Okozhat valamilyen problémát az, hogy bántják?
Van egy osztálytársam,akit mindig bánt mindenki(pár kivétel),azért mert hülye a hangja-dörmögő,mély,mint valami medve-,nem éppen egy lángelme,igénytelen-zsíros,korpás a haja,és van amikor büdös,sokáig van rajta ugyan az a ruha.
A bántás abba nyilvánul meg,hogy szidják,csúnyán beszélnek vele,meg a cuccait piszkálják,hogy ideges legyen és nekiessen valakinek.
Az osztályomba már két éve jár,és azóta folyamatos ez a dolog(állítólag a régi osztályába is hasonló volt a helyzet).
Van egy csoport,ahol nem bántják és tud beszélgetni,de néha ők is beszólnak neki.
Ez okozhat nála valamilyen lelki problémát később(vagy most)?
17 év körül van az osztály életkora.
nagyon meg kell erősítenie a lelkét: edzéssel! Ezt komolyan mondom. Oldja a feszültséget, mert mint írtad, ha megsértik, ő rögtön nekiesik. Másoknál meg sírást váltanak ki.
Engem is piszkáltak ilyen-olyan dolgokkal, de nem foglalkoztam velük, így simán leszálltak rólam. A másik osztályban viszont volt két hülye csaj, akik folyton piszkálták az iskolatársaikat. Persze, engem is meg az osztályomat is, mert mi, lányok ennek a két lánynak az osztálytársaival tesiztünk. A többi lány mindig bocsánatot kért tőlünk a két lány miatt, mert azok legalább rendesek voltak. Szerencsére, a két undok csaj hamar kirepült a suliból. Az egyiket állítólag kirúgták, a másik vagy utánament, vagy kivették onnan a szülei és máshová íratták be. Még ma sem tudom, hogy mi az igazság róluk, mert mindenki mást mondott...
Valószínűleg már okozott is. Nem lehetetlen, hogy az ápolatlanság, érdektelenség(?), esetleg agresszív válasz a piszkálódásra már lelki tünet.
Ha kedveled, próbálj vele beszélgetni. Persze ne azzal indíts, hogy "Fürödj már le!", először jöhetnek a semleges témák, ha meg már kialakult a bizalom, ebben is a segítségére lehetsz. Ha ezt végig tudod csinálni, biztosan bevésnek neked valahol egy jó pontot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!