Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ha van itt gyermekpszichiáter...

Ha van itt gyermekpszichiáter /mindjárt 15 éves kamaszlányról lenne szó/, akkor SOS-BE szeretnék segítséget kérni!? "egy anyuka"

Figyelt kérdés
2011. ápr. 3. 17:51
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
Szia,meglátod nem lesz semmi gond,pár hónap és kikerül ebből a környezetből.Sajnos nagy igazság,amit mondasz,sokszor úgy érzem,hogy elsős pici lányom mintha egy tenyészló lenne,akinek állandóan nézik a fogát.Már az oviba kellett előkészítőre járni és ott szelektáltak a gyerekek között.Az oviban!Szörnyű.Két variáció van manapság,vagy beíratod a gyereket egy erős suliba és nincs gyerekkora,de legalább normálisabb ember lesz,vagy megy a süllyesztőbe.Egyik sem jó.Egyébként engem mostanában az nyomaszt,hogy van középút,de én mindenképp a legjobbat akarva berakom az erős iskolába.Miután nem tud lazítani egy idő után lázadozni fog.Akkor most jó szülő vagyok?Vagy rosszabb,mint aki nem is törődik a gyerekével.Te nem gondolkodtál ilyen dolgokon?Én lassan megőrülök,hogy rosszabbat teszek ezzel.Nehogy félre érts,nem felelősségre vonnak,hanem a saját érzéseimet írtam le a saját gyerekemmel kapcsolatban.
2011. ápr. 8. 12:16
 22/32 A kérdező kommentje:

Dehogy értelek félre, értem amit mondasz. Én anno voltam nyílt napon és az alapján választottam iskolát. Aztán nézd meg, mégis sikerült ilyen osztályt kifognunk. Mi sokat gondolkoztunk azon, hogy kivegyük a gyereket az iskolából. Csakhogy! A városban a szóba jöhető iskolákba jártak a barátaink gyerekei. Ha lehet ott még rosszabb volt a helyzet. A másik ok, hogy 1 évet vegetáltunk a kérdésen mert nagyon úgy festett, hogy a férjem munkája miatt az ország túlsó felébe kell költöznünk. Ami iskolaváltással, házeladással járt volna. Aztán mire kiderült, hogy mégis maradunk mert nem jött össze az a munka már a lányunk nem akart más itteni iskolába átmenni. Akkorra már megvívta a helyét az osztályban. Strébernek lenni nem könnyű /mert sokáig így piszkálták a lányok/. De ami érdekes, hogy a fiúk nagyon szeretik, szinte védelmezik őt.

Visszatérve a kérdésedre:az, hogy rossz anya vagyok még nem fordult meg a fejemben! És a tiédben se forduljon meg! Van amit másképp csinálnék ha újból pici lenne a lányom. Gondolok itt az iskolaválasztásra főleg. Nyilván ha te ezen töröd magad és aggódsz akkor te is nagyon szereted a gyerekedet. Azt tudom talán tanácsolni ha észreveszel bármiféle aggodalmat, stresszt, esetleg állandóan fájó gyomorral megy iskolába..na akkor baj van. Akkor kell iskolát váltani. Nálunk ez halmozottan jött elő. Másról is szólt a dolog, nem csak az erős iskoláról.

2011. ápr. 8. 21:41
 23/32 anonim ***** válasza:
hű..végigolvastam mindent,én 11-15éves koromig néztem ki így...kitűnő voltam végig,de 3x-os öngyilkossági kísérlettel nem egyszerű...minket anyummal a nevelőapám fordított egymás ellen..évekig ezen mesterkedett,hogy anyum csak az övé legyen..és utána már nyilván nem bíztam meg senkiben...tizenévesen pedig nem egyszerű egyedül maradni..de amint látom nálatok nem ilyen merész a helyzet..hihetetlenül büszke vagyok rád is és a lányodra is kedves anyuka,annyira jó érzéssel tölt el az a rengeteg törődés és szeretet és felelősségérzet ami kihallatszik a szavaidból(és akkor ezek még csak látott betűk)
2011. ápr. 9. 10:05
 24/32 anonim ***** válasza:

a 10:05-ös vagyok,csak véletlenül elküldést nyomtam:)

szóval hihetetlen amit megteszel a lányodért..nekem a változás ott tört be,amikor megismertem a világ legérzőbb és legtörődőbb pasiját,a barátomat...ő volt az aki felhúzott,aki segített és megígértette velem,hogy soha többé nem csinálok olyasmit...anyummal sikerült visszaépítenünk a kapcsolatunkat mikor elmentem koliba,az új közösség,az új tanárok és az,hogy van egy felsőbb szint,amihez értelmileg már tartozok,rengeteget segített elfelejteni mindent...nekemis megfelelési kényszerem volt,anyum a másik általánossuliban tanított,nem hozhattam rá szégyent,de mikor elkerültem gimibe,aztmondta,hogy felejtsem el az egészet,neki nem kellenek az ötösök,neki a lánya kell...csak adjak bele mindent,az lényegtelen,hogy hogy sikerül...és ez úgy jólesett,a város legerősebb sulijába jártam és szenvedtem 4 évig,de már ott álltak mellettem többen is,a koli is jó volt,tudtunk együtt is tanulni és így összehoztam mindig a 4 fölötti átlagot...most fősulira járok,normális és felelősségteljes "felnőtt" lett belőlem és még mindig az 5ösre törekszem,mert jólesik tanulni...anyukámmal a viszonyom nagyon jó,mindenben segít és támogat és én is őt...a mi sztorink kb itt tart,sok sikert kívánok nektek is és ne félj a legerősebb sulitól...lesznek nehézségek,de együtt mindenre képesek vagytok^^

(a város nevét megkérdezhetem,ahol éltek?)

