Mit kéne tenni? Szakemberhez kéne mennie de nem akar.
Esetleg ha te beszélnél vele, mint kívülálló? Talán egy nem családtagnak könnyebben megnyílik.
Mondd el neki, hogy te milyen szépnek látod, meg hogy mennyit fog még változni, és hogy a külső szépség egyáltalán mit számít.
Egyébként ha öngyilkos akart lenni, akkor szerintem más is lehet a háttérben még, azon kívül, hogy csúnyának hiszi magát.
Vagy esetleg valami "rokonod" (teljesen mindegy,hogy kicsoda csak egy vele egyidős (vagy korához illő fiú legyen aki helyes) menjen el vendégsébe hozzá és "véletlen" mikor a lány is hallja kérdezd meg a 'rokontól',hogy mit gondolsz a lányról? és akkor a fiú mondja,hogy nagyon csinos és várja ,hogy a barátainak is elmondja vagy hasonló..
mi egyszer ezt csináltuk barátnőmmel,mikor maga alatt vol,jó nem a legszebb dolog a világon,de feldobta a kedvét.
Vagy az anyukája vigye el fodrászhoz/kozmetikushoz és kérje meg az anyja a szakembert,hogy dicsérje meg a lányt meg ilyen kis apróságokat csinálnék ami fokozatosan növelné az önbizalmát.
Csak az a baj,hogy hiába növelné bármi is az önbizalmát ha az iskolában azt egy pillanat alatt romba döltik.
Ha most 8.is akkor jó,mert nemsokára ballag és remélhetőleg új közösségbe kerül majd.
Viszont ha most 9.es akkor meggondolnám az iskolaváltást is,mert ha tényleg szép lány akkor valószinűleg féltékenyek rá.
Amúgy ő miben nem elégszik meg magán?
Egy-két új ruhadarab is önbizalom növelő,vagy kapal/sapka,új kabát,új haj bármi amiben jól érzi magát.
Sajnos többet nem tudok segíteni,vagyis hát ez se volt valami nagy segítség..nagyon sajnálom a lányt.
Én 14 éves vagyok,de nekem elég volt,mikor a barátnőm volt ilyen helyzetbe (egy nyomorult fiú miatt..)
ha megdöngetnék az talán növelné az önbizalmát. nem vicc.
ha megteszik, akkor elhiszi, hogy ő is ér valamit és átértékel mindent.
"megdöngetni" ? 14 Évesen? Ez nemhogy önbizalmat nem adna neki, de ég el is venné a kedvét. Annyit lehet tenni, amit a 2 -vel előttem lévő mondott. Kicsit dobjátok fel a hangulatát. Ha nem akar elmenni a pszichológushoz, akkor megpróbálhatnál TE beszélni vele, és akkor talán sikerülne meggyőznöd, hogy valójában nem is csúnya. És ha sikerült meggyőznöd akkor utána az anyukájával menj be az iskolába, hogy beszélgessen el kicsit azokkal a gyerekekkel az osztályfőnök. De ha úgyis ballag, akkor jobb iskolába kerül, ahol nincsenek értelmiségzavaros emberek, akik mindenkiben a rosszat látják. Tartsátok benne a lelket!
Sok szerencsét!
vigyék át egy másik suliba. abban az iskolában nincsenek rendes barátai ha azt mondják hogy csúnya. küldd el szépségversenyekre ilyen kis tinilányokéra. de sztem a környezetváltozás jót tenne.
és nézesd meg vele a tizenhárom című filmet, igaz, hogy az kicsit másról szól, de szerintem lehet, hogy átértékeli a dolgot. előtte mindenképp nézd meg te is, mert megrázó film.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!