Tényleg ennyire korán kezdik a lányok a szexuális életet, vagy ez extrém eset?
Ez extrém eset, bár tény hogy manapság egyre többször fordul elő, hogy a lányok általános iskolás korukban vesztik ez a szüzességüket. De azért a 12 az nagyon ritka szerintem, legalábbis olyan családoknál, ahol törődnek a gyerekekkel és normális kapcsolatuk van a szülőkkel, nem csapódnak már 10 évesen ilyen utcai bandákhoz stb...
Szerintem manapság az átlag az 16-18 év körül van, azért még mindig bőven vannak akik20 felett is szűzek. Én 20 évesen vesztettem el, és érettségikor (19-20 évesen, 5 évfolyamos gimibe jártam) még több olyan oszt.társam is volt, akinek még semmilyen párkapcsolata nem volt, nem hogy szexuális élete (és nem, egyéjszakás kalandokról nem volt szó :).
Szóval azért manapság is sok lány van, aki 17 felett veszti el a szüzességét, sőt az én környezetemben a 18-20 közötti időszak a "legnépszerűbb", de sajnos tényleg egyre többször fordul elő, hogy 13-14 éves kislányok versengenek, hogy ki tud több fiúval lefeküdni... A pár évvel idősebb srácok meg persze kapnak az alkalomra.
Remélem, hogy azzal a 12 éves kislánnyal alaposan elbeszélget az édesanyja, és ha meg nem is tudja tiltani neki a szexet, legalább tisztában lesz azzal, hogy mit csinál, és a kockázataival...
nos, ez reszben extrem is meg nem is.
sajna manapsag ezt tulnyomo reszben azert csinaljak, hogy ne logjanak ki a sorbol, kvazi a menosegert teszik. ehhez mar hozzaszokhattunk.
az mar komolyabb gond, hogy egy rokonnal csinalja, hisz akarmennyire tavoli, de akkor is rokon. ezen a pszihologus is segithet, de en egy jo csaladi beszelgetes sok problemat megoldhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!