Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan javítsak? Hogyan? Anyu...

Hogyan javítsak? Hogyan? Anyu megöl.

Figyelt kérdés

3asra állok töriből! Teljesen jogtalanul, de ez most mellékes... Ha a kövi TZ-m 5ös lesz 4est kapok.Hogy tanuljak? Vmi tuti módszer?

Aztán fizikából utál a tanár.HOgy vágódjak be? (fizikából 4es vagyok, de ezt kitom javítani :))

Kémiából pedig nem tudom megjegyezni a vegyjelek, ehhez vmi tipp?

Franciából 4esre állok, mert nincs nyelvérzékem, hogyan javítsak rajta?

A föci se megy :( ehhez tipp?

Tanulok rendesen de nem mennek! Köszi ha elolvasod, még nagyobb köszi, ha segítessz! :)

12/L

2010. dec. 21. 17:23
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Már próbáltam, lecsesztek majdnem intőt kaptam -.-""(kicsit betegek -.-"")
2010. dec. 21. 18:06
 12/29 anonim ***** válasza:
3. és 6. vagyok. Válaszoltam is a kérdésre, ha nem tűnt volna fel. Mondjuk most nem. :D De kérdező, továbbra is azt javaslom, hogy olvasd át többször a könyvben/füzetben, aztán jegyzeteld ki a fontosakat, így kevesebbet kell olvasnod és (talán) könnyebben megtanulod.
2010. dec. 21. 18:29
 13/29 anonim ***** válasza:
28%

Puskázzál nekem most 8.ba annyira nincs kedvem tanulni hogy több az ilyen dolgozatom mint amikor nem puskázok

Amúgymeg ha most ennyit tanulsz mi lesz veled jövőre?

nem kell kitűnőnek lenni elég jól megírni a központit és több pontot lehet szerezni mint az ilyen kis magolós strébereknek mint ti:D

Amúgy anyukád mit dolgozik?lehet csak rajtad akarja megcsinálni ami neki nem sikerült

pff nekem már a hármasért sem haragszik anya azt mondja majd kijavítom

2010. dec. 21. 18:37
 14/29 anonim ***** válasza:
föcit valtérképpel, a nyelvérzékemen pedig úgy szoktam javítani, hogy angol filmeket feliratosan nézek :)+angol dalt karaokizok XD (2.voltam)
2010. dec. 21. 18:41
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Mindenkinek más tanulási technika válik be,mert mindenkinek másra fogékony az agya.

Például én fizikából 7.ben épp,hogy 2es voltam és egész évben kísérleteztem,hogy tanuljak,most 8-ba pedig kitünő vagyok belőle,mert óra előtt átolvasom az anyagot és órán figyelek és amit kérdez a tanár próbálok válaszolni/kinézzem a könyvből mikor doga van,pedig csak átkel néznem,mert megjegyzem :)

a képleteket vagy kipuskázom vagy megtanulom az már nem nagy kunszt.

A matekot érteni kel ha nem érted akkor meg gyakorlás a kincse,rengeteget addig kell gyakorolnod amíg hányni nem tudnál ha matekra nézel,ha kell egy feladatot 20× megcsinálni csak értsd meg..

A myelvtant szint érteni kell

A kémia vegyjeleket pedig gyorsan megtanultam,énsem értem igazából.Vagy vedd fel és onnan hallgasd vagy ülj le és kezd el sorban,hogy kezded az elsővel utána a másodikkal és hogy na..ajj nemtudom megfogalmazni megpróbálom példával leírni:

H.hidrogén|He.hélium|Li.lítium|Be.berillium|B.bór|

(Azthiszem ígyvan,hirtelen nem biztos,hogy tökéletesen jutott az eszembe)

És akkor mondod,hogy:

-H hidrogén

-He.hélium

-H hidrogén;He hélium

-Li lítium,H hidrogén,He hélium

-Be berillium

-H hidrogén,He hélium,Li lítium,Be berillium

-B bór

-H hidrogén,He hélium,Li litíum,Be berillium,B bór

STBSTB

vagy amilyen sorrendben tanulnod kell és akkor így megjegyzed,vagyis én így jegyzek meg sokmindent..

Akkor ott a nyelv,nézz sok francia filmet,magyar felirattal

Föci,na az pont az a tantárgy a törivel együtt amit érteni aztán nem igen kell,inkább magolni..

a föcinél a vaktérképen pedig a térképet nézni folyamatosan és jegyezni a városok nevét majd megpróbálni csukott szemmel mutogatni..

