Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Tényleg ennyire rossz dolgok...

Tényleg ennyire rossz dolgok ezek? Hogy még kipróbálni sem lehet?

Figyelt kérdés

Ma biológián a dohányzásról beszélgettünk. A tanár elmondta a szokások "mennyire káros" szöveget és a végén megkérdezte hogy van e az osztályban olyan aki már próbálta. Én feltettem a kezem erre mindenki teljesen le volt döbbenve. Utána azt kérdezte hogy ki az aki alkoholt ivott e már. És én ott is feltettem a kezem. Meg a vizipipánál is. Óra után mindenki jött oda hozzám hogy én ezt hogy képzelem meg nagyot csalódtak bennem. :S Utána meg egész nap senki hozzám sem szólt. Mindenki nagy ívben került. De miért???? :(

14/L

2011. jan. 17. 15:50
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
86%

Cigi - szerintem a legtöbb ember kipróbálja. De ettől függetlenül rászokni nem kell. Szerény személyem nagyon elítéli.

Alkohol - nem mondjátok már, hogy nem volt olyan alkalom, mikor anyukád mondta, bele akarsz-e nyalni?!

Vízipipa - amíg neked nincs, addig semmi probléma. Egy évben 5-6x pipázni a barátokkal, nem a világvége.

Igazságtalanok az osztálytársaid. Emiatt nem kell ekkora patáliát csapni.

15/L.

2011. jan. 17. 19:52
 12/21 anonim ***** válasza:
52%
Én nem haragszok. Csak annyit még, hogy nem a cigi, az alkohol, és egyebek ellen van kifogásom. Bár a kábítószert, legyen az akármilyen enyhe, nem tudom elfogadni. Cigizzen, vagy igyon egy felnőtt ember, de ne egy 14 éves gyerek. Nem az a helyes, ha ezt elfogadjuk, és még bíztatunk is rá. Nagyon más lett a világ az elmúlt 15 évben. Az én koromban a 14 éves gyerekek még babáztak, esetleg elmentek a sulibálba, meg sétálni max este 8-ig. Igen nagyon is félek hogy mi lesz ha a lányaim kamaszok lesznek, de remélem hogy át tudok adni nekik egy olyan értékrendet, hogy ne ezktől a dolgoktól várják hogy elfogadják őket és boldogok lesznek, meg menők. És itt nem arról van szó hogy pl. szilveszterkor nem nyalhat bele a pezsgőbe, 1 éven egyszer.
2011. jan. 17. 19:57
 13/21 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem ők is kipróbálták,csak nem volt bennük annyi,hogy beismerjék.Vagy csak szimplán mindenki "jógyerek"[nem úgy értem,hogy eminens,anyuci kislánya/fia]és nem kíváncsi rá.De előbb utóbb kifogják ők is próbálni.
2011. jan. 17. 20:12
 14/21 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló! Lehet hogy félreértetted amit írtam. Persze lehet hogy én értettem félre amit te írtál. Itt most ebben az esetben pont arról van szó hogy egy évben 1x iszok egy korty pezsgőt. Cigit sem szívtam el teljesen csak egyszer szívtam belőle. Iszonyú rossz volt. A vizipipa sem volt jobb. Ugyan olyan füstös vacak csak ízzel keverve. Nem akarom egyiket sem rendszeressé tenni. Csak kipróbáltam. És a szüleim mind1iknél jelen voltak. Csak arra voltam kíváncsi hogy a kipróbálás is akkora nagy bűn e mint a függőség. Amúgy nagyon köszönöm a válaszokat. :)))
2011. jan. 17. 20:13
 15/21 A kérdező kommentje:
Bocsánat, a 19:57-es válaszolónak írtam. :)
2011. jan. 17. 20:15
 16/21 anonim ***** válasza:
Nem kell mentegetőznöd senkinek , azt csinálsz , amit akarsz. :)
2011. jan. 17. 20:21
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Álszent a tanár, és az osztálytársaid is. Ne törődj velük te legalább felmered vállalni. Szerintem jó hogyha ezeket a dolgokat kipróbálja az ember. Nem veszít vele semmit se ha nem szokik rá, de tapasztalatot nyer. Most biztosan leleszek pontozva, de én 12évesen gyújtottam rá először és utoljára (bár kitujda mit hoz a holnap), 11évesen ittam először.. 13évesen voltam kicsit berúgva( de őszintén nem bántam meg. Legalább megtanultam, hogy hol a határ.). A vizipipázás még kimaradt, de ha lesz rá lehetőségem kipróbálom :). De viszont azt felvállalom hogy kávé függő vagyok már lassan 1éve, és ez nem jó dolog, tudom. De perpillanat nem is nagyon akarok rajta változtatni, mert napi 1 bögre nem hinném, hogy bagyon ártalmas lenne. Bátor vagy, hogy felvállaltad az osztálytársaid és a tanár előtt. :)

14L

2011. jan. 18. 17:07
 18/21 anonim ***** válasza:
Nálunk is vannak ilyensmi kérdések, senki se válaszol őszintén. Most a környezeted úgy csinál mintha ők angyalok lennének, pedig tuti őket is lelehetne hurrogni valamiért.
2011. jan. 18. 18:23
 19/21 anonim ***** válasza:
Más nem rakta föl a kezét? Mert akkor szerintem te vagy egyedül őszinte az osztályodból. Mindenki kipróbálja egyszer szerintem.
2011. jan. 19. 16:40
 20/21 anonim ***** válasza:
14éves korom óta cigizek ittam is alkalmankén 14-től 17éves koromig. És lám most az orvosira járok pedig mindenki aztmondta hogy rossz lány vagyok aki mindig csak bajban van. Ne szokj rá egyikre se ! Neméri meg. De kipróbálni nem bűn.
2011. jan. 20. 13:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!