Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Tényleg ennyire rossz dolgok...

Tényleg ennyire rossz dolgok ezek? Hogy még kipróbálni sem lehet?

Figyelt kérdés

Ma biológián a dohányzásról beszélgettünk. A tanár elmondta a szokások "mennyire káros" szöveget és a végén megkérdezte hogy van e az osztályban olyan aki már próbálta. Én feltettem a kezem erre mindenki teljesen le volt döbbenve. Utána azt kérdezte hogy ki az aki alkoholt ivott e már. És én ott is feltettem a kezem. Meg a vizipipánál is. Óra után mindenki jött oda hozzám hogy én ezt hogy képzelem meg nagyot csalódtak bennem. :S Utána meg egész nap senki hozzám sem szólt. Mindenki nagy ívben került. De miért???? :(

14/L

2011. jan. 17. 15:50
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
21%

Mivel ezek drogok (bár legálisak)gyorsan függőséget okoznak. Így a legegyszerűbb sem kipróbálni, sem rászokni. És így tutira nem leszel függő.

De mivel az ember csúcsragadozó, így saját magát kell pusztítania, így természeti törvényszerűség, hogy vannak gyengék, akik elbuknak eme próbatételnél és csak függőségben tudják végigélni az életet. Semmi gond nincs ezzel, rengetegen vannak így és lesznek is.

2011. jan. 17. 15:55
 2/21 anonim ***** válasza:
78%
nézd, én mindent kipróbáltam, amitől a tanároknak a hátán felállt a szőr:D legjobb tanuló voltam, most meg az orvosira járok. pontosan tudtam akkor is, hogy minek teszem ki magam, igaz nem ilyen szinten. két szívástól a vizipipába, meg egy korty pezsgőtől még nem lesz semmi bajod... nem leszel függő, és ha nem egy hordót iszol vagy nem szívsz el egymás után 3 doboz piros marlborot majdnem biztos, hogy túléled. az én szüleim pl lazák ilyen szempontból, nem tiltanak semmit, így nincs is késztetés, hogy osztálykiránduláson a vodkától a detoxig vigyenek...
2011. jan. 17. 15:58
 3/21 anonim ***** válasza:
75%
Egyszer mindent ki lehet próbálni, ettől nem leszel kevesebb.
2011. jan. 17. 16:17
 4/21 anonim ***** válasza:
75%

Elég päraszt osztálytárasaid vannak.

Az,hogy ezeket KIPRÓBÁLTAD nem vagy kevesebb tőlük..

Majd lesz máson is pletykázni addig meg te leszel a téma :S

Sajnos nem tudok mit mondani.. :/

2011. jan. 17. 16:42
 5/21 anonim ***** válasza:
17%
Kik írnak ide? A többi 14 éves? Mi az hogy normális dolog egy 14 évesnek kipróbálni az alkoholt, meg a dohányzást, sőt, a vizipipát. Teljesen normálisan gondolkoznak az osztálytársaid. Neked meg gratulálok hogy ennyi eszed van. 14 éves gyerek vagy. Ráérsz még pusztítani magad.
2011. jan. 17. 16:50
 6/21 anonim ***** válasza:
84%
Ne halgass az utolsóra, szomorú élete volt szegénynek :(
2011. jan. 17. 17:16
 7/21 anonim ***** válasza:
86%

Hát, rossz dolog a dohányzás meg az ivás is, persze akkor ha valaki már függő. De gondolom kíváncsiságból a haverokkal kipróbáltátok, és ebben nincs semmi rossz. Mert ha akkor tetted volna fel a kezed, hogy ki dohányzik rendszeresen, akkor talán érthető lenne az osztálytársaid reakciója. Majd elfelejtik, de ha tovább csesztetnek, akkor ne vedd magadra! Ne foglalkozz velük és akkor majd leállnak!

:)

2011. jan. 17. 17:42
 8/21 anonim ***** válasza:
70%
Egyszer élsz. Egyszer mindent ki kell próbálni. De szerintem elég gáz amikor a kis 10-15 évesek beszélik egymással h "de bebasztam tegnap józsival"
2011. jan. 17. 18:41
 9/21 anonim ***** válasza:
35%
Köszönöm a feltételezést, de el kell hogy szomorítsalak. Nagyonis boldog életem van és volt. Igaz nem kezdtem 14 évesen inni, nem is cigiztem, a vizipipát pedig 32 éves koromra sem sikerült kipróbálnom, sőt, képzeld 17 éves koromra nem ment át rajtam a fél város. Viszont másztam hegyet, táncoltam, búvárkodtam, sárkányrepülőn is ültem, karatéztam versenyszerűen, voltak ártatlan tiniszrelmeim, aztán nagy lángolás is, és van egy csodáltos férjem, és két gyönyörű kislányom. Nem hiszem hogy sokat veszítettem azzal hogy nem kezdtem 14 évesen inni, és cigizni. Kivártam míg felnőtt lettem, és ünnepeken megiszok 1-2 pohár bort, de a cigi továbbra sem érdekel, mert van más is amitől az ember boldognak érezheti magát. És nagyon-nagyon remélem hogy a lányaimat sikerül majd úgy nevelnem, hogy olyanok legyenek mint az osztálytársak.
2011. jan. 17. 19:24
 10/21 anonim ***** válasza:
91%
Mert aki kipróbája a cigit az egyből rossz ember ,igaz? Képzeld tudod hány ember él teljesértékű életet úgy, hogy kipróbálta a cigit, az alkoholt, vagy a halálos bűnös vízipipát. A kamaszkorhoz hozzá tartozik , hogy feszegetjük a határokat, kipróbálunk új dolgokat, kicsit " belemegyünk a tilosba". Szerintem minden kamasznak van egy egészséges "züllés" , amit össze lehet egyeztetni a normális élettel/fejlődéssel. A másik kedvecem azok az antidohányosok ,akik még ki sem próbálták a cigarettát,de azért tanácsokat osztogatnak... Erről is megvan a véleméynem. Amúgy, örülök , hogy boldog életed van, de hidd el nekem : lesznek még kamaszok a gyerekeid, és nem fogod tudni megóvni őket mindentől,ami nálad "nem fér bele a keretbe". Utólag, bocsánat, hogy személyeskedtem , de engem sértett a hangnem , amiben az első hozzászólást írtad. Remélem nincs harag.
2011. jan. 17. 19:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!