Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Normális az hogy 6. -os...

Normális az hogy 6. -os lányom sminkeli magát akárhol is?

Figyelt kérdés
A lányom most 6.-os 4.-ben egyáltalán nem érdekelte a divat, most nemrég pedig 5. végén elkezdett táskákat venni magának, Converse cipőket, bőrdzsekit és egyéb drágább, menőbb, és jobb ruhákat, és nemrég 5.-ben barátnőjével beszélt hogy hozza el a sminkjét, ki is sminkelték magukat, persze csak a lányom egy kis szemceruzával húzta ki magát és pirosra festette a körmét. Azt mondták jól áll neki. Most pedig már azt szeretné 6.-os korában hogy engedjem el egyedül a barátnőivel Fórumba, Főtérre, Nagyerdőre és egyéb helyekre de nem annyira messze, és még azt is kéri hogy 6.-ban egy kicsit had húzza ki magát szemceruzával és fesse a körmét pirosra... Ti mit javasoltok?
2011. máj. 7. 12:36
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
83%

Én 13 vagyok. Reggel annyi dolgom van magammal, hogy kivasalom vagy bekreppelem a hajam.

Senki még csak meg sem szólt érte, pedig gimibe járok... ugyanúgy vannak barátaim, lent vagyok velük stb.

Eljött az az időszak a lányodnál h ő is szeretne "lemennni" :D

Ez tök normális. Engem úgy engednek hogy megmondják hányra érjek haza (mostanában fél nyolc a max, nem kell beszólni érte, tovább nem is lennék, rohadt hideg van) és h tudják kivel, hova megyek. Meg h maradjak a városban (kisvárosban lakom)

Nekem is van conversem, menő táskám, minden. Erről minden kis tizenéves azthiszi, hogy létszükséglet. Én is -pedig tudom, hogy enélkül is boldogan élnék. Amúgy azért hordok converset, mert kényelmes :D

Na én azt tanácsolom, hogy engedd le, de csak módjával, sminket meg ne nagyon suliba, mas egy kis szemcerka, szempillaspirál. De a piros körömlakk azért már túlzás. Legyen világoslila, vagy rózsaszín.

2011. máj. 7. 15:44
 12/29 anonim ***** válasza:
94%
Ez nem általánosítás volt, mert nem azt írtam, hogy minden fiúnak, hanem hogy a legtöbbnek. és az nem ugyan az.
2011. máj. 7. 15:49
 13/29 anonim ***** válasza:
62%
engedd meg neki, nem lesz attól semmi baja hidd el. és a barátnőivel is engedd el őt, mert jobb mintha egész nap számítógépezne vagy tévézne...
2011. máj. 7. 15:54
 14/29 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem a piros körömlakk és a napi szinten sminkelés 12 évesen erős túlzás. Én sem vagyok felnőtt, de ezt meg nem engedném, annyi biztos. Esetleg iskolán kívül kihúzhatja a szemét néha, ha nagyon akarja, de napi szinten? Semmi értelme sincs, és egy kislányon meglehetősen ostobán néz ki a smink. Én 17 éves vagyok és pár hónapja kezdtem el sminkelni napi szinten, és még élek. Senki sem szólt meg érte sosem.
2011. máj. 7. 16:53
 15/29 anonim ***** válasza:
57%

Osztálytársam ugyanígy kezdte.Csak smink nélkül.

És tudod,hogy hol tart?

Drogos,ebben az évben kb félévet kihagyott,ha nem többet,mert lógott összevissza,kamuzik mindent,hogy éppen valakije meghalt[West Balkán után az egyik barátnőjét "gyászolta" 2 hétig].25-30 éves pasija van 14 éves létére.

Nagyon vigyázz szerintem még most amikor lehet.

2011. máj. 7. 17:20
 16/29 anonim ***** válasza:
82%

Engem Nagyiék neveltek (mostmár csak Nagyi...). Leengedni leengedtek. Igaz, mértékkel, nem sokáig. És mindig tudták, hol vagyok.

A sminket szerintem még ne nagyon engedd.

Ha általánosíthatok: főleg a diszkósok, az ivósok, a sok pasit összeszedők sminkelik magukat (erősen/kisebb kortól). A Lányod lehetőleg minél később - vagy soha se - váljon ilyenné, ezt kívánom.

Igen, tudom, általánosítottam... de sajnos nagy általánosságban tényleg igaz, hogy aki korán kezdi a sminket, aztán erősen sminkel, az ilyen... Tudom, nem mindenki!!!

Ha nem sminkeli magát, talán kevésbé tartozik bele a rossz társaságba. Már nem szélsőségre gondolok rossz társaság alatt, nem a drogra. Hanem a 14 évesen már cigiző, bulizós, ivós, pasizós (partnerváltogatós) fajtákra.

