Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Egy 15 éves ihat vörösbort?

Egy 15 éves ihat vörösbort?

Figyelt kérdés

15/L vagyok, tegnap előtt nagyon fáradt voltam meg fáztam is, tiszta gyenge voltam (amúgy se vagyok valami fitt ember de ez szerintem a legtöbb tizenévessel így van) és anyukámék pont vörösbort ittak. Nem alkoholisták, nehogy azt higgyétek, csak úgy mértékkel iszogattak. Én meg kimentem a konyhában és mondtam nekik, hogy szeretném megkóstolni. (amúgy eddig utáltam a vörösbort) Anyukám azt mondta, hogy úgyis olyan fáradtnak tűnök, ihatok egy kicsit hátha "jobban beindul a vérkeringésem" . Ittam kb. fél dl-t. Először nem ízlett majd egyre jobban. Aztán kértem még, de összesen csak 1 dl-t ihattam. Anyukám nem engedett többet. Annyira megszerettem, hogy az nem igaz.

Ez normális? Mindig olyat akarok inni. Lenne tőle valami bajom, mert anyukám biztos nem engedi hogy igyak.

2011. ápr. 25. 12:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Öcsémnek vannak olyan ismerősei akik 14 évesen már kocsmáznak minden hétvégén kb . Szóval érted...

egyértelmű , hogy ihatsz ha akarsz , belehalni nem fogsz.

amúgy ha anyukád nem engedi, akkor nem tudom hogy akarsz inni :D, max úgy ha elmégy valami kocsmába és ott iszol, vagy veszel egy üveggel a boltban.

amúgy meg lehet hogy ez a vörösbor most ízlett mert jó fajta volt, de van több fajta is meg minden aztán lehet hogy mondjuk az már nem ízlene annyira.

2011. ápr. 25. 12:23
 2/13 anonim ***** válasza:

Én is így voltam vele. Eleinte nem szerettem a vörösbort, csak a fehéret. Aztán valahogy megszerettem. Én ritkán iszok itthon, akkor is mértékkel, ha bulizni vagyok is csak mértékkel iszok. Többnyire sört vagy bort iszok (1-1,5 doboz sör vagy 1-2 pohárka bor), itthon, vagy rokonoknál vendégségbe likőrt. Szombaton pl. pálinkát ittam, nővérem szülinapja alkalmából, nagyon ízlett az is.

Ha a szüleid engedik és szereted, akkor igyad, ilyen mennyiségben (1-2 dl) nem hogy ártalmas, de 1-2 dl vörösbor egészséges!

15/L (jövőhéten 16/L)

2011. ápr. 25. 12:29
 3/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, hasznosak voltak! :)

Én is hallottam hogy egészséges, csak nem tudtam hogy gyereknek is az!

:)

2011. ápr. 25. 12:43
 4/13 :) :) :) ***** válasza:
100%
Ihatsz,mértékkel :)
2011. ápr. 25. 14:24
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
ihatsz, de csak mértékkel :).
2011. ápr. 25. 14:28
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

miért ne ihatnál?:D

persze,hogy ihatsz..

2011. ápr. 25. 16:27
 7/13 anonim ***** válasza:
Ihatsz,csak majd amikor felnőlsz ne legyél alkoholista:D
2011. ápr. 25. 17:59
 8/13 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:

Kb 14 éves voltam, amikor Olaszországban nálam fiatalabb gyerekek ittak bort. Persze nem sokat, meg szerintem vizezett is lehetett (akkoriban nem tudtam ezt megítélni).

Szerintem mivel a szüleid is mértékkel fogyasztják, egy-egy alkalommal ilyen kis mennyiség nem fog megártani.

2011. ápr. 25. 20:54
 9/13 anonim ***** válasza:
Ihatsz, nem lesz semmi bajod tőle. Ha megiszol egy litert, akkor is max rosszul leszel + jól fogod érezni magad, de nem fogsz belehalni :)
2011. ápr. 25. 21:03
 10/13 anonim ***** válasza:

az én kedvencem a tokai aszú, meg a bailey's

alkalmakkor iszok belőlük, ha a szüleim is. ennyi. nem leszek ettől se alkoholista, se semmi.

13/L

2011. ápr. 26. 00:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!