2011. ápr. 9. 10:15
 25/32 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Örülök, hogy Neked rendeződtek a dolgaid. Igen jól látod az én lányomnak is nagy a megfelelési kényszere saját maga és mifelénk is. Ezért is beszéltük meg, hogy most már nyugi van. Mindjárt vége az évnek, még pár hét és úgysem fognak nagyon semmit csinálni. A város ahol élünk Pécs.

2011. ápr. 9. 10:59
 26/32 anonim válasza:

Hello!

Először is sok sikert kívánnák nektek az utolsó 2 hónap túléléséhez. Budapesten is ugyan ez a helyzet az iskolákkal

a miénkkel meg pláne. Én is olyasmi helyzetben vagyok mint a lányod, bár nálunk nem drogoznak a csajok (csak cigiznek meg alkohol...), de nálunk is kb. 1 normális tanár volt, aki idén decemberben halt meg. Bár én nem gondoltam öngyilkosságra, de már ott tartok hogy a perceket számolom, h hány van még ballagásig...

Az osztályomban tulajdonképpen bűn a tanulás, nemis tudom hogy bírtam eddig velük (én is kitűnő vagyok) de a gimnázium és a család tartja bennem a lelket, és ha nem is mondom anyunak, h mennyit jelent a segítsége, nagyon nagy szükségem van rá, és azt ajánlom neked is, hogy tarts ki a lányod mellett!! Sok sikert.

2011. ápr. 10. 12:36
 27/32 anonim válasza:

végig olvastam mindent, és ha nem akar öngyilkos lenni a lányod, akkor ezt a két hónapot is túl fogjátok élni. Utána pedig boldogan élhet a lányod :-) :-)

Az én sulimban is van pár lány, nem drogoznak, és nem alkoholizálnak, de megkeserítik az összes ember életét az osztályban. Mindenbe belekötnek, semmi se jó nekik, és az egyik kitünő tanuló. A fiúk értük is kiállnak, mert velük nem szemétkednek.

Az osztály közösség ritkán teljesen rossz, csak más szemmel tűnhet annak. Én most hatodikba járok, és olyan szinten tartok a magyar tanárommal, hogy bárki beszél, azonnal rámnéz. Viszont van egy másik tanárunk, akit nagyon szeretünk, és érdekes dolgokról beszél, de néha eszünkbe jut erről olyan csattanó, amit meg kell osztanunk másokkal, és akkor, mert máskor már nem lesz vicces. Ez nem jelenti azt, hogy rossz az osztály.

LEhet hogy van egy pár rossz gyerek, de ha ezt átragasszák a többire is, az a tanárok hibája. És rossz tanárok mindenhol vannak, sajnos :C

2011. ápr. 10. 20:49
 28/32 anonim válasza:

Szia!

Huhh. Az én anyukám is pont ilyen. Én is 15 vagyok, igaz búcsúlevelet nem írtam, meg nem is foglalkoztatott komolyan az öngyilkosság, mert nem lenne hozzá elég bátorságom; Tudom, hogy sokan szeretnek, és nem szeretnék fájdalmat okozni nekik. Biztos vagyok benne, hogy a lányod sem tenné meg.

Az osztály egyébként tényleg nagy probléma szerintem, bár azt írtad, van barátnője, tehát nem kívülálló, nincs egyedül és ez szerintem nagyon jó.

Még annyi - amit még mondanék, azt már mind elmondták előttem - szóval, én idén kezdtem a gimit. A mi sulink bár elég jó híre van mégis vidéki iskola, tehát nem olyan "versenyistálló". Azért néha mi is úgy érezzük, hogy túl nagy az elvárás. Szóval, ha elkezdi a gimit, majd akkor figyelj rá jobban szerintem.

Remélem segítettem.

Ui.: Bocsánat, hogy letegeztelek.:)

2011. ápr. 12. 21:28
 29/32 A kérdező kommentje:

TEGNAP 21.28-nak!

Egyáltalán nem haragszom, hogy letegeztél a lányom osztálytársai is tegeznek. Azóta többször beszélgettünk.. és igen látható, hogy nem tenne ilyet. De azért persze elmondtam neki, hogy ez nem játék, még csak a gondolata sem. Remélem "bejön a gimnázium" ahová végül is menni fog! Több helyre is járt előkészítőre ami kicsit fárasztó volt akkor, de így jobban tudtunk dönteni. Annyi haszna is volt a dolognak, hogy a leendő gimijével gyakorlatilag szemben van egy másik gimi is, ahová szintén eljárt és nagyon jó barátokra tett szert. Ugyan nem oda megy, de említettem Neki, hogy péntekenként suli után üljenek be beszélgetni valahová. Azóta ezekkel az új barátokkal is folyamatosan tartja gépen a kapcsolatot.

Aztán elengedtük erre a nevezetes bulira a hét végén. nem volt semmi gond, a lányom abszolút megbízható volt. Itt megint "nyert" is egy keveset, mivel találkozott leendő osztálytárssal és olyanokkal is akik elsőévesek a választott gimnáziumban.

Nagyon kedvesek a soraid és az összes hozzászólóé is ..amit köszönök!

De amit sejtettem az sajnos beigazolódni látszik, hogy nagyon sok tininek vannak súlyos problémái. Ami köszönhető a mostani nem túl szerencsés világunknak és annak, hogy sok szülő bármennyire is szeretne odafigyelni a fiára-lányára néha ez is kevésnek bizonyul. Én csak egy dolgot szeretnék, hogy a lányom BOLDOG LEGYEN! Elérje a vágyait az álmait. És igen..ezért én mindent meg is fogok tenni.

2011. ápr. 13. 08:18
 30/32 anonim ***** válasza:
Hogy vagytok azóta?
2012. jan. 12. 22:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!