Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A menstruációval kapcsolatban...

A menstruációval kapcsolatban mit érdemes tudni?

Figyelt kérdés
Úgy értem hogy akkor azon a területen hogy mosakodjak, órán tesizzek-e igen, nem és miért? És ilyesmikre gondoltam, köszi a segítséget!
2011. máj. 16. 17:39
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
91%

Amikor megvan a menzeszed, fokozottan kell ügyelni arra, hogy naponta alaposan szappannal megmosakodj, mert egyrészt ilyenkor nagyobb a fertözésveszély (mert a méhszáj nyitva van), másrészt különben igen erös szagod lesz.

Sportolni ugynúgy lehet, esetleg ha nagyon erös a vérzés, akkor a nehezebb gyakorlatoka hagyd ki.

A menzesz NEM betegség, ezért minél kevesebbet térj el a megszokott életrendedtöl.

Ha netán erösen görcsölsz, akkor menj el orvoshoz, mert akkor célszerü ellen valamit szedni.

2011. máj. 16. 17:48
 2/30 anonim ***** válasza:
89%

Nincs a közelben felnőtt akiben megbízol és jó alaposan kibeszéld ezt a témát?

Röviden csak annyit, hogy naponta többször is érdemes lezuhanyozni, vagy az is megfelelő ha nedves törlőkendővel időnként vagy akár minden betét cserénél megtörlöd!z ülőfürdőt viszont kerüld!!

Tesizni,mozogni viszont érdemes, mert akkor nem görcsölsz annyira, sőt hamarabb is vége lehet a mensidnek. Viszont tesi előtt és után feltétlenül cserélj!!! Az óra elején menj oda a tanárhoz és mondd el neki, hogy most mi a helyzet veled. Mi ilyenkor könnyített tesit tarthattunk. Ez azt jelenti, hogy mindent csináltunk csak nem olyan intenzitással, mint amikor nincs meg.

Ha van még kérdésed szívesen válaszolok! :D

2011. máj. 16. 17:49
 3/30 anonim ***** válasza:
63%
Zuhanyozz, ha kell többször is, de kádban ne fürödj, mikor menstruálsz.
2011. máj. 16. 17:50
 4/30 anonim ***** válasza:
80%
Persze nem betegség, de nem egy kellemes érzés amikor két napig úgy görcsöl a hasad, hogy nem tudsz kimászni az ágyból még ha gyógyszerezel, meleg-borogatásozol is...
2011. máj. 16. 17:51
 5/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, amúgy anyukám van felnőtt a közelemben de vele nem szívesen beszélek az ilyesmiről, amúgy a tesitanárnak elmondani? Úr isten az leégetne az egész osztály előtt nagyon szemét fazon xD amúgy még ha megkérhetlek írhatnál ilyen infókat, mert nem árt xD
2011. máj. 16. 17:52
 6/30 anonim ***** válasza:
89%

2. vagyok!

Sajnálom, hogy Anyukáddal nem bizalmas a kapcsolatod! A tanárod, meg tényleg elég bunkó lehet ha ilyen témában leéget. Gondolom mostanában jöhetett meg először. Én 13 éves voltam, anno Én is irtó cikinek éreztem ezt mindenki előtt, utána viszont rájöttem, hogy ez tök természetes,mondhatott bárki bármit! :D Erre majd Te is rájössz!

Megkérdezhetem, hogy hány éves vagy?

Ha magadnak veszed a betétet vegyél tisztaságit és egészségügyit is!Tisztasági jó a vége felé meg amikor kezded érezni, hogy meg fog jönni!Így nem kell állandóan a Wc-re rohangálni, hogy megnézd nem lett-e véres a bugyid! Tamponnal még ráérsz!

2011. máj. 16. 18:02
 7/30 anonim ***** válasza:
54%
Akkor sem lenne semmi baj, ha más is megtudná az osztályból, hogy menstruálsz, hiszen a világ egyik legtermészetesebb dolga a menstruáció!
2011. máj. 16. 18:03
 8/30 A kérdező kommentje:

Mi a tisztasági és az egészségügyi betét között a különbség?

Köszönöm a választ! :)

2011. máj. 16. 18:04
 9/30 A kérdező kommentje:

Kedv. Utolsó az én osztályomban megtudná valaki? OMG Atya úr isten, nekem nincsenek barátaim 1 azért itt informálódom

2 pedig fél percen belül az egész tanári kar ezen csámcsogna...

2011. máj. 16. 18:06
 10/30 anonim ***** válasza:
69%
Akkor elég hülye tanáraid vannak, ha ezen csámcsognának. Csak Te vagy lány az egész suliban?
2011. máj. 16. 18:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!