Hogyan tudnám gyermekemet leszoktatni a sok számítógépezésről?
túl sokat ül előtte... és már tanácstalan vagyok, hogy hogy lehetne rávenni hogy ne előtte üljön
egy tanácstalan szülő
mondjuk nekem kicsit furcsa, hogy a gyerek túl sok számítógépezésére a neten keresni megoldást... most vagy mindenre megoldás a számítógép, és akkor minek kevesebbet foglalkozni vele, vagy... nem értem teljesen...
lehet készségesebb lenne, ha vele beszélnéd meg az aggályaidat... sokkal jobban fogja értékelni, ha partnerként kezeled ebben a kérdésben és nem "leszoktatni" akarod, meg "eltiltani"... főleg ha semmi rosszat nem csinál a sok gépezésen kívül...
Nem tudom, hogy hány éves, vagy hogy milyen nemű, de valami jobb programot kéne neki ajánlani a gép helyett...
Meg persze attól is függ, hogy mit csinál a gépen. De én sem szólhatok, mert én is egy gépfüggő kamasz vagyok. Nálam bejött, hogy a szüleim olyan helyekre vittek szünetekben, ahol nincs gép. És így már nem vagyok annyira függő :)
Jöjjetek rá együtt a kedvenc hobbijára, még biztos nem tudja hogy mit szeretne igazán. Ajánlj neki gitár oktatást, vagy ami az ő karakteréhez közel állhat, sportokat, bármit. Ha semmit nem szeretne válassz olyat neki, ami szerinted a legközelebb áll hozzá, fizesd be egy ilyen oktatásra, és vidd el. Szerintem megfogja kedvelni, ha mégse akkor se vesztettél semmit, addig se ült a gép előtt
Ha egyik kézzel elveszel valamit, akkor a másikkal muszáj adni. Tehát ha elakarod venni tőle a gépet, akkor helyette biztosítanod kell neki egy programot, különben hiszti lesz
Ha itthon vagyok, gépezek(képet szerkesztek, zenét töltötök, vagy csak alszom a gép elött, de fordítottam már német házit is msn-en :D), de mostanában anyám lehet, hogy örülne, ha inkább gépeznék, és itthon lennék :DD Vagy lehet, hogy örül neki, hogy nem vagyok itthon :D
Igazából az az 1 megoldás van, hogy szervezel neki veled, vagy barátaival közös programokat(egy mozi, kirándulás, vagy ami őt érdekli, sporttevékenységek, kézművesség, ami fejleszti őt is, téged is érdekel, és kikapcsol mindkettőtöket), ha valami meg megtetszene neki, akkor lesz egy új hobbija :)
18L
2011-ben élünk....
Ha nem fog gépezni akkor elidegenedik a többiektől (sajnos igaz) és 1 kretén lesz belőle...már bocsi a szóhasználatért...
Ha vannak haverjai menjenek el biciklizni vagy a családdal egy bicikli túra vagy elvinni kirándulni!
Menjen el a haverokhoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!