Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy nyugtassam meg? :- (

Hogy nyugtassam meg? :- (

Figyelt kérdés
Szóval az a helyzet,hogy a családom nagyon rossz anyagi helyzetben van,Édesapám munkanélküli nyugdíjas...Édesanyám meg már nincs.Apukám nagyon bölcs,kedves,szeretnivaló.Kapja a nyugdíját,meg még néhány segélyt(vagy mit...nemtudom)de más nincs.Apukámnak mit mondjak hogy megnyugodjon,vagy mit csináljak?Nincs 13 éveseknek valahol "kis"diákmunka?Segíteni szeretnék a családomnak.Nem akarom,hogy Apukám tönkretegye magát,nagyon szomorú az egész.Még ha a parton sétálunk,akkor pedig még 1 fagyit sem eszünk,és itt a városban,az iskolánkban senki nem áll ilyen helyzetbe...tehát szóval:Apukámnak mit mondjak hogy megnyugodjon,vagy mit csináljak?
2011. jún. 7. 19:27
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Tiszteletre méltó a szándékod, le a kalappal előtted.

Szerintem a járható út az, hogy a környékbeli kis üzleteket körbejárod, hogy munkát keresel, szépen elmondod azt is, hogy azért, mert apukádnak, a családnak szeretnél anyagilag segíteni. Biztosan lesz olyan bolt, ahol szükségük van némi kisegítő munkára (ablak mosás, felmosás, pakolás és hasonlók). Tudom, nem "tiszta", de nagyon becsületes munkák.

2011. jún. 7. 19:55
 2/8 anonim ***** válasza:

szia!

szerintem menj körbe nyugottan a környéken(ezalatt a szomszédaidat értem),hogy kocsimosást ablakmosást,vagy hasonló munkákat vállalnál.

:)

2011. jún. 7. 20:27
 3/8 anonim ***** válasza:
16 éves kor alatt hivatalosan sehol sem alkalmazhatnak a gyermekmunka tilalma miatt...sajnálom:(
2011. jún. 7. 21:47
 4/8 anonim ***** válasza:

Szegényem! :(

Ne éreztesd vele, hogy nélkülöztök és, hogy nem adhat meg neked annyi mindent, mint az osztálytársaidnak. Bár ezt nem is feltételezem rólad.

A szomszédaidat megkérdezhetnéd, hogy kocsimosás, fűnyírást, kutyasétáltatást egy kis keresetért cserébe bevállalnál.

Kitartás kicsike! Remélem minden rendbe jön idővel! :(

2011. jún. 7. 22:22
 5/8 anonim ***** válasza:
Mikor születtél? Mert 14 éves kortól szülői engedéllyel lehet menni diákmunkára.
2011. jún. 7. 23:30
 6/8 anonim ***** válasza:

Jókat írtak az előttem szólók. Esetleg megkérdezheted az iskolai gyermekvédelmist (vagy az ofődet kérdezd meg hogy ki a védőnő és kérj telefonszámotcímet, menj be és ülj le vele), hogy mit tud javasolni, hátha lesz valami használható ötlete neki is. Esetleg el tud intézni valami étkezési csomagot, tudod, mint pl a nagycsaldosoknyak is szoktak adni tqrtós élelmniszert: tészta, liszt, cukor stb. Ez nem kuncsorgás, de ha van ilyen lehetőség, miért ne ragadnátok meg? Legalább ennyivel is könnyebb lenne... Arról nem is beszélve, hogy esetleg ruhával-cipővel is lehet hogy tud segíteni. Ők sokakat ismernek és hozzájuk sok infó fut be, hogy esetleg ez-az adakozna és nem akarják a kuka mellé letenni mert ahhoz túl jó a holmi, meg nehogymár a kukáscigóké legyen. Szóval lehet hogy tudnának segyíteni. Keresd meg a védőnőt/gyermekvédelmist, nekik egyébként titoktartési kötelezettségük is van, tehát nem kell attól félned, hogy így-úgy kitudódik ha nem akarod.

Apukáddal pedig ülj le, és mondd el neki, hogy büszke vagy rá hogy így helytáll, és hogy szuper apa, és mindent mondjel, ami csak eszedbe jut. Hogy neked nem kell a fagyi és miegymás, mert örülsz hogy vagytok egymásnak. És hogy ne eméssze magáőt, majd lesz jobb is, átvészelitek a nehéz időket.

Beszéljétek át, min lehetne spórolni:

- villanyok lekapcsolása, és ha nem használjátok akkor nem menjen a tv, számítógép stb. legjobb áramtalanítani.

- figyeljétek az akciókat, kuponokat stb. Rengeteget lehet spórolni, ha közeli szavatosságú terméket vesztek, azokat mindig beakciózzák. Gyorsan megeszitek, vagy le lehet fagyasztani.

- a fagasztó amúgy is nagy segítség a spórolásnál, főzzetek nagyobb adagokat és fagyasszátok le, akár készételt, akár félkész alapanyagot. Hosszabb távon mindenképpen megtérül.

- hó elején nézzétek át,m hogy mi van a fagyóban és mit tudtok felhasználni belőle a kajákhoz. Tervezzetek menüt és ennek megfelelően vásároljatok, ne találomra.

gyűjtsetek ötleteket a főzési spóroláshoz: húsból először főzzetek levest, aztán panírozzátok be, vagy süssétek le. Így kétfélét esztek ugyanbból a csirkéből.Vagy pl füstölt szalonnabőrkével meg lehet bolondítani sárgaborsófőzeléket vagy paprikás krumplit stb...

- spóroljatok a vízzel: reggel telengedtek egy lavórt, és amit így kézmosásra használtok, azzal később le lehet öblíteni a wc-t. fogmosáskor/borotválkozáskor ne legyen megnyitva a csap...

- porszívózást lehet ritkítani gyakori söpréssel helyettesítve.

- vegyszerek helyett sokmindenre jó az ecet, pl felmosáshoz, ablakpucoláshoz, mosáshoz, vízkőtleníteni. Szódabikarbóna folttisztításhoz stb. sok ilyen praktika van a rézfényesítéstől egészen a hangyátlanításig mindenféle házi cuccokkal, lehet ötleteket gyűjteni ebbe na témában...

most nagyhirtelen ennyi ötletem volt. Biztos vagyok benne, hogy túljuttok majd a nehezén.

Talán apukádnak is sikerülne valami munkáttalálni a környéken, esetleg pl segythetsz neki, hogy megtanítod netezni, szövegszerkesztőzni stb... ötleteket gyűjthettek önéletrajzíráshoz, figyelgethetitek a Munkanélküli Hivatal pályázatait. Szoktak lenni átképző tanfolyamok, és a jó eredménnyel zárókat általában el is tudják helyezni. Nyelvtanfolyamok is szoktak lenni... utána kell járni.

Sok sikert kívánok! :-)

2011. jún. 7. 23:50
 7/8 anonim ***** válasza:

Esetleg ha szükségetek lenne valami konkrét dologra, pl kéne egy mosógép vagy mittomén, akor lehet írni különböző nevesebb újságoknak pl Nők Lapja.

Vagy ha kicsit utánanézegetsz, akkor akár alapítványoknak is. Ha jól tanulsz, még ösztöndíjprogramba is bekerülhetsz!

2011. jún. 7. 23:53
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi is hasonló helyzetben vagyunk/voltunk. Egy ismerősünk állatkereskedésében kaptam munkát nyárra, napi 500Ft 4 óráért+kapok egy kis ebédet. Szerintem te is érdeklődj ismerősöknél.

14L

2011. jún. 8. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!