Mit tegyek? (Kérdésed túl rövid)
16 éves vagyok.
Több részből tevődik össze a történet.. próbálom minél érthetőbben leírni.:$:)
Kezdem az elején.
Anyukámmal nagyon rég óta rossza a viszonyunk... engem sose szeretett igazán, mert én édesapám szüleire hasonlítok. Mióta a tesóm megszületett 10 éve, azóta pláne romlott a helyzet... már édesapámmal is megrommlott a házassága. Anya nem csinál semmit itthon , mama főz, mos, takarít helyette... ha dolgozik és ha itthon van akkor is. Nem tudom szavakkal megfogalmazni, hogy milyen ocsmányul beszél velem, apával... és mostmár a hugommal is. De én meg apa kajuk a legtöbbet.:S pl: csak, hogy mindenki értse kb miket mond: G***i kölyök stb
Pedig: 5-ös tanuló vagyok... most mentem át a megye egyik legjobb sulijáb... rengeteg pótolni valóm van... és tanulok rendesen... csak kicsit most nehezebb... egyszerűen nem tudok koncenrálni itthon a tanulásra, mert folyton üvölt valakivel... /azt mondja, hogy ő főz, mos, takarít helyettünk...mi meg nem csinálunk semmit.. pedig ez egyátalán nem igaz.../ rettegek, hogy mikor fog engem leüvölteni...:S
ebből adódik, hogy inkább vagyok a barátoméknál, mert ott sokkal jobban érzem magam, és a tanulás is jobban megy...
tavaly leginkább nálunk voltunk... heti többször is találkoztunk, de most , hogy a barátom (21 éves) dolgozik... ő nem tud jönni (kb 20km-re lakik)... mostanába hétvégente talákozunk és az utóbbi kb 1 hónapba mindig én megyek, hogy legalább akkor ne kelljen itthon lennem... nagyon szeretnék többet lenni vele..akkor biztonságban érzem magam... tudom most mindenki el fog ítélni... de megkérte a kezem és én igent mondtam:$ Szeretnék elmenekülni itthonról...gyűlölöm az anyámat...
barátom apukája multkor mondta, hogy olyan jó mikor ott vagyok... (segítek főzni is stb:D... ) mért nem költözök oda... de apa ennek nem örülne, és nem akarok neki csalódást okozni, de tudom, hogy így nem megy a tanulás...
Már öngyilkos is akartam lenni... csak az tartott vissza,hogy ott van a barátom akit nagyon szeretek.
Ti mit tennétek hasonló szituba?
Apa nem örülne neki ha hétközbe is a barátoméknál lennék... de én itthon nem bírom.:S
kérlek segítsetek...adjatok 5letet... bocsi, hogy ilyen hosszú lett... és zavaros, de közbe is a könnyeimmel küzdök:$:S
ui: azért írtam ki megint, mert nem sok választ kaptam... nem emelhetem ki még... nagyon jó lenne ha több választ is kapnék... nem tudom mitévő legyek..:S
tudom többször ki volt írva... de nem sok választ kaptam...
a helyzet egyre csak rosszabbodik... mit tegyek?
Én úgy gondolom hogy egy sorrendet kellen felálítanod magadban az elköltözéssel kapcsolatban, ami úgy kezdődik hogy neked jó legyen és a következö 3 helyen is ez legyen utána a párod hogy neki jó legyen ... Úgy gondolom hogy most önzőnek kell lenned. Szerintem költözz el, ezzel az utolsó cseppet belteszed a pohárba ami ki fog borulni, de ezért ne aggódj.Lehet ez kell ahoz hogy válltozás álljon be otthon. kétféle képpen sülhet el vagy apud is letiplizik és boldogan fog élni onnantól kezdve, vagy anyud fog elgondolkodni hogy miért is alakult úgy hogy te úgy döntöttél hogy elköltözöl, és átértékeli az egész "életét" és lehet renbe jönnek az otthoni dolgok.És ha ilyen rendes megbízható segítökész párod van az nagyon nagy segítség, hogy van lehetőséged válltoztatni.
Remélem tudtam segíteni, és ezt az öngyi dolgot pedig felejtsd el az nem megoldás. 25L
köszönöm szépen hogy írtál... tudom, h nem megoldás, de abban a percben azt hittem az... szörnyen szégyellem magam miatta... de tényleg kiborultam akkor... a fájdalmat se éreztem..csak azt, h menekülni tudjak...:$:(
nagyon nem tom mit csinjek... barátom anyukája megkérdezte az egyik ügyvéd ismerősüket és azt mondta, h egy távoltartási végzés "megszerzéséhez" legalább 2 év kell...:s meg tanúk és stb:S
nincs valakinek más 5lete?:$
szerintem mindenképpen maradjatok együtt apukáddal és a húgoddal. tartsatok össze, ha kell költözzetek el, de szerintem még ahhoz fiatal vagy hogy odaköltözz barátodhoz. az okés hogy sokat vagy ott, de ottmaradni? anyudat meg le kéne ültetni és jól elbeszélgetni vele. vagy talán még pszihológushoz is el lehetne vinni.
sajnálam csak ennyit tudok mondani! tarts ki :)
nem tom, h milyen a viszonyod apukáddal, de próbálj vele beszélni arról h hogyan érzed magad és ez így nem mehet tovább és tennie kéne vmit mert már nem sokáig bírod ezt a helyzetet
én csak ezek után beszélnék a barátommal és az ő családjával.
sztem tarts ki biztos meg fog oldódni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!