13 éves lányom rágja a körmét (már egy jó ideje). Hogyan tudnám leszoktatni erről? Érintett szülők, kamaszok válaszát várom!
én is rágom.dogaírás előtt/után,izgalmas filmeken..unaloműzés miatt is.
nyáron mindig"leszokok"róla,mert:
1,nincs suli
1,elfoglalom magam.
13/L
Mióta az eszemet tudom, sosem kellett vágni a körmömet. Régen mindig utáltam a körömvágást, mert anyukám folyton leszidott, hogy megint lerágtam.
Valahol azt olvastam régebben, hogy addig kell tenni valamit a körömrágás ellen, amíg az illető megszokásból csinálja, és nem feszültség levezetésként.
Volt műkörmöm (addig nem rágtam, de akkor a fogamat kocogtattam), keserű lakkom, de hiába.
Szeretnék leszokni róla, de az a baj, hogy már ösztönösen csinálom, észre sem veszem, hogy rágom, vagy épp kapirgálom.
Hátrányom nincs belőle egyébként, van férjem, az emberek sem szóltak meg miatta soha.
Persze, nem szép, de legalább nem káros az egészségre, inkább ez, mint a cigi/drog.
19/N
én 13 éves vagyok..
én nagyon féltem az év végi vizsgától, utána leszoktam a rágásról.. :)
fölösleges rászólni, mert akkor csal megszeppen, és még idegesebb lesz. én 12 éves kromig csak úgy rágtam, és magamtól leszoktam róla, miután nem szólt rám anyukám amiatt, hogy rágom.. lehet, hogy ő is le fog szokni magáról..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!