Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek kihatással van az...

Szerintetek kihatással van az emberre az, hogy milyen zenét hallgat?

Figyelt kérdés
A nagylányom (15 éves)ma olyan "drogos" zenét hallgatott, amikor bementem, nem kis ijedelmemre. Amikor megkérdeztem hogy mi ez akkor azt mondta hogy hagyjam békén, jó zene és a barátjától kapta kölcsön a CD-t. A barátja ilyen elvont, voltak már ügyei, amit ha én lennék a szülője nem tolerálnék. El is voltak már tiltva egymástól de nem segített.lehet hogy egy zene után nem kellene ilyet mondani, de félek hogy valami rosszba akarja bevinni a lányomat és ez a CD úgymond az ízelítő hogy miket tapasztalhat ha kipróbálja ő is a kábítószert? 49/N
2011. febr. 19. 16:51
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Esetleg tudod a szám nevét? Úgy könnyebben mondhatunk véleményt.
2011. febr. 19. 16:58
 2/15 A kérdező kommentje:

http://www.youtube.com/watch?v=VrpGhEVyrk0

azt hiszem ez volt az. az együttes biztos ez, mert láttam a borítóját a CD-nek.

2011. febr. 19. 17:05
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

nagyon szeretem a zenét és fontos dolognak tartom az életben, de szerintem ez inkább fordítva működik, mint Te gondolod. nem a zene fogja befolyásolni a lányodat a drogok kipróbálásában.

azért pontosíthatnád egy kicsit :D nehéz így elképzelni, mi az a "drogos zene"

2011. febr. 19. 17:07
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

előzző vagyok, látom közben írtál. szerintem a Radiohead teljesen ártalmatlan :)

és tényleg hiába fontos a zene, azért ekkora hatalma nincs, inkább fordítva, amit hallgatunk, abban megtaláljuk önmagunkat, de megváltoztatni azért nem tud. azt a körülmények teszik és esetleg társaság.

2011. febr. 19. 17:10
 5/15 anonim ***** válasza:
44%

nem akarlak megijeszteni, de igenis lehet kihatással az emberre.

anno 13évesen kezdtem el snoop doggot hallgatni.

a szövegeit nagyjábol lefordítgattam. a mondanivalójuk tömören annyi volt, hogy "fű csajok fegyverek bulizás"

nagyon megtetszett, különösen a fű keltette fel az érdeklődésemet, mert ezekben a szövegekben egyenesen istenítik. nem is beszélve a koncertfelvételekről.....

most 19 vagyok, és amfetaminfüggő.

nem azt mondom, hogy a "drogos zene" egyenesen a droghoz vezet, mer sok ismerősöm van aki pl nagyon szereti a goát, és tudom, hogy nem nyúlnának droghoz.

mindenesetre figyelj a lányodra, figyeld az utaló jeleket, mer ebbe a csapdába, tinikorba a legkönnyeb beleesni.

5évnyi masszív kábítószerezés után, járatos vagyok a témában, szóval ha tudnék valamiben segíteni, írj.

ne privátot, ide írj.

2011. febr. 19. 17:29
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, ahhoz, hogy a lányod drogos legyen, nem elég csak a zene. Ahhoz neki is akarni kell, és ha annyira akarja, akkor ki fogja próbálni, zene ide vagy oda. Ha meg nem érdekli, akkor csak a zene miatt nem fog kábszerezni. Ez zenéétől nem lesz senki az, ez csak sztereotípia.

Valamilyen szinten hatással van, már hogy ne lenne! Minden hatással van ránk, ami a környezetünkben történik. Én amióta az eszemet tudom, metált hallgatok, de nem azt a lájtos fajtát, szeretem a hörgőset is, az igényeseb fajtából. Sztereotípia ugye, hogy aki ilyet hallgat az ördögimádó, koncertek előtt kecskék vérét issza, meg szűzlányokat áldoz. Nem azt mondom, van néhány ilyen, de ez a legalja. Semmi ilyesmit nem csinálok, meg nem mondanád rólam, hogy ilyet hallgatok, rendkívül visszafogott és szelíd ember vagyok, na meg lány is.

Szóval mégegyszer mondom, csak a zene miatt nem fog elzülleni, ne aggódj.

16/l

2011. febr. 19. 17:31
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

én világ életemben rockot hallgattam, mégse csináltattam tetkót és nem vagyok motoros banda tagja se, tök normális egyetemista csaj vagyok, soha semmilyen drogot nem próbáltam ki, nem vagyok részeg se soha (persze be szoktunk néha ülni a barátnőimmel néha koktélozni, akkor elszívunk pár cigit, és ennyi)

szerintem nincs köze ezeknek a dolgoknak a zenéhez.

2011. febr. 19. 17:36
 8/15 anonim ***** válasza:

17:29 vagyok

és még annyi, hogyha bármi ezzel kapcsolatos dogot vélnél fölfedezni.

nehogy elkezdj vele kiabálni, ne szídd le, mer az nem megoldás, biztos, hogy megin hozzá fog nyúlni.

beszéld meg vele, ha kell el is megyek hozzátok élő példának (ha meglát szerintem elmegy a kedve a drogoktól)

neharagudj, ne vedd tolakodásnak, de még így ismeretlenül se szeretném, hogy beleessen ebbe a hibába.

2011. febr. 19. 17:37
 9/15 anonim ***** válasza:
Szerintem semmi baj nincs ezzel a zenével. :)
2011. febr. 19. 17:41
 10/15 A kérdező kommentje:
úgy látom sokan írjátok hogy ez nem fogja befolyásolni. köszönöm hogy leírtátok a véleményeteket!
2011. febr. 19. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!