem veszem észre mert itthon, nem látszik, hogy annyira jól neveltem volna. Néha úgy érzem a sírba tesz!

2009. ápr. 1. 10:43
 6/11 A kérdező kommentje:

Igen, mintha itthon átváltozáson esne át! Jó, tudom, ezek viszonylag kis gondok, hiszen -mint az osztály- és évfolyamtársai közül nem egy- ihatna, drogozhatna, csavaroghatna.

Viszont, ha csak az ő szobáját látná egy idegen, akkor azt hinné, kirabolták a lakást... Simán átlépi a leesett holmit, valahogy kiesik a látóköréből, nem idegeskedik a maga után hagyott kosz miatt sem. De! Órákat tölt a fürdőben (megjegyzem, ott a wc is, amire néha elmennénk) magát piperészve. A vízdíjat harmadával kellett megemeltetnünk (3 tagú a család), mert jó pár köbmétert ugrott a fogyasztásunk "érthetetlen" okból.

És minezeket nem lehet vele megbeszélni, ó, nem! Rándít egyet a vállán és ott hagy, mintha egy kiállhatatlan inkvizítor volnék, aki nem hagyja az amúgy is fáradt csemetéjét békén pihenni szobája magányában.

2009. ápr. 1. 12:34
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
El kellene gondolkodni, hogy a "jólnevelt" kifejezés mit is jelent, és tényleg olyan fontos dolog-e. A kamaszok tiltakoznak a "jólneveltség" ellen, egymás között kinevetik az ilyesmit. Persze elmúlik, túl lesznek rajta, de addig is a szülő-gyerek kapcsolat elromlik. Az a tapasztalatom, hogy a kamaszok csak a nagyon igazi, nagyon őszinte értékeket fogadják el. A "jólneveltség" lehet egy felszínen megjelenő viselkedési forma, akár tartalom nélkül, akár ellenkező tartalommal. Az ilyet ők nem fogadják el. Pl. ha tisztelnek valakit, akkor biztos úgy viselkednek, hogy azt jólneveltnek mondanád. De akit nem tisztelnek, azzal nem fognak úgy viselkedni, mintha tisztelnék. Tehát utálják a megjátszást, az üres formaságot. Ha ilyesmire akarod nevelni a gyerekedet, akkor szembefordul veled, vagyis a szülővel.
2009. ápr. 2. 21:44
 8/11 anonim ***** válasza:
94%
én 18éves lány vagyok és még mindig oriási kupi van a szobámban meg kosz. nem takaritok nem segitek otthon. oké oké nem szép dolog sztem ne aggodj ezek miatt
2009. ápr. 18. 15:30
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Hahaha, jót nevettem :D Bocs, nem rossz hangnemben mondtam. Apum mindig azt mondja, hogy olyan, hogy jógyerek nincs, mert az nem gyerek :D Belőlem kiindulva... jó nevelést kaptam, de hááát, egy kissé kezelhetetlen vagyok és mindenki agyára megyek :D Ahogy a nagykönyvben megvan írva. Keresztanyukám mondta, uncsitesómnál ez a dolog 11 éves korától még mindig megvan (most 18 :D) Ne aggódj, így kell lennie :D
2009. máj. 15. 16:48
 10/11 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszolónak:

Tudom, tudom, csak egy kis vigasztalásra vágytam a hasonló cipőben járóktól:)!

(Mellesleg lassan az én csemetém is eléri a 18-at, tehát nem ma kezdtünk.)

2009. máj. 15. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!