Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért akarják megtervezni az...

Miért akarják megtervezni az egész életem?

Figyelt kérdés
A szüleim nem hagynak önállóan döntéseket hozni.Mindenben beleszólnak,de leginkább az idegesít,hogy azt hiszik,hogy majd ők megtervezhetik a jövőmet.Most írtuk a felvételit, és apa azt mondta,hogy nem lesz semmi gond,ha nem vesznek fel abba a suliba,amibe jelentkeztem,mert jóban vannak az igazgatóval és majd anyával elintézik,hogy bekerüljek.Én ezt nem szeretném,mert nem vagyok olyan hülye(szerintem),hogy ne kerüljek be önerőből egy erős suliba.Meg ez nekem is ciki...
2011. febr. 6. 11:10
 1/4 anonim ***** válasza:
Apukám ugyan ezt csinálná velem, pedig már régóta nem velünk él. Aztán én meg is mondom neki, hogy miért nem tanultál tovább? Ne bennem akard megvalósítani azt, amit Te nem értél el! De anyukám a teljes ellentéte!
2011. febr. 6. 12:32
 2/4 anonim ***** válasza:

ezzel egyet értek... :(

Engem is erőltettek olyan szakirányba, amihez semmi kedvem nem volt... Külföldön élek, kint tanulok, és tény, hogy a kórházban jól keresnek az orvosok, nővérek, de nem érteném, hogy mit keresnék ott, mikor én művész lélek vagyok... Fotóztam, a suliban is volt fotó órám, és jól ment... Apum letámadott, hogy abból nem élek meg, mert nehéz... Oké, tényleg nehéz, de miért ne futhatnék be? Még a pszichológia is érdekel... ezzel "kompromisszumot" kötöttünk anyumékkal, mert azok is jól keresnek, és érdekes szakma (számomra is)

De ha nem érdekel téged az, ahova jelentkeztél, akkor mond meg a szüleidnek, hogy nem akarsz oda menni, ez a te életed, és hagyják rád a döntéseket. Nem élhetik helyetted az életet... ami nekik nem sikerült, abba te is bele bukhatsz! És főleg akkor, ha nem is érdekel... Nem hiszem, hogy kedved lenne majd sok évig olyan helyen dolgozni, amihez se kedved, se energiád nem lesz... Én bele is bolondulnék :s

(L, 18)

2011. febr. 6. 18:44
 3/4 A kérdező kommentje:
Van kedvem abba a suliba menni,ahova ők akarják,mert sztem is tök jó suli és rengetegen mennek oda a jelenlegi osztályomból.De engem leginkább az zavar,hogy semmit nem engednek egyedül elintézni.Tavaly év végén is majdnem 4-es lettem matekból,de anyáék elintézték,hogy írhassak egy dolgozatot matekból és így kaptam meg az 5-öst.Azért volt ez sz*r,mert ha más gyerek nem írhatta meg,akkor én miért?! :O
2011. febr. 6. 20:12
 4/4 anonim ***** válasza:

igen....ezt megértem...:( Kellemetlen tud lenni...

Ülj le velük, és mond meg, hogy benned azt az érzést keltik, hogy egyedül nem vagy képes semmire... szeretnél önállósulni...

2011. febr. 7. 02:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!