Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan szerezhetnék jobb...

Hogyan szerezhetnék jobb jegyeket, hol a baj velem? A szüleid meddig engedik, hogy fent legyél?

Figyelt kérdés

15 éves vagyok.Lány.Ebben az évben rengeteget rontottam tanulásilag,nagyon-nagyon hanyatlottam.Kémiából bukásra állok,a többit csak stabilizálni kell.Kémiából hogy javítsak?Milyen bevett módszerek vannak,amik még a leges legrosszabb tanulókon is segítenek?Az elméletet hogyan jegyezzem meg jobban?Hiába olvasom el ezerszer és mondom fel magamnak,úgyis egyest írok.Mikor meg alig tanultam és korrepetáláson sem voltam ott,akkor 3-ast írtam,meg 2-est.Most,hogy voltam ott is,meg tanultam is,így meg egyest írtam.Jó,végülis vidámballagás volt,zene szólt még órákon is,meg a hülye tanár nem zavarta ki a ballagókat.:\ és még a leghülyébb is 2-est írt,de én.. én nem voltam rá képes.Azaz képes voltam,csak mégsem írtam meg annyira.

A másik gond,hogy nem engednek fent lenni 10-nél tovább.

2011. máj. 5. 21:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk sose volt ilyen, hogy meg volt szabva mikor menjek aludni.
2011. máj. 5. 22:02
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Én kitűnő tanuló vagyok, pedig nem tanulok sokat. :) Állítólag este a legjobb tanulni, akkor jobban a fejedben marad a tananyag. --> én ezt a tanácsot mindig megfogadom. :D

+ nem folyamatosan írok, hanem inkább jegyzetelek. Tehát csak a nagyon egybeillő szövegek vannak egymás mellett, így kb 2-3 mondatot írok folyamatosan, aztán kihagyok 1-2 sort, és ott folytatom a következő mondattal. [remélem érted...bocsi, nem tudok magyarázni xD]

+ a címeket, és a címek első betűjét mindig aláhúzom színessel, illetve a fontosabb dolgokat is.

És, miután kihagytam egy-két sort, és új mondat kezdek, előtte mindig teszek gondolatjelet [ - ] , amit színessel írok.

A szüleim nem szólnak bele, hogy meddig lehetek fent. :D

14/L

2011. máj. 5. 22:25
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Azért egy dolgozat még nem a világvége...

Írj puskát, hátha közben megtanulod. De most viccen kívül, lehet hogy a vizuális memóriádba jobban beépülne.

Amúgy sajna nem nagyon tudok neked segíteni, én 15 évesen már egyedül láttam el a komplett háztartást, főzéssel együtt. Szerencsémre nekem nem kellett soha így magolnom, elég volt figyelnem az órán és ha még át is olvastam utána az anyagot, akkor tudtam hozni a 4-5-t. kivéve matekból meg fizikai számításokból. Azokkal rengeteget küszködtem, gyakoroltam, hiába jártam magántanárhoz... matekból a ketts is sok-sok erőfesztsémbe került.

aztán felnőtt fejjel derült ki, hogy diszkalkuliás vagyok, számtévesztő. A kerek számjegyeket egyszerűen összeveri az agyam. Elvileg nem is írhattam volna egyetlen dogát se, mert értékelhetetlen... hát ez van. Legalább mostmár tudom, hogy nem szimplán hülye vagyok, vagy lusta, vagy nemtörődöm, amit megkaptam épp elégszer a családomtól.

Nemtudom, talán kérj segítséget a kémiatanárodtól, hátha van egy jó tippje, vagy szimplán bevállal kicsit gyakorolni néha, vagy legalább lejön neki, hogy szeretnél javítani és hajlandó vagy tenni is érte. Talán kicsit jobban áll majd hozzád, néha ez is elég a ketteshez...

2011. máj. 5. 22:27
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Készíts a tananyagból a könyv és füzet segítségével kézzel vagy géppel írott vázlatot!Rendszerezd,ne "ömlesztve" írd,mert azt kacifántosabb kibogozni és megtanulni.Írd nagy betűvel a címeket,csinálj felsorolásokat,jelöld kis ábrákkal,akármivel a bekezdéseket,stb.Én mindig is este tudtam jobban tanulni,amikor már csend volt és nyugalom,nem zavart senki,nem vonta el semmi a figyelmemet.Most is így tanulok a vizsgákra is.

20/N

2011. máj. 6. 11:17
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én elég reménytelen eset vagyok kémiából,100x is elmondhatják nekem akkor sem értem xD én mindig bemagolom az elméleti részét,de nagyon leegyszerűsített változatban és dolgozatban meg kifejtem jó hosszan,a többit betippelgetem,általában 3-as 4-est írok belőle,de nekem ez bőven elég :D 16/L
2011. máj. 6. 16:12
 6/8 anonim válasza:
100%

Én a kitűnő tanulók közé tartozom, bár nagyon keveset tanulok otthon(szinte semmit. MIvel a hely hiány miatt délután járok suliba. Így, ha tanulok is az csak délelőtt szokott lenni. Általába figyelek órán és otthon, nincs szükségem tanulásra.

Neked is azt tudom tanácsolni, hogy figyelj órán, lehet/biztos, hogy hamar elkalandoznak a gondolataid, de szedd össze magad, és minden könnyebb lesz.

A lefekvéssel kapcsolatosan, nekem a szüleim most már max 12ig ha hagyják, hogy fent legyek és már én is belátom, hogy jól teszik. MIvel eddig rengeteget éjjszakáztam és napi 3-5 órát aludtam, krónikus kimerültségben szenvedtem ami sokszor ájuláshoz vezetett. Beszélj a szüeliddel kössetek alkut, te jobb jegyeket hozol ők engednek egy két órát ha nem akkor visszatérsz a 10órás lefekvéshez. Ez téged is jobban ösztönözne.

15/L

2011. máj. 6. 19:19
 7/8 anonim ***** válasza:
75%

Bár én már egyetemre járok, nálam az segít, és mindig is az segített, hogyha sokszor leírtam az anyagot. Eleinte természetesen másoltam, utána berögzült az agyamba is, a kezembe is, ráadásul vizuális típus vagyok. Nálam ez segített és vizsgák előtt még mindig ez segít. Valamint az, hogy nagyon vázlatosan írom le a dolgokat, szinte csak szavakat, és a saját gondolataimmal, saját magam módján egészítem ki, nem a könyvben leírtak szerint. Így sokkal egyszerűbb.

Az meg, hogy nem engednek sokáig fent maradni, szerintem jó dolog. Engem engedtek, sosem szóltak. Most pedig, hogy a magam ura vagyok, kicsit benőtt a fejem lágya, örülök az ágynak már 9 órakor is, nemhogy 10-kor. És sokkal kipihentebb, frissebb, jobb kedvűbben ébredek, mint akkor, amikor hajnalig fent voltam abban a korban, amikor te. Tudom, hogy nem vigasztal, de ezt jól teszik anyukádék.

22/L

2011. máj. 9. 12:09
 8/8 A kérdező kommentje:
Na végre élő példa arra,hogy lehet úgyis boldogan élni:D
2011. máj. 9. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!