Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Normális az hogy 6. -os...

Normális az hogy 6. -os lányom sminkeli magát akárhol is?

Figyelt kérdés
A lányom most 6.-os 4.-ben egyáltalán nem érdekelte a divat, most nemrég pedig 5. végén elkezdett táskákat venni magának, Converse cipőket, bőrdzsekit és egyéb drágább, menőbb, és jobb ruhákat, és nemrég 5.-ben barátnőjével beszélt hogy hozza el a sminkjét, ki is sminkelték magukat, persze csak a lányom egy kis szemceruzával húzta ki magát és pirosra festette a körmét. Azt mondták jól áll neki. Most pedig már azt szeretné 6.-os korában hogy engedjem el egyedül a barátnőivel Fórumba, Főtérre, Nagyerdőre és egyéb helyekre de nem annyira messze, és még azt is kéri hogy 6.-ban egy kicsit had húzza ki magát szemceruzával és fesse a körmét pirosra... Ti mit javasoltok?
2011. máj. 7. 12:36
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Na erről most nagyon sokat tudnék írni..:D

Egy 12 éves lány pont abban a korszakban van,amiben most a te lányod...ezt látja a többiektől,hogy ez szép és jó,én is ilyen vagyok/voltam..viszont..nem tudom hogy milyen iskolába jár,de a miénkbe tilos a körömfestés,max halvány rózsaszínt,bőrszinűt lehet..sminkelni úgyszintén nem szabad,bár a 8.-osokra nem nagyon szólnak rá..én most 7.es vagyok,13 éves,de én is jobban érzem magam ha van rajtam smink..méghozzá annyi hogy egy kifejezetten bőrszínű,barna,"átlátszó" szemfesték,és szempillaspirál.szerintem ennél több tényleg nem kell..

Az,hogy mindenhova el akar menni teljesen normális.Megakadályozni nem nagyon fogod tudni azt,hogy kivel menjen,mert abból csak veszekedés lenne..:)

2011. máj. 8. 10:56
 22/29 anonim ***** válasza:

Bocsi,még valami..az csak is a te hibád ha mindenféle menő és drága cuccokat vesz magának,hiszen a szülő adja a pénzt.egy converse cipő nem olcsó dolog,mint ahogy a többi sem.nem kell neki mindent megvenni..persze ha úgy tanul,és van rá pénz,akkor miért ne?

(előzővoltam)

2011. máj. 8. 10:58
 23/29 anonim ***** válasza:
46%

Én 1 évvel vagyok idősebb a lányodnál.

Én is napi szinten sminkelek, de anyukám (kozmetikus) max. korrektor, szempillaspirál, felül szemcerka szinten engedi. Nem is kell több, az alapból szép vonásait kiemelheti:) A piros köröm szerintem is kicsit túlzás, egyszer mentem ki úgy a buszmegállóba, de olyan szúrósan néztek rám felnőttek, hogy amint hazaértem lemostam. Converse, bőrdzseki, táskák...természetes, emlékezz csak vissza a Te gyerek/kiskamasz korodra, biztos akkor is volt valami őrület:) Budapestet nem ismerem, tehát nem tudom, milyen a biztonsága a leírt helyeknek. Én elég sokat eljárok otthonról, szinte minden délután van valami elfoglaltságom, vagy ha nincs, tanulás után go barátokkal:D De szerintem is ismerd meg a barátait, engem se engednek el ismeretlenekkel, meg kell mondanom kivel, hova megyek, mikor jövök. Ezzel a szabállyal szerintem teljesen oké, bár a fiúkkal tényleg vigyázzon, én már megjártam...

13L

2011. máj. 8. 16:01
 24/29 anonim ***** válasza:
40%

Én 11 éves vagyok (lassan 12) és engem is mostanában nagyon érdekel a sok drága cucc és a smink. Persze anyum nagyon ellenzi de én mégis szeretném kifesteni magam (pl.szemceruza).

Nem helyes , de valahogy előjön ez az érzés.

2011. máj. 8. 17:02
 25/29 anonim ***** válasza:
66%
23:27-es! én is rengeteget netezek, és egyáltalán nem leszólom azokat, akik sokat neteznek. csak szerintem jobb a barátnőkkel lenni, szívesebben is lennék velük.. ha lennének. volt egy barátnőm, aki kb. egy hónapja elköltözött az ország másik felébe. hihetetlenül hiányzik. vele nem volt olyan hogy 24 óránál tovább ne találkoztunk volna. 2 évig minden hétvégén együtt voltunk + osztálytársak voltunk, úgyhogy olykor napi 24 órát együtt voltunk. sose unatkoztam vele, nagyon-nagyon jó volt. szívesen visszamennék az időben. amíg ő volt a barátnőm szinte más barátnőm nem is volt, úgyhogy bármennyire is akarok a barátnőimmel elmenni valahová, nem tudok. vannak az osztályomban páran akikkel beszélgetek szünetben, és ennyi...
2011. máj. 8. 18:43
 26/29 anonim ***** válasza:
80%

Egy 12 éves GYEREK minek festi magát?

Miért akarnak a gyerekek, a tinik felnőttnek látszani?

2011. máj. 8. 23:00
 27/29 anonim ***** válasza:
67%
ne engedd, hogy r*banc legyen a lányodból már most... (bocs a kifejezésért)
2011. máj. 9. 19:35
 28/29 anonim ***** válasza:
32%

Hogy lenne már emiatt valakiből ribanc...?!

4évesen kaptam felragaszthatós kék műkörmöket anyumtól:D

9éves lehettem mikor egy tangáját nekem adta, milyen nagynak éreztem magam akkor tőle :)

11 évesen festettem a körmömet.

12évesen napi rendszerességgel sminkeltem(szemceruza+spirál+szájfény).

És mire 18lettem akkor rájöttem, hogy smink nélkül szebb az arcom, és jobb az ha természetes vagyok.

Már lassan ennek 1éve, és nem tudom még csak kihúzni se a szememet, mert annyira zavar ha smink van rajtam, olyan idiótának látom úgy magam.

Szóval ezzel csak azt akartam mondani, hogy ameddig nem alapozó, meg pirosító, meg személypúder meg miegymás lesz a mindennapos, addig szerintem nem lesz semmi gond.

Gondolom debreceniek vagytok, én is.

A főtérre a nagytemplomhoz ne engedd, ott sok a rossz ember..drogosok meg hasonló.

A nagyerdő nappal nem lehet valami veszélyes, de azért vigyázz rá.

A fórummal szerintem semmi baj nincsen.

2011. máj. 10. 01:00
 29/29 anonim ***** válasza:
Én nem engedném. 17éves vagyok és innentől kezdődnek a bajok. Láttam a saját szememmel, (osztálytársaim vagy 5. 6.-os lányok) hogy kezdik sminkelni magukat és 8.ra már piercing agyonsminkelt arc 15centis magassarkú és sorolhatnám.... én 9.től sminkelek egy fekete szemcerkával. Bőven elég volt. Nem néztek ki. Viszont a tanárok nem szeretik. Még 17évesen sem nem, hogy 12-13évesen.
2011. máj. 12. 16:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!