Jól hallottam azt, hogy Erdélyben le lehet mondani az oltásokról?
Nem lehet lemondani semmiféle oltásról. Az már másik kérdés, hogy amióta a Cantacuzino intézetet (ahol oltásokat gyártottak) bezárták, egy csomó oltáshoz gyakorlatilag lehetetlen hozzájutni, és emiatt igen magas az aluloltottság, de lemondani nem lehet róluk. Románia is az EU tagja, természetesen kizárt, hogy a közegészségügy terén ott tartsanak, ahol Uganda. Az EU-s szabályozás ott is kötelező.
Az ellenőrzés sajnos sokkal lazább, mint Magyrországon, ha valaki nem oltatja a be a gyerekét, akkor kb semmilyen jogkövetkezménye nem lesz.
De olyan jogintézmény, hogy valaki LEMOND az oltásról, nem létezik ott sem.
Egy erdélyi származűsú, magyarországon élő anyuka
Köszi az értelmes válaszokat.
EU-s szabályozás egyébként nincs, most Angliában élünk és itt eldönthetjük hogy kérjük-e az egyes oltásokat. Befolyásolni megpróbálnak, de a döntés joga a miénk.
én nagyváradon élek és nem halottam ilyesmiről,de majd megkérdezem az orvosnőt
amúgy én bisztos nem mondanék le az oltásrol mivel mi is megkellet vennünk kettőt ami 310 lej volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!