Mennyi pénzt adtok a locsolóknak?
Szerintem nem kevés. Bár én már csak a rokonaimat locsolom meg, de amikor jártam, akkor volt olyan hely, ahol egyáltalán nem is adtak pénzt. Főleg ahogy idősödtem, egyre inkább a pia váltotta fel a pénzt meg a tojást :) Szóval függ attól is, hogy mennyi idősek a locsolók :)
Annyit adj, amennyit "megengedhetsz", de mondom, a 200 sztem a mostani időkben korrekt, főleg, ha esetleg még adsz nekik csokitojást is vagy valamilyen édességet. (annak jobban örülnek a fiúk mint a festett tojásnak!)
Kellemes Húsvétot és sok locsolót a lánynak (remélem kap szódát is:D)
22/F
Hozzám minden évben kb 40-50 fiú jön locsolkodni, tehát mi nem pénzt adunk, csak csokitojást, meg sütiket. :D
Szép is lenne ennyi gyereknek pénzt adni, a 200 ft is már 8000 lenne összesen. O_o
14/L
Én sosem adtam pénzt locsolkodóknak.
Nekem eleve nem jön be ez a gyerünk locsolkodni büdös kölnivel dolog. Akkor már inkább csapvíz, szóda:D
Ez pedig népi hagyomány, hiszen régen is vödörrel jártak a fiúk és úgy locsolták a lányokat. Ezért pedig nem adunk pénzt.
Senki nem panaszkodott még érte, bár hozzáteszem, hozzám osztálytársak, haverok nem szoktak jönni.
Pedig szívesen fogadnám őket, még ha szódával jönnének is, de persze csak a ház előtt locsolkodhatnának.
15/L
semennyit. még a kaput is bezárom, mert tudom hogy aki jön az csak a pénzért. Akit meg szeretek és a barátom/ barátaim ők meg nem a pénzért jönnek :):)
18L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!