Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan lehet jól nevelni a...

Hogyan lehet jól nevelni a mai kölyköket, hogy ne akarjanak nagykorúságuk előtt szexuális kapcsolatokat létesíteniük?

Figyelt kérdés
pl utálnám azt a helyzetet,ha a gyerekemnek gyereke születne
2011. márc. 31. 11:24
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Érezze azt, hogy törődsz vele, és legyen köztetek olyan kapcsolat, hogy mindenről akarjon veled beszélni, ne titkoljon semmit. De ez mindkettőtökön múlik.
2011. márc. 31. 12:14
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Le kell ülni beszélni vele és elmondani neki hogy mire figyeljen oda, hogy használjon óvszert. Vagy ha lány elvinni orvoshoz és kiíratni a fogamzás gátlót. Egyébként ilyenről ne is álmodozz hogy majd felnőtt korukig várnak. Ez már nem az a világ éppen ezért lenne fontos a normális felvilágosítás.
2011. márc. 31. 12:38
 13/21 anonim ***** válasza:
65%

A hormonjait 18 előtt sem tudod szabályozni.

Az, hogy mennyire felelősségteljes, csak a szülőn múlik.

2011. márc. 31. 17:17
 14/21 anonim ***** válasza:
91%

Biztos, sokan le fognak nézni, amiért válaszolok, ugyanis 15 éves vagyok, de talán pont azért, mert én magam is kamasz vagyok tudok hasznos tanácsot adni.

Az, hogy valaki 18 éves koráig várjon a szexuális élettel szinte már álommá válik a szülők számára, de ez normál határokon belül nem is baj. Tombolnak a hormonok és ha visszaemlékszek, hogy már 13 évesen is vágytam rá, hogy legyen barátom, kézenfogva sétáljunk a városba, beszélgessünk, megöleljük egymást stb. szóval beindultak a hormonok, akkor nem is szabad elvárni, hogy 18 éves korukig szüzek maradjanak. Fontos, hogy reális elvárásunk legyen a gyerekkel kapcsolatban, ez pedig nem annyira reális. Hiszen, ha már 12-14 éves kortól működnek a hormonok valószínűleg nem fognak 18 éves korugik várni. Ha reális az elvárás, nem fogsz olyan nagyot csalódni.

A másik pedig, arra kell nevelni a gyereket, hogy mindig mindent elmondhat, hiszen ti, a szülők mindig mellette álltok, segítitek, támogatjátok, amiben csak kell. Ez az élet minden területére igaz kell, hogy legyen pl. tanulás, szórakozás, szexuális élet. A másik pedig, hogy folyamatosan kell felvilágosítani korának megfelelően és megértetni a gyermekkel még kisebb korban (10-13 évesen), hogy a szex csak az adott párra, illetve, ha még korban ott vannak a szüleikre tartozik, nem szabad belőle versenyt csinálni. Szerintem fontos, hogy tudja a gyerek, hogy milyen érzés az, amikor olyan emberrel fekszel le először, akivel tényleg nagyon szeretitek egymást, megbíztok egymásban stb.

Én pl. nagyon örültem neki, amikor a szüleim elmesélték a megismerkedésüket, sőt, anyukám még a fiúzásokról is mesélt nekem. Nagyon érdekes, tanulságos történetek és ezáltal még inkább megtanultam, hogy csak magamra szabad hallgatni ilyen téren, mert más nem tudhatja, mi a jó nekem.

15/L

2011. márc. 31. 19:29
 15/21 anonim ***** válasza:
90%
úgy nem tudod nevelni, hogy ne AKARJON. úgy talán tudod, hogy ne tegye
2011. ápr. 2. 11:51
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Most ezzel nem tudsz semmit tenni,mint ahogy írták,maximum nem mondja el neked.

Nekem a lányom bármit mesél,mindig figyelmesen hallgatom és sosem üvöltöztem vele ezért szívesen beszélget velem és elmond mindent , megbízik bennem :-)

30.N

2011. ápr. 2. 16:23
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
MÉrt, te szűz voltál huszon x éves korodig? nem valószínű, akkor meg? minek 18 felett megőrizni, idióta szülők...egyszer élünk.
2011. ápr. 4. 19:13
 18/21 A kérdező kommentje:

igen én vártam hogy 18 legyek és utána történt meg a dolog, és mint kiderült jol tettem

szerintem meg az sexeljen aki el is tudja tartani magát

2011. ápr. 7. 16:12
 19/21 anonim ***** válasza:
29%
ne tilds el attol en 13 eves vok es ma dugtam
2011. ápr. 15. 19:53
 20/21 anonim ***** válasza:

Utolsó, hát te marha büszke lehetsz magadra.

Mind1, min 2 évig azt se fogod tudni, milyen a JÓ, MINŐSÉGI szex. :) Addig nevezd csak "dugásnak"

2011. ápr. 15. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!