Töriből mit vesztek??Sok dáumot kell magolni?Tavaly jó voltam töriből,írd le azanyagot úgy könyebb..

Visszatérve a föcireés a törire.

ezek azok a tantárgyak amelyek fokozottan igénybe veszik a memóriádat,márpedig azért,mert elsősorban nem a logikus gondolkodást várják el..Inkább a tiszta tárgyi tudásra van szükség.Szerintem próbáld meg elmetérképet alkalmazni.

Ennek előnyei:

-segít az emlékezésben

-az időkihasználásod turbó gyorsaságú lesz :)

-uralkodni fogsz az információáradaton anélkül,hogy elmerülnél benne.

HA GONDOLOD LEÍROM,HOGY EZT HOGY CSINÁLD CSAK ÍRD MEG!

Fontos,hogy pihend ki magad rendesen és egyél reggelit.elég egy tál müzli is csak pörgesd föl az agyad.

Mikor tanulsz szellőtesd ki az agyad rendesen és RENDBEN/tisztaságban ülj le tanulni.

Dogaíráshoz pár tipp:

-Ha elakadsz egy feladatnál, 3 percnél tovább NE tépődj rajta!Ha még mindig nem jut eszedbe a megoldás,lépj tovább.

-Olvasd végig nyugodtan a feladatokat!!

-Hogy bemelegítsd magadat és aktivizáld a koncentrálóképességedet ,válaszd ki a legegyszerűbb kérdést.Ha ez megvolt automatikusan nő az önbizalmad és a teljesítőképességed

-használd ki a szüneteket,menj ki a levegőre,szívj egy kis friss levegőt.

Hirtelen ennyit tudtam segíteni a tanáros témában meg annyit,hogy milyen 'típusú' a fizika tanárod??Hogyan jellemeznéd,hátha tudok benne segíteni.^^

szóval félénk,szétszórt,sportos,ideges,üvőltözős stbstb..jellemezd egy picit..

14L

2010. dec. 21. 19:42
 16/29 anonim ***** válasza:
63%
utolsó vagyok: nemkell féltékenynek lenni valakire,hogy képes leül a s¨gére és megtanulni az anyagot és próbál javítani.erről ennyit,és igenis számít a 7. év ,mert ha ott nem tanulsz később fogod megszívni,mert bizony ha még 8.ba nem is veszitek az anyagot később arra fogják építeni a dolgokat és bäszhatod,hogy akkor nem tanultál.
2010. dec. 21. 19:44
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted én féltékeny vagyok?4.5 felett vagyok

ha ezt nekem írtad

2010. dec. 21. 19:56
 18/29 anonim ***** válasza:
49%
töriből 3-as? pedig lefogadom nektek még nem kell dogában oldalhosszúságú esszéket írni különféle témákról :|
2010. dec. 21. 20:12
 19/29 anonim ***** válasza:

Nem tudom,hogy neked írtam-e.

Teljesen,mindegy kinek írtam,csak el kéne fogadni lassan,hogy ne kössünk már bele mindenben.

Ugyan kinek nem mindegy,hogy most mindenből 5-ös szeretne-e lenni vagy sem?Van aki beéri ha mindenből megvan a kettes azt cső,van akinek a négyes se jó.

Ez van.De az,hogy belekel kötni abba,hogy valaki nem 4-es hanem 5-ös akar lenni fizikából azt nem fogom szerintem soha megérteni,amúgy szerintem nem neked szántam,de ha neked szántam akkor bocs,nem megbántani akartam senkit.

2010. dec. 21. 20:15
 20/29 A kérdező kommentje:

Jajj nagyon köszi! <3

Fizika tanár: 1 igazo boszorkány, teljesen monoton hangon beszél, dagadt és gonosz :S

Egyébként nem a megértéssel van a probléma a törinél, hanem a tanár nagyon szigorú, és ha azt látja, hogy magoltunk, nem értjük az összefüggéseket akkor max3as :/ Most nincsenek évszámok(háááát annyixD), tz-t írunk szünet után ha az 5ös(+még 1 felelés min4es) akkor megkapom a 4est :) De ha 3as leszek most, meghalok :/

De nagyon köszi <3

2010. dec. 21. 20:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!