Szerintetek helyes, hogy 16 éves lányom bezárja a szobája ajtaját mikor a barátját felhozza? Hagynom kellene?
Nálunk nem zárják be, én sosem nyitok be hozzájuk és a párom(nevelőapja) sem.Én tiszteletben tartom hogyha mi bemegyünk a párommal, Ő sem nyit ránk, hanem kopog, és majd megyünk ha ráérünk, ahogyan én is kopogok és majd ha ráér jön.Szerintem a korához képest jóval érettebb lány.
42.N
lányom 15,5 éves
Hoppá, szóval tiszteletben tartom a magánéletüket, elnézést.
42.N :-))
Csak én vagyok ilyen hülye, hogy azt gondolom, egy 16 éves lány ne feküdjön le senkivel? Ez olyan abnormális és állatias, ami ma megy. Bocs. Tudom, megkapom a magamét és lepontoztok. Tegyétek. Akkor is abnormálisnak tartom.
32 éves anyuka
"...olyan abnormális és állatias, ami ma megy..."
nemtudom, hogy miért lenne abnormális. ez mindíg is így volt. én a 70'es évekbe voltam 16éves és ebben a korban ez ugyan így ment, csak nem volt ez ekkora téma.
Kedves Anyuka!
Igen, normális. Jól teszed, ha hagyod.
Az, hogy becsukják az ajtót még nem jelenti azt, hogy szexelnek.
Én amikor még otthon laktam, mindig becsuktam, sokszor be is zártam, minden ok nélkül. De napközben, suli után otthon, délután nem fog szexelni a lányod, ne aggódj. Majd ha már nálatok is alszik a barátja, akkor kezdhetsz aggódni. Főleg, ha távol van a szobája, a Tiédtől. :)
"...olyan abnormális és állatias, ami ma megy..."
Ugyan, régebben is ez volt, csak nem volt internet, ahová az emberek kipakolhatták név nélkül a kalandjaikat. :) Apám a 60-as évek végén/70-es évek elején volt tizenéves, aztán olyan életmódot folytatott, hogy csak nézek néha, ha eszébe jut mesélni kicsit. (A rokonság is megerősíti a sztorik többségét, szóval hitelesek.) Aztán mégis normális ember és családapa lett belőle. :) Nem kell itt álszenteskedni.
A kérdezőnek: Igen, hagyni kellene. Az embernek kell a magánszféra (igen tizenévesen is). Az én szobám gyerekkorom óta "átjáróház", ami borzasztóan idegesítő és zavaró, attól függetlenül, hogy mit csinálok. Ha az ember a barátjával/barátnőjével beszélget csak (és semmi "durvább"/privátabb nem történik), akkor sem biztos, hogy jól esik neki a megfigyeltség, illetve egy harmadik személy jelenléte/bármikor várható befutása. Ezt a legtisztábban a szobaajtó becsukásával lehet jelezni, amit illik tiszteletben tartani, hacsak komoly okod (teszem azt lányodnak öngyilkos hajlamai vannak, drogos múltja van, stb.) nincs az ellenkezőjére.
f/21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!