Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Tényleg túlhajtom magam vagy...

Tényleg túlhajtom magam vagy csak a szüleim gondolják ezt?

Figyelt kérdés

14 vagyok és most,hogy lesz a felvételi elég sok dolgot csinálok(különórák,nyelvórák,edzés,tanulás,ilyenek) és a szüleim és a barátaim szerint túlhajtom magam.De én ezt nem érzem így,kiskoromban is ilyen voltam.

Anyáék orvoshoz akarnak vinni,mert szerintük nem normális,hogy éjszakákig fent vagyok és tanulok.De nem tudok mit csinálni,muszáj,ha jó helyen akarok tanulni.

Mit mondjak nekik,hogy elhiggyék,hogy nem vagyok fáradt ezektől?

2011. jan. 17. 21:49
 1/9 anonim ***** válasza:

Lehet hogy előbb-utóbb kimerülsz majd.Most még nem érzed de a sok éjszakázás visszaüt majd.

Abban igazad van,hogy ha jó helyre akarsz menni akkor jól kell teljesítened,de a pihenésre is hagyj időt.

Ha orvoshoz akarnak vinni,ne ellenkezz,megvizsgál,hogy nem vagy e túlhajtva,ezzel megnyugodnak majd.

2011. jan. 17. 21:56
 2/9 anonim ***** válasza:

Tinédzser korban könnyen kialakul a teljesítménykényszer. Vigyázz mert a feelnőttkorra is rányomja a bélyegét.

Tesóm is ezt csinálta, ez odáig fajult nála hogy kényszerbeteg, ha egy hűtőmágnest arrébb raksz a hűtőjén, sírni kezd, és képtelen elhelyetkedni dolgozni.

Tanulj meg egy kicsit pihenni is.

Egy dallam is úgy szép, ha van benne pár pillanat csend.

2011. jan. 17. 23:29
 3/9 anonim ***** válasza:
én is sok mindent csinálok egyszerre, de valamire úgy sem jut időm... próbáld úgy beosztani az idődet, hogy korán le tudj feküdni... különben ha szereted amit csinálsz, nincs gond :)
2011. jan. 18. 12:37
 4/9 anonim ***** válasza:
nekem is szokott lenni ilyen "mindent bele" időszakom amikor napi 5-6 órát alszok, de egy hét után beüt a hatása.
2011. jan. 18. 17:05
 5/9 A kérdező kommentje:
Én is érzem néha,hogy fáradt vagyok,de amikor meg pihenek,vagy fekszek,akkor meg rosszul érzem magam,mert tudom,hogy még rengeteg dolgom van.De ha nagyon fáradt vagyok,akkor iszok kávét vagy energiaitalt vagy ami feldob.
2011. jan. 18. 17:26
 6/9 anonim ***** válasza:
nekem is ezvan; de engem a szüleim hajtanak. hétfőn 2 óra különmatek. kedden 2 óra edzés. szerdán angolóra. csütörtökön előkészítő és két óra edzés pénteken most volt az utolsó előkészítő. és ezek után tanulok kb éjfélig. de nekem igy jó :D
2011. jan. 19. 20:53
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha 14 évesen is ezt csinálod, mi lesz veled egyetemen? Akkor majd sose alszol? Szüleidnek igazuk van, mérlegelj, és iktass be egy kis szünetet. 14 éves gyerek ne éjszakázzon...
2011. jan. 20. 12:12
 8/9 anonim ***** válasza:
ha nem látod,hogy megváltoztat.nekem is kéne ilyen hozzáállás.:)))))sok sikert.sokra fogod vinni,hidd el.
2011. jan. 21. 13:38
 9/9 anonim válasza:
Hova szeretnél menni tovább tanulni?:D
2011. febr. 6. 00:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!