Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ha van itt gyermekpszichiáter...

Ha van itt gyermekpszichiáter /mindjárt 15 éves kamaszlányról lenne szó/, akkor SOS-BE szeretnék segítséget kérni!? "egy anyuka"

Figyelt kérdés
2011. ápr. 3. 17:51
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
Amit észrevettem és ez gondolom életkori dolog, hogy jobban vágyik az apjára. Vele lazább. Kérdezte is minap, hogy apa hol van és mikor jön? Kérdeztem tőle, hogy én nem vagyok jó? A válasz az volt, hogy te mindig itt vagy! Megbeszéltük, hogy hétvégén megyünk kirándulni ide-oda, jöhet a barátnője és ő is mehet ugyanúgy mint eddig hozzájuk. A barátnő anyukája tud a dologról mivel ő védőnő az iskolánkba. Telefonáltam neki másnap reggel amikor ez történt és olvastam a naplót. Mivel ő ott dolgozik így megkértem, hogy észrevétlenül lesse meg, hogy egyáltalán beért-e az iskolába és, hogy milyen? Ez kicsit megnyugvás is, hogy ő tud erről. Hiszen sokszor náluk vannak iskolaszünetekben. Meg is beszéltük, hogy tavaszi szünetben most én engedem el őt és nem fordítva. Még annyit, hogy egy olyan gimnáziumot választottunk /választott/ ahol híresen jó a közösség. Ez egy katolikus gimnázium. Nem vagyunk vallásosak ugyan de sokan mennek ide az iskolából is. Hát ők sem azok. Nyílt napon a lányom beleszeretett az iskolába. Remélem végre jó is lesz.
2011. ápr. 6. 08:38
 12/32 A kérdező kommentje:

Még valami a 21.04-es 15 évesnek.

Az én lányom nem hisztizett, nem szólt egy szót sem amikor kiabáltunk vele. Utána sem. Egyszerűen egy szó nélkül csendben felment a szobájába. És ez a legnagyobb baj!

2011. ápr. 6. 08:44
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
azek szerint, akkor a tanár halála okozott nála traumát... Keressetek még egy hasonló oktatást, ahol kedvesek a tanárok, lehet az bármi, pl tánc, sport, szabadidős programok... Ülj le a lányoddal beszélni még ezzel a tanár dologról, és ahogy már emlitettem, szervezzetek mégtöbb közös programokat... lehetőleg csak a szűk családdal... viszont az apja is beszélgessen vele, mivel leginkább az ő szeretetére vágyik...
2011. ápr. 6. 12:36
 14/32 anonim ***** válasza:
100%
Szia,és mit mondott pontosan neked a pszichológus?Mert szerintem ez a kitűnőség sem biztos,hogy jó dolog.Túlzottan meg akar felelni minden szituációban,elveszti önmagát,nem tud kiteljesedni és előbb-utóbb ez a megfelelési kényszer problémát okoz.Tudom magamról én is ilyen vagyok.Az én kislányom hét éves és beírattunk egy német nemzetiségi iskolába.Már nagyon bánom abból a szempontból,hogy itt is az van,hogy a négyesért már szégyelni kell magunkat.Nagyon jól tanul,de hát nem lehet mindig maximumon teljesíteni.Emiatt azon gondolkodom,hogy kiveszem az iskolából.Pedig kitűnő tanuló,dehát könyörgöm,nincs gyerekkora és tönkre megy pszichésen.Nekik még rengeteget kéne játszani,lazítani és ha jól értem a te lányod is egy ilyen suliba jár.
2011. ápr. 7. 15:39
 15/32 A kérdező kommentje:

A szakember hölgy nem sokat segített, annyit mondott amit magamtól is tudtam, hogy beszélgetni kell a lányommal erről.Ő egy egyetemi gyakorló általánosba jár, ami erős és jó hírű!! iskolának számít. Persze a lányomnak vannak céljai, vágyai, hogy mit szeretne elérni majd később. Azt már észrevettük, hogy túl sokat aggódik emiatt. Túlságosan előreszalad a gondolataival. De úgy gondolom ebben sajnos a mai világ sem egy pozitív példa. Múltkor találkoztunk egy ismerős apukával és aggódva mondta, hogy fogalma sincs, hogy milyen tanácsot adjon a lányainak. Mit érdemes tanulni, minek van értelme? Ez az apuka egy jól menő vállalkozó volt de a válság és egyéb miatt feladta az egészet mert nulla munkája volt. Az oktatási rendszerbe pedig inkább nem mennék bele. Csak egy példa. Tavaly nyáron a lányom 2 hétre kiment Angliába nyelvet gyakorolni egy ottani iskolába. Repesett örömében, hogy mennyire élvezte az órákat!! Nem cipelik haza a könyveket, nem nyüstölik a gyereket rengeteg leckével. A kitűnőségről annyit, hogy a problémás lányok egy része az osztályból szintén kitűnő volt kb. 5 osztályig. Aztán azóta tojnak az egészre. Már elnézést a kifejezésért. Olyan hangnemet ütnek meg az órákon, hogy égnek áll az ember haja. Követelőznek a szüleiktől, van aki simán lehülyézi az apját ha valami nem tetszik neki. Van akinek több 10.ezer forint zsebpénze van havonta ruhákra. Hát mi nem így neveltük a lányunkat. A környezet amibe most benne van az a nem normális. Alig várom már, hogy vége legyen az évnek és végre megszabaduljunk ettől az osztálytól. Megbeszéltük, hogy most már lazítson nyugodtan, nem igazán fognak semmit csinálni év végéig. A gimibe felvették úgyhogy felesleges aggódnia bármi miatt is. Csak tudod az a baj, hogy ezek a fiatalok nagy stressznek vannak kitéve és mi szülők is. Már amelyiket érdekli egy picit is a jövője. Már 8. osztályban a felvételi, aztán az érettségi, lesz-e elég pontjuk a továbbtanuláshoz stb.? Az minden esetre nagyon sokat számít, hogy milyen az a közeg amibe az ember gyereke nap mint nap él és létezik. A mi estünkben ez nem volt jó. Pedig egy szerető, összetartó minden szempontból abszolút rendben lévő család vagyunk. De látod vannak esetek amikor ez is kevés.

