Mit tegyek? Ez már nem csak Neki, hanem nekem is
kellemetlen.
Figyelt kérdés
Sziasztok!Az a helyzet,hogy a 14 éves lányomban találtam serkét.Nagyon igényes lány,nem tudom,hogy mehetett a hajába.3 hónapja is találtam,akkor sikeresen leápoltam.Most,hogy újra találtam,elakartam menni a gyógyszertárba,hogy vegyek tetűírtó spray-t,de "nem engedett".azzal az indokkal,hogy "mivel falun élünk,rögtön elfogják pletykálni,hogy ő tetves".Lényegében teljesen igaza van.Nagyon kellemetlen ez a dolog,de az a legfelháborítóbb,hogy az osztályában van egy pár jó madár,akikben k. óvodától fogva egyfolytában volt "lakó".Számtalanszor megebszéltem vele,hogy kerüje el őket,de mégis elkapta tőlük. Mit tennétek a helyemben?
Előre is köszönöm! 35N
2011. máj. 21. 16:42
1/9 anonim válasza:
Menj be a suliba, szólj az ofőnek, ő szól a védőnőnek, és lekezeli a "jómadarakat" !Nálunk is sűrűn van ilyen, és ilyenkor jó a megelőzés is! 2hetente vasárnap nitiforral kenem be a lányom haját, így kerüli a tetű!
2011. máj. 21. 16:50
2/9 anonim válasza:
Te, a párod, vagy leányzó bemegy a legközelebbi nagyobb településre, és vesz tetűirtót. A kutya se fogja tudni, kik vagytok. Ha mégis összefuttok valakivel, akkor meg rá kell vágni, hogy megelőzés, mert ugye ott az a pár gyerek az osztályban. Mindig akkor fut össze az ember ismerőssel, mikor nem kéne.
2011. máj. 21. 16:53
3/9 anonim válasza:
Szerintem menjél gyógyszertàrba, jobb mint terjed tovàbb a fejében. Nem tehettek róla, és valóban menjél el az iskolàba és szóljàl, ez nagyon fontos lépés, hogy ne terjedjen a gyerekeken tovàbb.
2011. máj. 21. 16:54
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Párom elmegy venni a legközelebbi városba. Az a gond,hogy az iskolába kb. 2 hetente nézik a fejeket,le is kezelik akiben találnak,de otthon a saját anyjuktól újra megfertőződnek.Nem értem az ilyen embereket.
2011. máj. 21. 17:00
5/9 anonim válasza:
szerintem ne spray-t vegyél hanem sampont, jól dörzsöld át vele a haját hetente amíg el nem tnik.. és a védőnő tényleg menjen el az osztályba. ja és akkor ne falun hanem városba vagy ott ahol nem ismernek ott vegyél olyat!
Jaj,mintha magamat olvasnám.Én majdnem egy teljes évig voltam tetűs,egy feszt elkaptam,szörnyű volt.Hiába szóltunk,hogy kezeljék nem csináltak vele semmit,vagy lehet a szülőktől visszakapták.Nagyon rossz volt!!
Amúgy a korpás hajba nem mennek bele.
2011. máj. 25. 17:29
8/9 anonim válasza:
Én általános iskolában több mint négyszer elkaptam, mert az egyik lány nem volt hajlandó kiirtani. Több mint 20000! Ft-ot költöttünk tetűirtóra mert hosszú hajam van. Amikor szóltunk a lánynak, hogy ha már nem irtja ki a tetveket, legalább fogja össze a haját, bőgve ment az osztályfőnökhöz. Írtunk a védőnőnek levelet, semmi sem történt. Sőt, még a lányt védte mindenki...
2011. máj. 27. 20:25
9/9 anonim válasza:
egy ngyobb városban vegyél valami sprayt vagy sampomt így nem tudja meg senki. sztem tökéletesen megfelel az első közelben lévő város
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!