Most tudtam meg, hogy a 14 éves fiam (nyolcadikos) cigarettázik. Mit tegyek?
Vidd el egy cigi-ellenes valameilyen tájékoztatóra..
Ott megmutogatják a cigitől befekedett tüdőt, ilyesmiket.
Az hátha hatással lesz rá.
Mondanám, h ne adj pénzt neki cigire, de gondolom zsebpénzt kap,szabad felhasználással..
Azt meg akkor nem nagyon tudod kontrollálni, mire költ:S
kíváncsi...
de nem nagyon büntetheted olyanért amiben te is bűnöztél.
inkább csak beszélgess el vele hátha észhez tér.
ne legyetek már ilyenek a kérdezővel
Pont hogy jó példát mutat azzal h leszokott!
Ne is csodálkozz ha te is dohányoztál ő is akar hiába leszoktál tudod azt csinálják a gyerekek amit otthon látnak
én nem csak a gyereket hibáztatnám
Hagyuk már,hogy a szülő miatt kezdett el cigizni,nekem van egy 15 éves bátyám,anyámék még kávézni se kávéznak és mégis cigizik.Én 14 vagyok és nem cigizek és nem azért,mert itthon nem cigiznek.Erről ennyit.
Szerintem meg jó példát mutatott,hogy milyen nehéz leszokni és nagy erőfeszítés kell hozzá.
Beszélj vele,de semmikép se szídd le ne büntesd,tesómból kiindulva legalábbis ez lenne a legjobb módszer arra,hogy azért is folytassa és ne érdekelje a dolog + a szüleinket is megutálná.
Ülj le vele és őszintén ami jön kezd el mondani ami csak eszedbe jut,mutathatsz képket,mesélhetsz történeteket.
Ha szerencséd van akkor hatni fog rá a beszéd,de ha például a társaság miatt menőzés révén kezdett el cigarettázni akkor nehezebb a helyzet.
Minden esetre próbáld meg a legtöbbet megtenni amit csak tudsz és ne is hallgass azokra akik téged hibáztatnak,hidd el,gyakorlatilag ha 2% befolyásolhattad az egészben.
A szüleim nagyon jó nevelést próbálnak nekünk adni és minden egészségtelen dologtól megóvni,nálam sikerült megoldani bátyámnál kevésbé,és erről nem ők tehetnek.
Szurkolók,hogy megold a dolgot.
14L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!