Azt tanácsolom Neked, ha úgy látod, hogy a gyermekednek bármiféle problémája van az iskolában amit úgy látod, hogy nem tudtok megoldani:azonnal vidd át máshova. Én ha újra kezdhetném azonnal ezt tenném.

2011. ápr. 7. 19:25
 16/32 A kérdező kommentje:
Még valami amit valószínű csak én nem értek felnőtt fejjel. A lányom az iskoláját utálja. De érdekes módon azt mondja, hogy "tök jó" az osztályközösség. Fel van háborodva, hogy a tanárok nem szeretik őket és alig várják, hogy elmenjenek az iskolából. Annak ellenére, hogy őt szeretik a tanárai. Hiába mondom neki, hogy annak oka van ha pl:nem adják le a tananyagot az órán mert már elegük van a fegyelmezésből!
2011. ápr. 7. 19:32
 17/32 anonim ***** válasza:

Én szerintem te biztosan egy nagyon jó szülő lehetsz,és a lányod pedig biztosan egy nagyszerű gyerek.

Ha okosnak tartod a lányod akkor nyugodtan elengedheted a buliba, bizhatsz benne hogy nem fog semmi hülyeséget csinálni.

Az öngyi szerintem nem komoly. Ahogy leírtad a lányod ahhoz ő okos hogy ilyet tenne magával.

2011. ápr. 7. 22:09
 18/32 anonim ***** válasza:

Nekem kívülállóként úgy tűnik, hogy az apai figyelem és szeretet, vagy annak az egyértelmű kifejezése fontos a lányodnak.Nem történt ebben az utóbbi időben v.mi változás? Ti ketten a férjeddel nem kerültetek konfliktusba? Nem attól borult ki, hogy nem engedtétek el, hanem attól, hogy semmibe vettétek(látszólag).Nagyon bonyolultnak és nehéznek érzed ezt a helyzetet, akkor próbáld meg "lefejteni" a különböző rétegeket.Pl. ami régen volt- most ne gondolj rá, a jövőre sem, a kívülállókra sem csak a szűk kör, akiknek ebben a konfliktusban szerepük volt. Hántsd le a külsőségeket, a látszat dolgokat. Pl. a dohányzás a drog az tünet, nem ok.

És jobb lenne most csak a tényekre szorítkozni, hogy tisztábban láss.

2011. ápr. 8. 08:36
 19/32 anonim válasza:
Figyelj én nem olvastam el most semmit csak a kérdésedet, de látom sokat írtál..na szóval én annyit mondok, hogy 15 éves -> 2 hónap és elballag új suli, új környezet teljesen pozitív hatással lesz rá. A lényeg, hogy ne pánikolj. Ha tényleg okos a lányod nem fog öngyilkos lenni. 15 évesen én minden nap elmondtam anyukámnak, hogy most meghalok, öngyilkosnak kéne lennem..stb. De persze ezeket csak mondtam, sosem akartam az lenni. Ilyen osztályba nem csodálom, hogy ki van akadva, de ezt a 2 hónapot már kibírja..utána szerez új barátokat és megváltoznak a dolgok!!! A lényeg ne veszítsd el a fejed!! nem fog öngyilkos lenni, ahhoz hatalmas trauma kell és mégannyi bátorság, lehetetlen, hogy egy 15 éves ilyenekkel rendelkezzen. Ha meg nagyon félsz szerintem csináljatok pár anyja-lánya délutánt, menjtek együtt vásárolni vagy üljetek be valahová.
2011. ápr. 8. 10:20
 20/32 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó hozzászóló!

Mivel azóta többször beszélgettünk a dologról, igen látom, hogy hála istennek ezt nem gondolja komolyan. Elmondtam Neki, hogy másnak is megfordulnak ilyen gondolatok a fejében kamasz korában. Amit persze nem gondol komolyan és úgysem megoldás semmire. De nyilván aggódom hiszen az anyukája vagyok és nagyon szeretem őt.

Azt is megbeszéltük, hogy nemsokára gimibe megy és teljesen más emberkékkel és tanárokkal lesz körülvéve. Sajnos nagyon rossz világban élünk és sokkal jobban kell a mai fiatalokra figyelni mint amikor én voltam kamasz. Arról nem is beszélve, hogy a mostani gyerekeknek sokkal nehezebb bármit elérniük ha érvényesülni szeretnének.

2011. ápr. 8. 11:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!