13 éves lányom rágja a körmét (már egy jó ideje). Hogyan tudnám leszoktatni erről? Érintett szülők, kamaszok válaszát várom!
05-24 21:41 vagyok
Én már nem rágom mert nagyon nagyon nagyon megtetszett egy fiu(aszzem szerelmes vagyok :)) és nekem ez segitett,csak most az a baj,hogy mivel még sosem volt ekkora körmöm,nagyon gyenge és letörik :( már vagy 5ről letört :(
Mióta szám van azóta rágom
(11, 5 éves vagyok)
és bármennyire is furcsa egy kiránduláson (London és környéke) elmentünk a Stone Hange-hez (vagy mihez) és attól a pillanattól kezdve nem kivántam, hogy bekapjam. Így is volt elég okom rá, hogy leszokjak:
- A körmöt nem tudjuk megemészteni lehet, hogy kikell műteni a (fenéknél lévő nem tom mit) és ha az elfertőződik meghalhatok
- a Nagypapám mindig azzal jött, hogy mennyivel szebb lenne most a körmöm ha nem rágnám
- Így is amiért nem tudtam megemészteni emésztési problémáim lettek (sok dolgozat évvége felé)
Szerintem ha elmondod neki elgondlkozik.
Még egy tipp:
Nyaraljatok valami laza helyen felejetesd el vele a stresszet hátha megnől neki kicsit a körme dicsérd meg,és hátha ráébred, hogy innentől fogva könnyebb..
"Valaki el tudná nekem magyarázni, hogy miért rágja valaki a körmét? Még sosem tudtam rájönni, teljesen értelmetlen és még ronda is lesz utána."
Hidd el, senki nem csinálja direkt...
utolsó:
Nem direkt nem lehet csinállni, nem hiszem hogy a körömben fizikai függőséget okozó anyagok lennének, nincs olyan hogy nem lehet vele leállni.
21.40
Ez egy rossz berögződés, amit egy idő után észre sem vesz az ember, mégis csinálja.
Én is nagyon sokáig rágtam a körmöm.
Aztán anya vett egy olyan "körömlakkot" amit fentebb is említettek.Nekem pl. nem is használt észre sem vettem,de egyszer csak vettem egy nagy levegőt és azt mondtam magamnak hogy abba hagyom.Azóta nem is rágom.
Mostmár tudom hogy miért volt.Mégpedig azét mert ideges voltam a dolgozatok/suli miatt.Remélem segítettem.
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!