Az, ha divatozik, bizonyos mértékig nem baj. Viszont látom magam körül, hogy a "menő" boltokban, elég drágán vásárolnak, de a minőség nem jobb. Mi páran kínai butikokban, sőt, a kínai piacon ill. turkálókban veszünk sokkal olcsóbban jobb minőséget. Aztán bemegyünk a "menő" boltokba, megfogjuk az anyagot, és nevetünk: hahaha, itt 10.000 forintnál kezdődik az a minőség, ami a kínaiban már 3000 Ft-ért is megvan.

Számomra ez a fontos. Persze megbántani senkit nem szeretnék, csak a kérdésre próbálok válaszolni. ;)

Erről beszélgess vele. :)

Meg a többiről is.

Tudom, hogy nehéz a mai generációval; én is közéjük tartozom. Nehéz esetek vagyunk.

A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 15:54

Szerintem nem lehet kijelenteni, hogy a barátnőkkel lógás jobb, mint a TV-zés/számítógépezés. Mindegyik lehet építő is (még órákon keresztül minden nap is) és mindegyik lehet romboló is.

Attól függ, mit csinál a barátnőjével. Attól függ, mit néz a TV-ben, attól függ, mit csinál a neten. Attól függ, szeret-e társaságban lenni.

Én például begolyóznék, ha az egyszer-egyszer (de akkor kellemesen, tartalmasan és jókedvűen) eltöltött pár óra helyett sokszor kéne a barátnőimmel lenni. Akkor már ráadásul nem is lenne tartalmas, nem is lenne jókedvű, hanem fárasztó. És valószínűleg ők is így nyilatkoznának, mert részükről is oka van, hogy relatíve ritkán találkozunk. Ja, mellette mind gimisek vagyunk (ja nem, van, aki már főiskolás/OKJ-s képzésen van).

Őrült sokat netezek. De úgy gondolom, ott értelmes dolgokat is csinálok, sőt... Ezen az oldalon segítek másoknak abban a témában, ami épp érdekel; illetve okulok abban a témában, ami épp érdekel. Vagy esetleg valami kreatív dolgot csinálok. Igen, a gépen.

Ezzel mi a gond?

Érdekes, manapság már nagyon elterjedt a net. Mégis hatalmas divat azokat leszólni, akik otthon ülnek, és neteznek. Még akkor is, ha ott hasznos dolgokat csinálnak...

2011. máj. 7. 23:27
 17/29 anonim válasza:
34%
Kedves anyuka:) én is kb ennyi vagyok ezzel nincs semmibaj nem fiuzik semmi elmondásaid alapján:) szerintem enged meg neki de ne iskolába:)
2011. máj. 8. 00:08
 18/29 anonim ***** válasza:
62%

Kedves anyuk! Nyugodtan engedd le hidd el semmi baja nem lesz (ha sötétedésre hazaér) de a sminket még ne engedd neki,max 1-2 év múlva.Na jó a körömlakkot nyári szünetbe de az arcát még ne fesse! én is majdnem egykorú vagyok a lányoddal (11 vagyok) de nekem az a véleményem az olyan csajokról akik ennyi idősen a suliba/utcára kifestik magukat hogy k***ák (ezt nehogy a lányodra vedd mert nem rá mondom!) Én is szeretek divatosan öltözni sőt kopogós cipőm is van( nem magas sarkú kb 2-3 centis) de tornacipőm is van. Sztem inkább az öltözködésben engedj többet (nem a p*csaszoknyára meg a magas sarkúra gondolok) mert ha ennyi idősen a sminket engeded neki akk vlószinű hogy nemtud megállni és a következő amit akar az a hajfestés/melír/pc/tetkó lesz...

11/L (remélem segítettem ^_^)

2011. máj. 8. 08:24
 19/29 anonim ***** válasza:

*anyuka

*valószinű

(utsó vok)

2011. máj. 8. 08:25
 20/29 anonim ***** válasza:
84%

Ennyi idősen ne sminkelje magát mindennap és ne erősen, max. néha 1 kis szemceruza vagy szempillaspirál.

A piros körömlakkot ne engedd meg neki szerintem. A színtelen, halványrózsaszín vagy halványlila is jó ennyi idősen. Elég viccesen tud kinézni egy 12 éves kiscsaj vérvörösre lakkozott körmökkel (bár nekem semmilyen korban nem tetszik a piros köröm).

Elengedni nyugodtan elengedheted, ha sötétedésre hazaér.

14/L

2011. máj. 8. 09:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!