Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek? Erdélyben voltam...

Miss Sunsine kérdése:

Mit tegyek? Erdélyben voltam 5 napot, és furán kezdtem beszélni. Mit tegyek, hogy ne nevessenek ki? 14/L :" (

Figyelt kérdés

Erdélyben voltam 5 napig, ilyen cserediákos izén. Nagyon jól éreztem magam. Életem legeslegjobb öt napja volt. A lány, akinél laktam, szinte már olyan, mintha a húgom lenne. Kívülröl is nagyon hasonlítunk, de belülről is nagyon. Csak az a bökkenő, hogy ot egy picit máshogy beszélnek, úgymond tájszólással. És ma (tegnap értünk haza, ma nem mentem suliba) eljött a barátnőm. Arra számítottam, hogy beszélgetünk, meg egy csomó jót csinálunk, hiszen 5 napig nem találkoztunk. De erre Ő csak azt mondogatja, hoigy "Hagyd abba" "Beszélj már normálisan", meg kiparodizálja, ahogy mondom a szavakat. Én nem vettem észre változást. Mondtam, hogy holnap így már be se akarok menni a suliba, pláne, ha a legjobb b.nőm kiröhög, akkor mit fognak csinálni a Vikiék (a nagymenők) erre Ő: "Jaj, nem kell megszólalnod a Vikiék előtt". Ez nekem nagyon rosszul esett :"(( Hogy mondhat ilyet? Meg amikor ott voltam Erdélyben, és felhívtam akkor is azt mondogatta, hogy "Úgy beszélsz mint valami tanyás" Annyira rosszul esik. Ha a barátnőm ilyet mond, mit fognak mondani azok, akik utálnak? :( Nem is tudom, hogy ezek után, akarok-e meg a barátja lenni. Eddig jól kijöttünk, számíthattunk egymásra, meg minden. De ez nagyon rosszul esett :"(( Szerintetek mit csináljak? :"(

14/L :(

2011. máj. 30. 15:03
 1/8 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz velük, ők állítják ki a szegénységi bizonyítványukat, ha ezzel szívatnának. Szerintem pár nap után visszaszoksz, és ha ezért elvesztenéd a barátnőidet, akkor nem is voltak igazi barátnők. Én raccsolok, és néha belezavarodok a szavakba, és iszonyatos hülyeségeket nyögök ki, nekem is voltak ezzel gondjaim, de mára sikerült találnom olyanokat, akiket nem érdekel. De szerintem max. pár nap, és visszaszoksz.
2011. máj. 30. 15:22
 2/8 A kérdező kommentje:
köszi, aranyos vagy :) Csak annyira rosszul esett, hogy a legjobb barátnőm tette ezt, nem az, aki utál, hanem, akit a legjobban szeretek :// Remélem is, hogy visszaszokok :) Meg a barátnőm azt is mondja, hogy "jönnöd kell iskolába, különben sose fogsz megtanulni újra beszélni". Tudok beszélni, és mellesleg anya szerint meg nem változott olyan sokat, meg mondja, hogy ez aranyos :D
2011. máj. 30. 15:41
 3/8 anonim ***** válasza:
szerintem is aranyos. és a barátnőddel ilyen hülyeségen semmiképp ne vessz össze. szerintem csak viccből mondta. én a helyedben ezen csak röhögnék. légy pozitív. amúgy is: miért érdekel az, hogy mit gondolnak rólad azok, akik amúgy is utálnak?
2011. máj. 30. 15:59
 4/8 anonim ***** válasza:
a baratnodtol nem volt szep dolog, de szwerintem azert te is eltulozod a dolgokat
2011. máj. 30. 16:07
 5/8 anonim ***** válasza:

Szeretném én kipróbálni, milyen erdélyi magyarként élni, beszélni stb. :)

Örülj a lehetőségednek, mert nem kis dolgot kaptál az élettől. Gondolom sok minden megnéztetek Erdélyben, és azt gondolom, hogy ha ott van az ember, talán könnyebben meg is érti mi történt a Nagy Magyarországgal.. Én nagyon szeretnék legalább egyszer kijutni Erdélybe, nővérem már volt, fantasztikus dolgokat mesélt, teljesen elvarázsolta nővéremet Erdély. Én még azt sem bánnám, ha úgy beszélnék, mint az Erdélyben élő magyarok, szerintem nagyon szépen beszélnek!

Ne foglalkozz azzal, hogy ki mit szól hozzá, ha ezért beszólnak, tényleg csak a szegénységi bizonyítványt állítják ki magukról:)

Örülj, hogy ilyen szép élményben volt részed, s ha mégis kapnál megjegyzést gondolj az Erdélyben eltöltött szép napokra!

16/L

2011. máj. 30. 17:56
 6/8 anonim ***** válasza:

Hát, ezzel szerintem magát és a tudatlanságát bizonyítja. Inkább örülni kellene neki, hogy nem csak egyféleképpen lehet beszélni a nyelvünket - és a különböző tájszólások egyenértékűek. Ha nem hiszi, kérdezzen meg egy magyartanárt... Ne foglalkozz a többiekkel ;)

Amúgy akkor a barátnőd biztos leparasztozna engem is, mert itt ö-vel beszélünk :D

2011. máj. 30. 17:59
 7/8 anonim ***** válasza:

én itt élek Erdélyben :) és a barátnődtől nem szép,h evvel cikiz,egyébként tény,h vannak a románból át vett szavak amiket használunk:))

de szerintem emiatt ne aggódj,biztos nem az, az 5 nap tanított meg téged beszélni,visszaszoksz hamar,nekem is van 1 barátnőm ő nem tudja magát kifejezni és én mindig kijavítom ha helytelenűl beszél vagy kisegítem azért,h neki jobb legyen

szóval a lényeg,h ne légy elkeseredve!:)

2011. máj. 31. 15:08
 8/8 anonim ***** válasza:
ne foglalkozz veluk;)amugyszerintem az erdelyi magyarok sokkal szebben beszelnek mint az itteni elkenyeztetett kis fruskak.
2011. jún. 1. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!