Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Most tudtam meg, hogy a 14...

Most tudtam meg, hogy a 14 éves fiam (nyolcadikos) cigarettázik. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Én három hónapja szoktam le, fiam végig kisérte az eddigi sikertelen próbálkozásaimat, nagyon kért ő is, hogy tegyem le. Ezért vagyok meglepve, hogy most ő kezdi el. Nem tudom mi lenne jobb, büntetés vagy a szép szó. Szerintetek?
2010. dec. 25. 18:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Az, hogy a szülő dohányzik, aki mellesleg felnőtt nem jogosítja fel a gyereket is, hogy cigizzen. Mellesleg nekem szüleim dohányoztak (igaz már leszoktak) mégis volt annyi eszem, hogy eszembe nem jutott, hogy egyszer is kipróbáljam, mert annyira gusztustalannak tartottam. Állítom aki ilyennel és az gyenge ember és pszichés problémái vannak, de ez más kérdés. Én amit tennék, semmiképp nem ülnék karbatett kézzel, és hagynám rá a dolgot. Először is elbeszélgetnék vele, mégis miért csinálja, megmondanám nem ettől lesz menő, meg a fejlődőben lévő szervezetet tönkreteszi, sőt azt is megemlítheted a férfiaknál akár potenciazavarokat is okozhat, bármi ami hathat rá elő kell adni. Utána tisztáznánk honnan van a cigi, miből, ki veszi. Zsebpénzt természetesen megvonnám, amit én megkeresek, azt ne hülyeségekre szórja el, és ne az én pénzemből pusztítsa magát. Persze attól még ha akarja megoldható, hogy majd kéreget meg ilyenek, de attól még nem kell támogatni, sőt ki kell fejezni, hogy nem értesz egyet ezzel, ha majd felnőtt lesz a saját pénzéből úgy teszi tönkre magát ahogy óhajtja, de amíg te neveled és te vagy a felelős érte ezt elfelejtheti.
2010. dec. 25. 22:43
 12/17 anonim ***** válasza:

*aki ilyennel él

/elrontottam/

2010. dec. 25. 22:44
 13/17 anonim ***** válasza:
Semmiképpen se tiltsd. Beszélj neki az egészségre való káros hatásáról, az anyagi vonzatáról, és arról, hogy te is mekkorát hibáztál, amikor rászoktál. Lehet, hogy csak a barátai közül nem akar kilógni, azért gyújt rá. Fontod, hogy beszélgetni ,beszélgetni, beszélgetni!!!!
2010. dec. 26. 00:09
 14/17 anonim ***** válasza:

a csaladbol senki sem dohanyzik, soha nem is dohanyzott, en meg ennek ellenere napi ket dobozzal szivok. esetleg utana nezhetnenek a nagyon okosok a szexualis fejlodes lepeseirol, es megnezhetik, hogy mi tortenik az oralis fazis, kimaradasaban, deformaciojaban stb.

anyukarol meg le lehet ugrani

2010. dec. 26. 04:01
 15/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítő szándékú válaszokat.Az ember szeretné ha azokat a hibákat amiket saját maga elkövetett a szerettei nem követnék el.Tudom milyen káros a dohányzás és milyen nehéz megszabadulni tőle, ezért nem is fogom karbatett kézzel nézni,hogy rászokjon. Nem hiszek abban ,hogy minden a szülő példamutatásán múlik,az én szüleim sem dohányoztak, annak idelyén amikor kipróbáltuk a cigit, a barátoknak sokkal nagyobb szerepe volt benne.

Annak, hogy egy 14-éves is hozzá szólt a témához külön köszönet.

2010. dec. 27. 01:30
 16/17 anonim válasza:

Az égvilágon semmit!!ha tiltod akkor is tovább folytatja,teljesen mindegy milyen módszerrel..szobafogság,verés,kiabálás...stb..nem ér semmit!!sajnos ez van!

de esetleg leülhetsz vele őszintén beszélni,hogy csak "menőzni" akar vagy komolyan rá szokott..?? sok sikert!

2011. jan. 5. 16:21
 17/17 anonim válasza:
2 marha nagy saller és utána nyugodt négyszemközti beszélgetés! Ha ez nem válik be mondjuk 1 hét türelmi idő akkor utána szívass el vele 1-2 dobozzal szünet nélkül. Addig ameddig nem fog sírva könyörögni. Garantáltan hányingere lesz és nem fogja kívánni a cigit. Tudom hogy kemény módszer de ilyenkor kell előadni hogy ugyanilyen érzés mikor rájön hogy nem tudja már letenni.
2011. nov. 12. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!